Съпрузите са запознати с раждането на дете

Жена обича да се хвали, че е намерила мъжа на мечтите си. Той е учтив, мил, грижовен; той е идеален съпруг и отличен любовник. Приятели и колеги въздъхват със завист, гледайки щастието на своя приятел, и отбелязва, че е много щастлива с такъв човек. Но след една или две години късметлията има първороден и бившият блясък постепенно избледнява. И дори не е, че детето отнема много енергия, но съпругът й се променя отвъд признанието. От любящ и внимателен съпруг той се превръща в студен, раздразнен, "странен" мъж.

Психолозите съветват да не се втурвате към заключения за съвършенството на партньора си. "Искате да знаете истинското "лице" на любимия човек и неговите чувства за вас, да изчакате раждането на детето. И след това извеждайте някои изводи". Както показва практиката, такъв съвет от опитни "експерти" на човешката душа е много ценен в семейния живот.

Всеки знае, че появата на детето кардинално променя личните взаимоотношения. Ако преди мъжът и една жена бяха дадени един на друг, сега между тях се появява малък мъж, изискващ по-голямо внимание, грижа и любов. Времето за пълна почивка и секс е значително намалено. В допълнение, първородният отнема част от личната свобода на родителите си. Всичко това е придружено от липса на сън, стрес и опит.

И в този момент съпругът започва да показва истинското си "лице". Ако преди раждането на дете той може да готви вечеря за жена си, а след появата на първото дете не иска да направи това. Ако по-рано заяви, че иска да подкрепи напълно семейството, сега той упрекна жена си с парче хляб. Когато двойката беше заедно, съпругът можеше да прекара цяла нощ в леглото с любимия си, без да затвори очи, защото имаше нормален грип, но се притеснява да си ляга през нощта. Защо тази грижа изчезва след раждането на детето? Дали е "следродилният" стрес на човек толкова силен, че ръцете му се спускат?

Психолозите отговарят отрицателно. Просто сега партньорът показва всички аспекти на неговия характер: колко егоистичен, егоистичен и неспособен да се справи с трудностите. По-рано обръщаше внимание и се грижел за любимия, защото знаел, че той ще получи "възнаграждение" за това, например под формата на горещ нощен секс. Сега той осъзнава, че това няма да се случи. "Дарът", който ще забавлява гордостта му, не се предвижда. И ако човек не иска да помогне на партньора си "без колебание", тогава за каква любов можем да говорим? Освен това, ако в началото трудности той хвърли жена си и се придвижва към спокойното, уютно гнездо на господарката си.

Има ситуации, при които една жена провокира семейни скандали след раждането на дете. Някои нови майки дават на детето цялото си време, внимание и любов. Съпругът е принуден да излезе на третия или четвъртия план. При тази ситуация е трудно човек да запази своята предишна нежност и любов към жена си. Но по-често виновникът на семейната криза не е съпругата и детето, а егоизма на човека.

Ето защо не правете прибързани изводи за уникалността и уникалността на жена си. Може би той е типичен представител на самоуважаващите се мъже, които искат да извлекат само "полза" от личните си взаимоотношения. В противен случай той наистина заслужава титлата "истински човек", който истински обича жена си. Всички отрицателни и положителни качества на съпруга се проявяват напълно след раждането на първото дете.

Когато човек обещава, че с него животът на дамата ще прилича на приказка, не бива да се ласкате с тези думи. Семейните отношения наистина ще бъдат чудесни и удобни, ако партньорът потвърди, че със съпругата си ще бъде при всякакви обстоятелства: когато може да сподели с другата половина не само моменти на щастие, но и ще постави твърдото си рамо в трудни моменти от живота.

Текст: Светлана Ахи

Share:
Comments