Заманя - лечебни свойства и приложение в медицината

Заманя - общо описание

Замания е нисък храст, принадлежащ на семейство Аралияй. Растението има дълъг, пълзящ корен и месести корени. Заманиа се отличава с неразклонен, прав, лъскав светлокафяв стъбло с чести листа, подобни на иглата.

Цветовете на растението са малки, непривлекателни, жълтеникаво-зелени, ненатрапчиви, събрани в продълговати сферични чадъри. Периодът на цъфтящи замани е юни и юли. Zamaniha дава яркочервени, месести плодове, които узряват от август до септември.

Растението съдържа много полезни вещества, включително етерични масла, сапонин, алкалоид, кумарин, фенолно съединение, въглехидрати.

Заманиа - видове и места на растеж

Общо взето, има три вида замания, два от които растат в западната част на Северна Америка и в Източна Азия, а само един вид се среща на територията на Русия. Това растение се нарича zamaniha високо.

Далечния Изток, Приморие Територия - това е територията на разпространението на замяня. Растението предпочита тесни клисури, иглолистни гори, сипеи и стръмни каменисти склонове, разположени високо над морското равнище.

Заманя - лечебни свойства

Полезни свойства на zamaniha се използват както от официалната, така и от народната медицина. Ефективността му е равна на ефективността на женшен. Zamanikha има антидиабетичен, стимулиращ, диуретичен и противовъзпалителен ефект. Също така е в състояние да увеличи умственото и физическото представяне.

Тинктура от zamaniha корени се използва за лечение на астенични състояния, неврози, шизофрения и значително инхибиране на централната нервна система.

С помощта на примамка примамка може да намали болката в сърцето и главата, намаляване на раздразнителност и умора, кръвното налягане, подобряване на съня.

Много ефикасно е използването на zamaniha за лечение на астенични синдроми при бременни жени, жени, които са родени на патология, които са претърпели патологични раждания.

Той също така има ефективен ефект върху жените по време на менопаузата, намалява нивата на захарта и кръвната захар при хора с диабет, активира уринирането.

Заманя - лекарствени форми

Лекарствената сумарна материя на zamaniha е нейният корен. Предформата се получава, след като плодът на растението узрява и листата му пада. Изкопаните корени са почистени от земята, натрошени на брски на около 35 сантиметра. След това суровината се суши. Също така, понякога се използват листата на растението. От суровините се приготвят тинктури, отвари.

Заманя - рецепти

За да се подготви тинктура от zamaniha с ефекта на стимулиране на нервната система, е необходимо да се изсипят алкохол коренища в съотношение от един към десет. Изисквайте средствата да са на тъмно място в продължение на две седмици. Използвайте напрегната тинктура, от която се нуждаете 25 капки, изцедени с вода. Тинктурата се отличава с горчив вкус, особена миризма и светлокафяв цвят.

За приготвянето на чай от zamanichi е необходимо да смесите сухите настъргани листа на примамката с черен или зелен чай. Използвайте този чай трябва да бъде сутра или на обяд.

Заманиа - противопоказания

Както при всяко лекарство, трябва да бъдете много внимателни, когато приемате лекарства, съдържащи zamanichi и не забравяйте да следвате дозировката и продължителността на лечението. В резултат на предозиране може да настъпи повръщане и главоболие.

Zamanikhu също не се препоръчва за хора с повишена нервна възбудимост, хипертония, миокарден инфаркт, остри инфекциозни заболявания, повишена температура, безсъние, склеротични промени в церебралните съдове, епилепсия, хиперкинезия.

Продължителната употреба на лекарства, които поглъщат, може да причини уртикария, други кожни усложнения.

Share:
Comments