Платеното управление на бременността главно завършва с

Както установиха ирландските учени, бременните жени, които получават платена медицинска помощ, имат два пъти по-голяма вероятност да раждат с цезарово сечение, отколкото техните "колеги", които се обсъждат безплатно. И, както се оказа, това не винаги се случва на медицински основания. Причината за това несъответствие е доста прозаична: най-често платените раждания могат да бъдат предоставени от жени на средна възраст, които са имали неуспешен бременност или които са страдали от безплодие от дълго време.

Изследването е анализирало данните от повече от 30 000 жени, родили в най-големите медицински центрове в Ирландия от 2008 г. до 2011 г. Повече от 5,5 хиляди от тях раждат за пари. Изследване на биографията на тези жени показва, че повечето от тях са на средна възраст, добре образовани и с произход от Ирландия, за разлика от тези, които раждат безплатно. Освен това те не са били женени или бременността им е случайна.

Според лекарите подобно несъответствие в начина на доставка се дължи основно на социални различия. Експертите смятат, че ирландската здравна система трябва да вземе предвид обосновката на цезарово сечение. На първо място, според експерти, човек трябва да помисли за здравето на майката и детето й.

Share:
Comments