Съвети за грижа за косата през зимата

През зимата студ, косата е особено нужда от грижи. Обръщаме на вашето внимание препоръките на експерти, придържайки се към това, можете в зимното време дайте на косата си красота и блясък.

  • За да се избегне чуплива и суха коса, която възниква от зимния студен вятър и отоплителите за офис или дома, е необходимо да се направи овлажняваща маска.
  • Шапки, които мнозина пренебрегват зимния студ, са в състояние да предпазват косата от студен вятър. В допълнение, добре подбрана шапка, барета или топъл шал може да ви даде оригиналност и изисканост.
  • Често шампоаните не отстраняват достатъчно замърсяванията от косата и буквално на следващия ден косата ви изглежда мазна, създавайки усещане за нежелана седмица. Избягвайте този ефект ще помогне на високо алкална шампоан, който може да се използва 1-2 пъти месечно. Този шампоан може да даде на косата си здрав блясък и чувство за поддържане. Необходимо е да запомните, че след подобно дълбоко почистване е по-добре да нанесете маска на косата си.
  • За грижа за косата през зимата експертите препоръчват използването на продукти, които включват хидролизиран кератин. Тези средства, когато се прилагат върху косата, образуват специален защитен филм, който не само предпазва косата, но и им дава еластичност.
  • Ако злоупотребявате със сешоари за коса или клещи за коса, рискувате да ги изсушите. Най-добре е да оставяте косата да изсъхне сама. В случай, че не можете да направите това, без да стекате, можете да използвате специални спрейове с овлажняващ ефект и защита от студен вятър.
  • Оставяйки се на почивка на посещение и планирайки там да прекарате 2-3 дни, не забравяйте да вземете шампоан на пътя, тъй като внезапна промяна може да се отрази негативно на състоянието на косата ви.
  • В случай, че вие ​​не можете да намерите правилните средства за грижа за косата си и състоянието ви ви кара да се притеснявате, можете да кандидатствате за специални фризьорски салони, където специалистите ще изберат подходящите за Вас косми. Освен това можете да препоръчате начини да предпазите косата си по време на Новогодишните празници. Например ламиниране, максимално предпазва косата от негативните ефекти на студа или пресушаването.

Коментари

Лера 12.12.2016 Едно момиче, как да се грижи за косата, ако те са тлъсти в корените и изсъхнат в краищата?
Share:
Comments