Смисълът на името сергей

Високо почитан, ясен и уважаван, това е начинът, по който древното име е определено в древния Рим - Сергий, който днес е не по-малко популярен и обичан и звучи като - Сергей, Предполага се, че Сергий е етрусково име. В древна Русия името Сергей е станало благодарение на християнството, което дойде от Византия.

Името Сергей носи енергията на разумност, стабилност и независимост.

Сергей - черти на характера

Като правило, хората на име Сергей са фини природи, които не възприемат грубостта дори при най-малките си проявления.

Положителни черти на името: - доброта - отзивчивост - веселост - съпричастност - изключителни творчески способности.

Сергей винаги знае как лесно да се адаптира към новите условия и хора. Те са много общителни и с възрастта Сергей има по-смели черти: кураж, постоянство.

Отрицателни характеристики на името: - раздразнителност - слаба воля - неспокойствие; - нежелание за решаване на сложни проблеми, - нерешителност.

Сергей е доста многостранен човек, който се опитва да впише ръка във всичко. Сергей се стреми към финансово благоденствие, само ако направи максимални усилия. Сергей знае как да се представя, той винаги е модерен и стилен. Собствениците на името Сергей обичат сложността и лукса.

Сергей - имена съвместимост

Сергей е много любящ човек, който може лесно да обича сексапил. Ето защо, Сергей - е непрекъснато приключение любов. Сериозни, нежни и спокойни жени привличат Сергей. Съвместимостта на Сергей с Ирина, Галина, Татяна, Кристина, Любов, Уляна.

Сериозни връзки със Сергей могат да бъдат със собствениците на имена като Анна, Виктория, Нина, Рим, Валентин.

Сергей - известни хора, които носят това име

- основател на игуменът Троица-Сергий Лавра, преподобния Радонежски Сергий - личен лекар на кралското семейство Сергей Боткин - композитори: Сергей Прокофиев, Сергей Рахманинов, Сергей Танеев - поет Сергей Йесен - космическият ракетен дизайнер Сергей Королев - актьорът Сергей Бодров и други.

Трябва да се отбележи, че името Сергей често се среща сред известни духовници, творчески личности, учени и много малко Сергеев сред политиците.

Сергей - интересни факти за името

- Камен талисман - рубин - Свети патрони: Валоа Сергий, Радонеж Сергий - Цвят - Сребро - Желателен цвят - червен - Планетар - Юпитер и Венера - Кратка молитва на Сергей - Свети Сергий: Божият слуга Сергий, както се обръщам към вас, бърз помощник и молитва за душата ми.

Коментари

Polinochka 04/18/2016 Бях изненадан, че много известни Сергеев са духовници. Но като цяло това име е симпатизирано и съвпадащо с фамилното име и патронимума на бъдещия ми баща. Катя 04/18/2016 Слабо характерни черти съществуват за всяко лице, те просто се изразяват в различни степени. Мисля, че те не зависят от името им. Анна 04/18/2016 Характерни черти на Сергеев като цяло съвпадат с моите познати с това име. Серега са прекрасни приятели, общи и винаги идват на помощ. Лиза 04/18/2016 Моят приятел Сергей е много успешен човек, прекрасен семеен мъж и баща. Разбира се, един човек не е индикатор за име, но за мен има значение. Olechka 04/18/2016 Сергей е име за всички времена, това е класика, както и Александър, Андрей, Алексей. Аз съм доволен от това име, съжалявам, че имам две дъщери и не планирам трето дете :)))
Share:
Comments