Някои тайни за правилното грижа за очите

Очите изискват безмилостна грижа от страна на всяка жена. Ако това се отнася до работа, тогава трябва да направите почивка възможно най-често, по време на която можете да седнете за 5-7 минути със затворени очи. Лекарите също предупреждават: очите, както и цялото тяло, изискват витамини, правилно и балансирано хранене.

Тайните на баба за грижа за очите не са остарели. Да се ​​премахне умора от очите можете да ги облечете с памучни тампони, навлажнени във варенето на зелен чай. Такова компресиране не само премахва зачервяването и умората на очите, но и им дава блестящ блясък.

Кожа около очите също се нуждае от постоянна грижа. Ранните бръчки не оцветяват жени. В тази област кожата е изключително нежна, без мастни тъкани и мускулни влакна. Сега пазарът на козметични услуги предлага широка гама от кремове за зоната около очите, която трябва да се нанася с леки, меки движения. Долният клепач се обработва от външния ъгъл на окото до вътрешното око, към горното - обратно.

"Чували" под очите - не е рядко явление при много жени. Причините за появата им са много: това са сърдечно-съдови заболявания, хормонални разстройства и банално претоварване. За да определите истинската причина за такъв дефект, по-добре е да се консултирате с специалист. В случай, че лекарят не разкрие някакви нередности в работата на вашето тяло, можете да се възползвате от популярното народно лекарство - един градински компрес.

Бульон от мъдрец за компрес за очите

За 100 ml вода се изисква една супена лъжица натрошен градински чай. При ниска температура сместа се вари около три минути. След това, след като бульонът се инфузира, е необходимо да го опънете и да го разделите на две равни части. Трябва да се охлади, а другият - да се затопли. След това се прави контраст с приблизително 10 минути.

Оток под очите Друг проблем за много жени. Маската от картофи помага много, за да се отървем от този козметичен дефект. Картофите трябва да бъдат обелени, настъргани и приложени за 10-15 минути до мястото на отока.

И накрая, малка тайна за всички жени, които мечтаят красиви дебели мигли, Всеки път преди лягане смажете миглите с разтвор на рициново масло. Това ще помогне да се запази тяхната плътност и да се избегне изпадането.

Share:
Comments