Справянето с сутрешната болест ще помогне на правилната

Сутрешната токсикоза на бременни жени е неприятността на половината жени, които чакат бебето. Смята се, че причината за сутрешната болест е силното хормонално преструктуриране на тялото. Американски изследователи стигнаха до извода, че правилното хранене и разумната диета могат да позволят на бременните жени да се освободят почти напълно от сутрешната болест.

Не е тайна, че повечето съвременни диети страдат от липсата на балансирано съдържание на витамини и минерали. Това е недостигът на важни хранителни вещества, като например витамин В6 и магнезий, които могат да влошат гаденето по време на бременност. Учените са доказали, че увеличаването на храната на тези компоненти може да намали токсикозата. За да се определи количеството на тези вещества, достатъчно е да се дари кръв за анализ.

По-специално, за влошаване на общото благосъстояние по време на бременност, има недостиг на магнезий, който се намалява поради силно потене, прекомерна консумация на кафе, сол, а също и поради стрес. За да компенсирате липсата на магнезий в организма, трябва да консумирате повече ядки (кашу, бадеми), боб, авокадо, спанак.

За да се предотврати гаденето помага и правилно организираната храна: често хранене, богати на протеини и здравословни мазнини, малки порции. Лекарите препоръчват дори лека закуска преди леглото, което също намалява риска от сутрешно гадене.

Като продукти, които силно засягат намаляването на токсикозата до минимум, наречен джинджифил, пилешко, пуешко, говеждо, броколи и аспержи. Препоръчва се да се консумират много плодове и зеленчуци.

Важно в този случай са "добри" мазнини и холестерол. Първите участват в образуването на хормони, последните - контролират тяхното производство и производство на жлъчка, което помага на мазнините да бъдат усвоени. Мазнини, които не се обработват от жлъчката, и причиняват гадене. Важно е да следвате холестерола, чиято липса може да доведе до раждането на дете с нарушения в развитието.

Share:
Comments