Сутринта не се случва любезно: как да преподавате на дете да

Сутрешните такси в училище или в други професии често се превръщат в кошмар за майка: освен да подготвя закуската и да се грижи за собствения си външен вид, човек трябва също да събуди и да събере малък човек, който отчаяно иска да остане у дома. Има психологически техники, които ще помогнат сутрешната сутрин да стане по-спокойна и ефективна.

Първо, не крещя на детето и го карайте за забавяне. Наистина не е лесно за него да се събуди и да започне да действа в обичайния дневен режим, особено ако по природа той е "бухал". Можете да му дадете малко свобода, най-важното е да излезете от под топло одеяло. Всичко е наред, ако бебето прескочи закуската заради това. Във всеки случай той ще може да яде в училище и размесеното настроение няма да бъде лесно да се върне.

На второ място, трябва да сведете до минимум времето на таксите и да се приготвите от вечерта. Целият училищен облекло на детето, портфолиото и аксесоарите трябва да бъдат готови в деня преди, за да не заемат сутринта с търсенето на чисти чорапи. Процесът на обличане, особено през зимата, трябва да бъде прострян на няколко етапа. Например, като се измъкнем от леглото, детето трябва да носи чорапогащник или трико, след измиване или закуска - всичко останало. Поради това той няма да има начин да се оттегли: в училищна униформа, той няма да бъде капризен и да се качи обратно в леглото.

Как да преодолеем лошото настроение на детето сутрин? Музиката ще ви помогне. Любими песни и събуди бебето и вдигни духа си. Разбира се, трябва да изберете весели и забавни мелодии, при които можете едновременно да правите таксуване. Много родители правят грешката да позволят на децата да гледат карикатури по телевизията пред училището. Това може да отклони от таксите и да предизвика капризи, ако детето няма време да гледа прехвърлянето.

Много зает майки са се научили да превърнат сутринта на детето в игра, с която той може да се справя сам, без да отделя време от родителите си. Можете да рисувате всички етапи на колекциите си върху красиви листове хартия и да ги окачите на правилните места със стрелки. Детето ще бъде щастливо щастливо, ако майка му го изобрази в костюма на любимия си герой. Така че почистването на зъбите или поставянето на училищна униформа ще се превърне в обучение за супергерой и ще премине без крайности. Благодарение на това хитрост, детето може в крайна сметка да свикне да подготвя собствената си закуска, като научи подробна визуална инструкция. Естествено, майката трябва да е там и да контролира процеса, но успоредно с нея може да се занимава и с други неща, или с по-малки деца.

Share:
Comments