Студени по време на бременност

Студът е много неприятно и коварно заболяване, което е опасно поради неочаквани усложнения. Както е известно, деца, възрастни хора и бременни жени представляват специална рискова група. Най-малките бъдещи майки искат да хванат студа в този труден период за тях, но за съжаление врагът не избира и всеки може да бъде хванат в коварните си мрежи. Каква опасност за бъдещото бебе носи студено по време на бременност? Как да отблъснем атаката на "врага" и да помогнем на бременната жена да се справи с болестта, без да навреди на плода? Ще се опитаме да отговорим на тези жизненоважни въпроси в тази статия.

Какво е опасно за настинка по време на бременност в ранните етапи

Настинките различно естество, особено през първия триместър, може да се превърне в трагедия за бъдещето на детето, което води до необратими процеси ненормално развитие на плода, така че жените трябва да са в състояние да се мисли предварително за превантивни мерки. В края на краищата, имунната система на бъдещата майка с преструктурирането на тялото е леко отслабна. Защо се случва това? Необходимо е Този процес, наречен имуносупресия (защити инхибиране) на тялото на майката е в състояние да "бъркат" на ембриона със злонамерен агент и "неутрализират" най-жесток начин. Поради тази причина, в началото на бременността често се оказва една жена в определена мишена за бактериите и вирусите.

През първите седмици на детето се формират всички жизненоважни органи, клетките му се размножават със светкавична скорост и бездействието на майката през този период е просто неприемливо. Студените при ранна бременност могат да доведат до необичайно функциониране на плацентата, което на свой ред води до сериозно нарушение на процесите на хранене на плода. Освен това се увеличава рискът от патологично развитие на органи като сърцето, черния дроб и мозъка. Бременни в резултат на вирусна атака може да разбере друга тъжна съдба - спонтанен аборт.

Както показва практиката, рискът е голям, но може да бъде сведен до минимум, дори да е напълно намален до нула, ако навреме да потърси помощ от лекар и да предприеме спешни мерки. Бдителността в такива ситуации никога не е излишна, а небрежността по отношение на себе си и бъдещото бебе може да бъде фатална грешка, която, уви, не може да бъде коригирана.

Как да лекувам настинки в ранна бременност

Известно е, че да увреди плода при бременност е не само вируси, микроби и бактерии, но също и статуса на жените, което се причинява от жизнената дейност на вредни вещества в организма включват треска, мускулни болки, хрема и други неприятни симптоми. Как е необходимо да действаме в такива ситуации? Преди всичко не трябва да забравяте за почивката на леглото. Този подход вече ще намали риска от развитие на малформации на плода. Използването на синтетични наркотици ще трябва да се сведе до минимум или напълно да се елиминира. В никакъв случай не може да бъде взето aspirinsoderzhaschie лекарства за понижаване на температурата (те причиняват пороци развитие на детето). Най-добрата алтернатива на аспирина може да бъде топъл чай с вар или малина. Ако не можете да намалите температурата с народни средства, можете да пиете парацетамол.

Дискомфортът може също да причини такива прояви на студ като кашлица, течност от носа или възпалено гърло. Тъй като приемането на повечето синтетични наркотици е забранено през първия триместър на бременността, ще трябва да се примирите със същите народни методи: гаргара с билкови отвари (градински чай, евкалипт, лайка), измийте носа с морска сол, вдишайте три пъти дневно. Може би тези мерки ще бъдат достатъчни, за да облекчат симптомите на настинка.

По-късно студът при бременност е опасен

Студената жена в края на бременността, според лекарите, не води до такива сериозни последици - органите на бебето вече са се образували и плацентата, която е и най-мощната бариера срещу микроорганизмите. Но това не означава, че може да се допусне да настигне студ от втората половина на бременността. В края на краищата, пред майка ми голямо събитие - раждането на дългоочакваното бебе, така че здравето и здравето, тя трябва да се грижите.

По този начин, катархалните заболявания при жени по време на късна бременност могат да нарушат по-нататъшния ход на раждането. Освен това вероятността за предаване на вируси на детето по време на преминаване през раждането може да бъде увеличена. Също така сред усложненията, причинени от настинка в края на бременността на майката, може да се разграничи феталната хипоксия, плацентарната недостатъчност и дори преждевременното настъпване на раждането. Рискът, по правило, не е голям, но съществува.

Как да се лекува настинка в късна бременност

Неприемливо е болестта да се носи на краката ви - това е първото нещо, което трябва да се разгледа. Това правило обаче важи за всеки триместър на бременността. Използването на синтетични наркотици в този период е много ограничено, но няма толкова строги забрани. Когато кашлица допустимо да се използва сиропи експекторанти (с изключение на кодеин) или естествени растителни препарати (например, Mukaltin) продават в аптеките. За да се премахнат основните симптоми могат също така да се използват за чай от липа, майка-и-мащеха, женско биле корен, невен, лайка, Thermopsis, бяла ружа и риган.

Назъбеният нос се третира чрез изплакване със солеви разтвори. Ако носът е напълно положен, препоръчително е да го копаете с Nazivin. Червеното гърло се напоява с разтвор на сода, бульони от билки, фурацилин или ротокана, а температурата (ако е над 38 ° C) се удря от топъл чай от антипиретични билки - малини, липиди, майки и стъпала. Ако нетрадиционните методи не помагат да се понижи температурата, трябва да се вземе парацетамол. Преди да използвате този или онзи синтетичен наркотик, трябва да се съгласите с лекаря.

Предотвратяване на настинка по време на бременност

Сега вие двамата вече сте и да защитите детето по всякакъв начин - основната задача на бъдещата майка. Предотвратяването на катарните заболявания е изключително важно по време на бременността, особено в ранните етапи. На първо място, тъй като "пикантното положение" само по себе си причинява намаляване на имунитета. Списъкът с лекарства за настинки, които са на разположение по време на бременността, е много слаб, затова е много важно да се погрижите за елементарни правила за безопасност, за да предотвратите заболявания:

- Излизайки на улицата в средата на епидемията, винаги носете маска. Опитайте се да избегнете голяма тълпа от хора;

- След като се приберете у дома, измийте носната кухина с физиологичен разтвор, изплакнете гърлото със сода разтвор - това ще предотврати възпроизвеждането на микроорганизми;

- През нощта натрийте чесън или лук върху ренде, поставете го на чиния и го поставете до леглото до сутринта - това ще "неутрализира" пространството около вас;

- Уверете се, че вашата диета е разнообразна, питателна и богата по отношение на съдържанието на витамини (особено витамин С). Ако лекарят ви позволи, можете да използвате допълнителни минерално-витаминни комплекси;

- Не забравяйте да проветрявате редовно апартамента / стаята;

- За да предотвратите настинка по време на бременност, можете също да копаете във вода, разредена с сок от алое (съотношение 1: 1).

Бременността, усложнена от студа, не е лесен тест за бъдеща майка и бебе. Ако първите симптоми вече "се проявяват в цялата си слава", не дръпнете и не започнете лечението с методите на хората колкото е възможно по-рано. Основното нещо е да не паникьосвате, но навреме да потърсите помощ. В края на краищата вашият опит ще се отрази негативно върху здравето на вашето бебе. Ако лечението стартира навреме, възможно е детето да не "забележи" болестта на майката.

Коментари

Наташа 03/26/2016 Винаги, когато не бях склонен към студ, вероятно през целия си живот можех да съм болен два пъти. И с бременността, е правилно да атакуваш някого! Три пъти съм студена! Вече и каквито и да било превантивни методи са опитали или вкусили, и укрепването на имунитета е видял. Все пак, не, не, и се разболяват. Но за бебето не се отрази колко, макар че бях много притеснен. Екатерина 03/26/2016 По време на бременността, много се страхува да улови всеки вирус! Следователно, от къщата практически не напуска, "ходи" на лоджия, и ако е необходимо да отидете в болница, само само със съпруга от машината или колата. Разбира се, това не е съвсем нормално решение, но имах първа и късна бременност. Вера 03/26/2016 Аз, в ранен стадий на бременността имаше настинка. Много се страхувах да пия хапчета, изобщо не им вярвам и как те могат да повлияят на детето, нито наистина знаят кой. Аз пих инфузия на лайка, вдишвам го, като цяло - всичко работи)) Лина 03/26/2016 Аз дори не знам, че прост студ може да бъде толкова зле за едно дете. Несъмнено е необходимо предварително да се обърне внимание на профилактиката на заболяванията. Много по-лесно е да се предотврати, отколкото да се лекувате по-късно! И още повече, детето не трябва да страда поради небрежността на родителите. Аля 03/26/2016 Четох статия за замразена бременност. и сега много страшно. Сега е пролетта, лесно е да се охлади и последствията могат да бъдат непредсказуеми. Аз вече мислех за по-надеждната безопасност на моето здраве. Трябва да направим превенция.
Share:
Comments