Тайни на емо стил в дрехи, аксесоари, коса и маникюр

Съдържание:

  • Основните разлики между емо и готически стил
  • Емо дрехи
  • Прически и прически в емо стил
  • Грим и маникюр

Черните наклонени брекети, покриващи половин лице, черно око, прободено с черен молив, черен лак върху ноктите, черен цвят с елементи от розово, понякога с друг ярък цвят в дрехите, е типичен емо представител. От началото на марша през 80-те години с модните тенденции в рок музиката, младежката субкултура успя да разпространи влиянието си върху всички съпътстващи сфери - прически, стил на дрехи, цветови предпочитания, поведение.

Емо стил функции

Често погрешно обърквайте емо с готически стил. Родини тези две области, може би, умишлено екстаз на универсалната скръб, стресираното състояние на депресия, откъсване от света. В същото време емоционалната култура е по-романтична и позитивна, изразяваща се във външната символика: емото не носят гробище или чуждоземни атрибути като готите, освен незадължителното наличие на контрастиращи цветове в дрехите говори повече за любовта към живота, отколкото за мрачните настроения за самоубийство ,

Що се отнася до външния вид, емовият стил на облеклото е повече от демократичен.

Най-често на последователите на стила можете да видите тесни тениски и дънки от черен, син или сив цвят, украсени с смешни модели под формата на счупени сърца, ивици, ромби, клетки и т.н., от обувки - черни и розови маратонки или чехли с контраст, черни и розови раирани крака на краката или на ръцете.

Между другото, последният атрибут може да бъде голяма помощ за фен или фен на стил, е необходимо само да се допълват обикновените ежедневни дрехи с такива творчески брони. Огромна популярност сред младите емо хора са "arafatki" - меки, карирани обемни шалове, шалове с подходящ цвят. Тук те са наистина всесезонни и универсални, тъй като те могат да служат като допълнителен аксесоар, елемент на затопляне и дори вратовръзка.

цветова гама

В допълнение към основния черен цвят, емото на облеклото позволява не само традиционните розови, но и по-наситените цветове - лилаво, червено. Това, което е типично, дори първоначално "момичешки" цветове при привържениците на посоката, могат да си позволят и младите мъже.

Като цяло, основната отличителна черта на емо-дрехите е еднородна. Идентични шалове, обувки, гамаши, шапки могат да се носят от млади хора от двата пола, да не говорим за "железни" атрибути - нитове, щифтове и пиърсинг.

Емо обича пиърсинга и вярва: колкото повече, толкова по-добре. Това, разбира се, не винаги е оправдано, поне от гледна точка на здравето. Но злоупотребата с изобилие от нитове на дрехи от черна кожа, на черни дънки и якета има опасност да се смеси с тълпата от съвсем различен субкултурен - металообработващ.

Емо прически и прически за емоции от двата пола

Емо стил дрехиПринципът на unisex продължава при прическата. Цвят на косата често е черен или тъмно кестен, често с цветно розово или яркочервено, понякога синьо. Подстригване - много съкратена отзад и с дълги небрежни, разкъсани или брекети отпред. Както вече споменахме, ходенето с такава глава може с равен успех както момичето, така и момчето.

Основният елемент на всяка прическа и стил в този стил е дългата наклонена рамка с "разкъсан" ръб, за предпочитане покриваща половин лице или поне едно око. Когато описваме прическите, трябва да помним, че всеки емо е толкова странен Пиеро, вместо изгубения Колумбин, който вечно жалее за несъвършенството на този свят. Косата на Емо трябва да подчертава чувствителния и особен вътрешен свят на своя собственик, затова често се допълва с различни детайли и цветни вложки.

При прически, емо често използват ярки цветове, особено ако имат много тъмна коса. Обикновено оцветените елементи са контрастиращи, най-често червени и синьо фалшиви нишки, но всички нюанси на розовото са типични - типични емо-цветове. Понякога емо-блондинките обичат да блестят влакна от модерна креда за коса, по-често в същите класически розови цветове.

В този стил няма да намерите перфектно лъскава или плетена коса. Всяка прическа, дори и с много сложен стил, ще изглежда така, сякаш собственикът й току-що се е измъкнал от леглото, в отчаяние разроши косата си с ръце и отиде на улицата. Всъщност, за да се постигне такъв "емоционален" небрежен ефект, могат да бъдат изразходвани няколко часа работа и тон натоварване.

Грим и маникюр эмо

Грижата е много важен елемент на стил, характерен признак, чрез който можете да различавате себе си от другите. На запад емо-гримът е "военно оцветяване" на унисекс, т.е. момчетата и момичетата са еднакво активни в използването на декоративна козметика. При нас младите мъже избягват прекалено ярко да използват прахове и руж, че няма да разказвате за Корея и Япония, други развити страни. В тях момичетата и момчетата емо е понякога трудно да се разграничат един от друг, така усърдно и двете страни използват козметика.

Основата на този грим е гладка и много лека, гладка, като порцеланова кукла, кожа. От тази гледна точка, гримът емо помага на младите хора да следят здравето на кожата, защото не можете да организирате порцелановата гладкост на пъстра тинейджърска кожа от всички сили. Необходимо е да се отървете от акнето, ако искате да бъдете истински емо.

  • Равномерен тен може да се създаде по различни начини - в курса са доста плътни тонални кремове, прахове, но коремните кремове VV са се показали най-добре. Те дават плътно, еднородно покритие, дълго време се държат, олекотяват лицето и му дават необходимата слаба "страдаща" бледност. В допълнение, те имат много значителен плюс - те са в състояние да излекува не съвсем здрава и щастлива кожа.
  • Вторият важен елемент са черните очи, които са твърде черни. За да направите това, използвайте достатъчно дебел черен очна линия с голям пръстен. Той дава "дебел" контур, който също е леко засенчен. С молив често се използват модерни сега розови и червеникави сенки - много в стила на емо.
  • Младите дами използват леко розови рози със студен подтон и всички устни на емото се изтриват усърдно от лицето, покриват ги със слой основа или използват много бледо, телесно червило.

Емо маникюр е височината на емоциите. Най-често е черно или комбинация от черен и розов розов лак. Но е малко вероятно някой да може да намери идеалната боя. Емото е толкова преодоляно от емоции, които просто не могат да получат равни линии. Небрежността и докосването на "картините" върху ноктите са по-често срещани в тийнейджърската среда. По-напредналите последователи на стила се опитват да доведат ноктите си, подобно на целия външен вид, до съвършенство, но да останат в рамките на избрания от тях стил.

Терминът "емо" идва от английската дума "емоционална" - "емоционална". Това е намек за преобладаване на чувствата над практическото изчисление, свободното изразяване на емоциите. Всеки има право да избира своето изображение и начин на живот. Основното е, че опитът да се концентрира върху вътрешния свят не засенчва външния живот. В крайна сметка емоционалният стил на облеклото, поведението, комуникацията, в допълнение към депресивната плака, има много положителни качества, например последователността в приятелството и любовта, отхвърлянето на лошите навици, спортния начин на живот и т.н.

Ако някой харесва, защо да не бъдете емо?

Share:
Comments