Тайните на грижа за кожата на лицето от всякакъв вид

Значението на здравата и добре поддържана кожа в живота на всяка жена е трудно да се надцени. В края на краищата винаги сме се срещали с дрехи, а по лицето често правехме първото впечатление на човек. Как да запазим красотата и младостта на кожата от дълго време?

Има много възможности, сред които всяка жена избира най-подходящия за нея: може да бъде скъп салон, закупуването на скъпа козметика и някой нарочно отива на пластичен хирург.

И какво да кажем за тези, които не са в състояние да си осигурят седмично посещение на козметика? Точно така, обърнете се към домашната козметика.

Неговите предимства отдавна са известни на всички.

  • Първо, козметичните средства трябва да съответстват на вашия вид кожа.
  • На второ място, козметиците препоръчват да се почисти напълно кожата на лицето и шията.
  • Избраните козметични средства трябва точно да съответстват на вашата цел: овлажняване, хранене, подмладяване.

Използвайки следните прости инструменти, приготвени от естествени съставки, можете да придадете на кожата си цъфтящ и здравословен вид.

Суха кожа

Маска за суха кожа се приготвя на базата на зехтин, чиято супена лъжица трябва да се комбинира с едно яйце (по принцип маслото може да бъде зеленчуково). След прилагането на тази маска върху кожата, трябва да я държите за около 15 минути, след което да я измиете с топла вода.

Нормална кожа

Нормална кожа встречается достаточно редка. Женщины с таким типом кожи — настоящие счастливицы. Им достаточно периодически насыщать свой организм витаминами. Также полезна маска, приготовленная из овощей и фруктов. Например, из клубники или огурцов.

Нарежете зеленчуците на парчета, трябва да ги разложите на лицето за 10-15 минути, след което се измийте с топла вода.

Мазна кожа

Жените, които сами по себе си са наследили мазна кожа, е необходимо да се положат усилия за стесняване на порите, премахване на мазен блясък. За да направите това, просто се смесва една супена лъжица заквасена сметана с една супена лъжица мая, добавяне на малко мед към сместа. Маската трябва да се държи върху лицето за 15 минути, след което да изтриете останалата част от маската с памучен диск и да измиете с хладка вода.

Share:
Comments