- мамо, не ме удари!

Един от най-силните впечатления, направени от детска литература - описанието ezhesubbotney експоненциална бичуване, да организира дядо Максим Горки и е описано в историята "Детство". Но за по-малко чувствителен репресивна чувството за възрастни оставени случайно видял грозни сцени на насилие срещу деца - гняв изкривено лице на майка си, груби ругатни и най-накрая - на звънене и страшен удар. Тази картина е в душата вълна от протести, искам да незабавно да спре малтретирането да спре майката, да й каже, че не може да не се срамувам.

Някои от минувачите, гледане на публично бичуване, гневни и кипят възмущение, а други оправдават такава майка, която е преминала през нервите и трудностите на живота. Но най-ужасното е, че когато мъжете и жените виждат това проявление на образователни моменти в тази жестокост. Трудно е да се повярва колко голям процент от руските майки, които не виждат откровено телесно наказание в голям грях. "Е, аз не съм много" - казват те, продължава да се възнагради изплашените тежък троха боксови ушите и солени шамари. "В противен случай, детето ще бъде напълно победено от ръцете! Думите не разбират "- ехо поддръжници на" доказан метод "- образование чрез побой.

Четири правила за всяка майка

  • Правило 1. Ефективното наказание не може да бъде оправдано от малката сила на побоя. Същността на това няма да се промени - освен ако нагрятата дама рано или късно ще причини смъртоносен удар на собственото си дете. Причините за болка и унижение няма да преминат без следа, за никого. Недразеното дете е все още прекалено добро и най-трудното е да гледаш как малките трохи погалят младата майка. Вярно е, че този период ще бъде краткотрайно - бебето расте, ще спести мълчанието и непременно ще се оттегли. И докато е малък - ще тренира за тези, които са още по-малки и по-слаби.
  • Правило две. Ползите от телесното наказание не са такива. И това не може да бъде. Всичко, което една жена, която крещи и се бори с отчаяние и безсилен гняв, ще бъде постигната с едно мирно закъснение, насилствено прекратяване на действието. Болката поражда страх - страхът, който много скоро ще накара детето да лъже, да се скрие и да е лукаво. Но как - никой не иска да бъде бит.
  • Третото правило. Хвърли камшика и остави моркова. Ласки никога не е твърде много и е невъзможно да се подслади меда на любовта на майката. В момент, когато ни се струва, че думите, адресирани до бебето, са безсилни и не достигат до съзнанието му, ние сме дълбоко погрешни. Ефектът на увещанията често е бавен, но обясненията на пациента и проявената любов ще останат в душата на детето завинаги. Полученото телесно наказание ще има моментно въздействие, но няма да освободи повторението.
  • Правило четири. Няма разлика между момичетата и момчетата, нито между колана на бащата и маншета на майката. Някои родители безмилостно побеждават момчето, очевидно "изтръгва от него" за превантивни цели. В същото време момичето е неприкосновено. Въпреки това, въздействието на най-скъпите хора е също толкова ужасно за малките момичета и момчета.

Какво изпитва детето, когато го удари?

Тази информация ще бъде от полза за всички - за тези, на които е телесното наказание на деца, и които успешно са преминали тази съдба. Детето изпитва страх - силен, изпълвайки цялата си невинна душа. И все пак - болката, без значение колко трудно се опитаха да затворят очите на родителите. В края на краищата, ако не се стремяха да наранят детето си, нямаше да го бият. Хлапето също е изправена пред най-дълбоката престъпление - и че поради възрастта си, той все още не може да отговори на остър отпор, не означава, че болката не се получи не само тялото си, но и в сърцето. За кратко време, и то не изисква и питам - "Мамо, не ме удари!" Повечето от жените признават, че това е след тези думи звучат като камбана за тревога, всички те отказаха да телесното наказание. Но е много по-добре да не чуете тези думи.

Текст: Вера Гюлер

Коментари

Оксана М. 02.02.2016 Наистина се надявам, че много майки ще прочетат тази статия и ще правят положителни изводи)) Николай 01/01/2016 Член - пълен с глупости. Понякога без люляк по никакъв начин. И ефектът от тях е 100%. Тук основното нещо не е да прекалявате.
Share:
Comments