Шоппинг-антистресс

Би било чудесно, ако всички имахме възможност в един заслужен уикенд да променим ситуацията, да излезем от града, да се разхождаме през добре поддържаните алеи на парка, да дишаме в аромата на есенните листа. Но за съжаление, реалността е, че за повечето пазаруване пътуването е един от малкото начини за облекчаване на стреса, натрупан през работните часове, да се заредите с положителна енергия и добро настроение. Наистина, няма нищо по-добро от това в петък, когато много бизнес центрове въведоха по-кратък работен ден, отидете в любимия си търговски център, където не само правите полезни и необходими покупки, но и привеждане на нашия психо-емоционален фон на ред.

Но натрупаната умора и неизказаното дразнене може да играе жестока шега, тъй като отидем до магазина просто "да се разсее меланхолията", ние често се ангажират много необмислени покупки, които са не само безполезни, но и значително засегнати от бюджета. Люляк шал с пайети на строг и права пола, и се оставя да лежи в килера? Кафяви велурени ръкавици не отидоха на старата чанта? И козината няма никакво значение, но тъй като тя не се отстъпва с отстъпка? Кой е виновен за всичко това? Не само слабата ни воля и компетентна рекламна компания, но и нейният странен стрес.

Ние научихме, добре, че не можете да отидете до магазина гладен, като гладни хората да купуват повече продукти, отколкото е необходимо. Но толкова често изглежда, че емоционалната глада и "уморени от всички" да повлияе на купувача различно, но това не е така. Плащане в магазин карта без да се чувствате "реални пари" е много по-лесно да решите да си купите по-скъпи неща, които по-късно няма да донесе радост и веселие от факта, че "не мога да си го позволя!" Ще бъде забравен след няколко часа. И какво правиш? Как можеш да угодиш на себе си и да не приемаш заплати? Не е панацея, но е проста рецепта.

Отивате до магазина да си вземете, оставете кредитни карти у дома си, извадете толкова пари в брой, както можете да си позволите да похарчите безболезнено. Спрете да се сравняваш с другите, за много идеални спътници не е майка, сестра или най-добър приятел, и играчът с любимата си музика. Това ще даде възможност да избягат от досадни реклами и съобщения и, най-вероятно, не интересни и ненужни продажби днес. Съсредоточете се върху себе си, нека очите ви да се отпуснат, не бързайте, защото ти дойде да си купи малко щастие, а не за цел да купят нещо необходимо и полезно, така че - сега само да решите.

И може би най-важното: може би изведнъж искате да похарчите пари за някаква глупост. На абсурдна дреболия, която никога не бихте купили, е като че ли не е по-красива от лятна шапка, на прах върху рафта, защото не сте я носели. Но изведнъж възраст тетрадка със страници става постоянен жител на чантата ви и вашия верен спътник във всички важни срещи и огледало с някоя физиономия го замества тромаво и неудобно подарък на някого от отдавна забравени приятели. Тези малки сладки неща придобиват техните смешни истории, защото сте имали това специално усещане, да ги избирате, вие сте в бързаме, не се опитват да докажат нищо на никого, но направени малък "престъпление", което е в противовес на здравия разум абсолютно съзнателно!

Щастието се състои от малки неща и понякога дори може да бъде купено.

Share:
Comments