Тайната на здравите взаимоотношения. лечение и профилактика

Колко често, по време на спорове, емоциите имат предимство пред съзнанието ви? Някога сте се срамувал от това, което казахте на човек? Древните гърци твърдят, че като се поддават на гнева, сте свикнали с гняв. Тоест, гневът е само лош навик. Колкото по-често отдавате отрицателни емоции, толкова по-трудно ще бъде да ги ограничите в бъдеще.

Но древните китайци стигнаха до извода, че гневът засяга черния дроб. Ядосаните хора най-често страдат от чернодробно заболяване. Между другото, статистическите данни потвърждават това откритие на китайците.

Освен това, необмислените действия са толкова лоши за семейните отношения! Как можете да научите как да управлявате емоциите си?

Много психотерапевти отбелязват, че е необходимо да тренирате собствените си чувства още от ранна детска възраст! Те твърдят, че майката трябва да бъде възможно най-дълго до бебето и да го приближи за всеки един от неговите искания. Тя е длъжна да предпази детето от безредици, така че да не свикне с усещането за страх. Децата са по-малко склонни към гняв и раздразнителност. За всички тези чувства те свикват, а като стават възрастни, забравят за безпричинното щастие и неограничената радост.

Ами ако вече сте израснали от ранна детска възраст и сте свикнали с гняв, че не можете да направите нещо друго?

Лечение необходимо?

Много психолози вярват, че всеки конфликт трябва да се случи. Човек не бива да се спасява от гняв. Все пак всички знаем, че съществуват различни начини за решаване на проблемите. Крещи е най-лошото от тях. Несъмнено трябва да обсъждате негативните моменти на живота с колеги, семейство и приятели, но трябва да го направите спокойно. Вашата задача е да се отървете от проблема, да не изхвърляте емоции.

Предотвратяване на конфликти

Ако някой приеме за истината, че човек е свикнал да конфликти и емоционално реагира на всякакви дразнители, които просто са извън навика, тогава логичният въпрос е: как да се откажа? Да, се оказва, че пушенето и алкохолът - все още не са най-мощните наркотици ...

За да се предотврати гнева, трябва да поддържате здравето си в нервната си система. Избягвайте пренапрежение при работа, стрес и депресия.

  • Обичай твоята работа

За мнозина това ще изглежда странно и невъзможно. Ние обичахме да мразим работата. Това е някакъв стереотип. Смирете се най-сетне или напуснете. Защо да се оплаквате от живота и да продължите да живеете по същия начин? Измамен израз, но вторият няма да се опита да намери поне нещо ново.

Ако не можете да промените мястото, трябва да го приемете. Все пак не можете да се махнете навсякъде. Например в Япония някои компании в средата на работния ден в продължение на няколко минути включват звуците на омировски смях, за да развеселят служителите и да подобрят качеството си на работа. Можете да опитате, въпреки че повечето от нашите сънародници не помагат дори половината от работния ден, прекаран в YouTube!

  • Спорт

Тъй като конфликтните ситуации ни привикват към емоции на гняв, спортът помага да свикнем с радост! Погрижете се за спорта, който особено харесвате: фигурно пързаляне, тенис, волейбол или боулинг. С течение на времето ще почувствате напрежение преди тренировката и също ще свикнете с радостта, която ще ви препълни с всяка малка победа.

  • Най-много се отървете от дразнителите

Всеки човек е важен за това, което го обгражда. Ако не ви харесва ситуацията във вашия офис - опитайте се да го направите по-приятно. Донесете любимите си фигурки, премахнете картината, помолете властите да преместят масата на друго място.

Ако не харесвате апартамента си, но нямате пари за ремонт - намирате особено досадни предмети. Perekleit стари тапети за малко пари - няма проблем. Целта и намирането на средства за смяна на входната врата винаги е възможно.

Погледнете по-отблизо и на себе си. Прегледайте гардероба си. Защо се нуждаете от неприятни обувки, яке, което е убодено и чанта чорапи без чифт? Отърви се от неприятни неща. Дайте малко дрехи, но само един, който харесва окото.

  • Предпочитайте любимите си неща

Най-малко един час в седмицата, направете любимите си неща - вижте стари комедии, четете книги, бродирайте кръст, готвяйте сладкиши. Вземете удоволствие в живота. Научете се да се радвате. Отново. Както в детството.

Лекарства от гнева

Ако гневът и раздразнителността са навик, тогава трябва да го хвърлите и нищо друго. Превенцията е добра, но нашата цел е да преодолеем негативните емоции, напълно да ги изключим от живота им.

Сега, всякакви конфликти, които можете да вземете с радост! Това е тест. Как отказват от цигари, алкохол или наркотици? Те казват "не" на техните желания. И как може да кажете "не", ако няма конфликт, а в резултат на гняв и раздразнителност? И по-тежката (емоционално) ситуацията, толкова по-силна може да се гордеете със себе си, ако победите емоциите.

Така че има известни спирачки, които ще ви помогнат да се отдръпнете и да се успокоите във всяка ситуация.

  • Ако сте у дома, направете душ. Спешни. Да, сега е времето. Леденият душ ще помогне бързо да облекчи стреса и да забрави за конфликта.
  • Да се ​​карат с роднини могат да бъдат предварително приготвени - събиране на бутилки. Не, не за да направи "роза" и да удари сина си злодей. В труден момент просто хванете бутилката и бягайте на улицата (или на друго безопасно място) - чиниите щастливо бият. Натрупват!
  • По време на кавга "изключете" от събеседника. Когато спиш, чуваш ли трафика извън прозореца? Можете да пренебрегвате звука на телевизора, когато сте заети с други неща. Преброявайте до 10. Напълно абстрактно и потапяйте се в резултата.

Ако нормалният профил не помогне, умножете, добавете и извадете номера в ума. Всяко. Което идва само на ум.

  • Ако не можете да слушате събеседника, опитайте се да анализирате ситуацията. Всеки човек се смята за прав. Помислете какво кара вашият събеседник да се кълне? Може би наистина си грешен? Ако това не е така, опитайте се да разберете дали противникът е толкова глупав или все още може да намери извинение? Какво крещи той?
  • Научете 22, 90 псалми или всяка молитва. Повторете го в стресова ситуация за себе си.

Всичко това ще ви помогне да отвлечете вниманието от темата на спора и малко да загасите емоциите си. Научете се да бъдете щастливи. Това е истинско.

Share:
Comments