Смисълът на името алекс

име Алексей имеет древние корни и происходит от греческого слова «алекс», что в переводе на русский означает — «защищать, оберегать». име часто начало фиксироваться на Руси после принятия христианства. Можно сказать, в те времена оно было самым модным и популярным среди царей, полководцев, патриархов, бояр и дворян.

И в наше време това е доста широко разпространено. Върхът на раждаемостта на децата, наречен Алексей, падна на 1974 г. Неговата традиционна канонична църковна форма е Алексий. Руската православна църква почита много светии с това име.

Алексей - черти на характера

Като дете Алексей е много привързан към майка си, той буквално се страхува да не я види. Ако, дай боже, някой ще обиди мама, Алиша ще атакува насилника, опитвайки се да го победи с малките си юмруци. Той е спонтанен и искрен, той не знае как да лъже; момчето е очарователно и се опитва да се подчини на родителите си.

В училище Алекс не се стреми към отлични ученици, въпреки че е способен повече от него. Ако не е за мързел! Много по-приятно е да се разхождате с приятели! Алиоша е упорит, упорит и емоционален човек, особено когато е пубертет, често се сблъсква с различни проблеми.

Възрастен Алексей се откроява с усърдие и няма значение какъв бизнес той предприема. Запазва дълбоко уважение към родителите и семейните традиции през целия живот. Той е благосклонен и комуникативен, лесно намира общ език с всеки отбор, не се стреми към власт. Преминава през живота точно, предпочитайки да заобиколи страната на ударите; резки обрати на съдбата, страсти и неочаквани решения - не негов елемент.

В една жена Алексей най-много оценява чистотата, точността, не по-малко важна за него духовните качества на избрания. Той е добър баща, прекрасен семеен мъж и любящ, верен съпруг; той е по-малък от жена си в малки неща, но си запазва правото да взема сериозни решения. Предателството на жена му ще го засегне в дълбините на душата му и най-вероятно Алексей ще престане да се доверява на слабия пол.

Алексей - съвместимост на имената

За брак Алексей е идеално подходящ: Ангелика, Алексей, Галина, Анна, Любов, Лариса, Светлана, Надежда. Неуспешни връзки могат да се развият заедно с Оксана, Джулия, Алина и Тамара.

Известни личности, на име Алексей

Свещеник Мартин Алекси Константинопол, А. Михайлович - руски цар, А. Толстой, А. Писемски, А. Маресиев - герой-пилот на Съветския съюз.

И, разбира се, много известни личности носят това име в нашата бурна възраст: А. Ягудин, А. Смертин, А. Горбунов, А. Корнев, А. Комашко, А. Ворбовов и др.

Алексей - интересни факти за името

- зодиакален знак: Водолей, Везни - планета: Нептун, Юпитер - номинални цветове: синьо, светлозелено - растения-тотеми: имел, топола, лилаво-животински тотем: раци - талисман: лапис лазули, яспис , Александрит.

Коментари

Полина 04/12/2016 Алексеев не може да бъде предаден, няма да може да го издържи до края. В душа, Алексей, фини навици, много чувствителни към грубост и грубост от близките хора. Но на външни лица, може или не може да обърне внимание или да реагира в натура. Ирина 04/12/2016 О, тези Алексей!))) Те са много очарователни, практически е невъзможно да се ядосат дълго. Алексей прави всичко по някакъв начин безучастно и дори наивни очи като това))) Поради това, те не се притесняват прекалено много, опитвайки се да постигнат целта си. Yanochka 04/12/2016 Е, това е за семейство ... Може би повечето от Алексейев са точно такива, но знам обратното на това описание за Леша. Тоест той ценя родителите си, но в лично семейство ... Той поставя интересите си нагоре. Децата обаче не, не знам какъв баща ще бъде той. Валерия 12.04.2016 Забелязах, че почти всички Алексей е много отдаден на родителите си, те ги оценяват и ги почитат. А при избора на живота на момиче често се консултира с майка си. Най-вероятно той няма да иска да се ожени, особено срещу волята си, но няма да направи много. Наташа 12.04.2016 Имаме толкова много Алексеев в нашата страна! Вероятно, навреме, така нареченото всяко второ момче))) Харесва ми Лехи, те са толкова необикновени личности, никога не съм срещал скучен Алексей. Често те са душата на компанията, те знаят как да обезвредят ситуацията.
Share:
Comments