Отърви се от яйца, алергиите към децата ще помогнат ...

Ако детето ви е алергично към пилешко яйце, не го лишавайте от такива сладки третирания като бисквити и други сладкиши. Ново проучване, представено на годишната конференция на ACAAI - Американския колеж по алергия, астма и имунология, установи, че 56% от алергичните деца могат да понесат изпечени пилешки яйца, а 55% напълно израстват алергии към този продукт.

"Повече от половината от децата, които реагират на пилешки яйца с различни алергични реакции, ги толерират добре, когато се пекат при температура от 350 градуса в продуктите за тесто", казва алергологът Рушани Залцман, водещ автор на изследването и член на ACAAI. "Въвеждането на печено яйце в храненето на бебето ще обогати неговата диета, ще подобри качеството на живот и вероятно ще ускори развитието на толерантност към този полезен продукт".

Учените са определили, че средната поносима доза е 2/5 от изпечено пилешко яйце. За изследването продуктите бяха изпечени при температура 350 градуса за най-малко 30 минути.

В друго проучване, представено на конференцията, педиатърът Ruchi Gupta, водещ автор на изследването, установи, че сред осемте най-често срещани хранителни алергени, децата най-често развиват алергия към яйца.

"Хранителната толерантност се наблюдава при всяко четвърто дете, като 55% се отърва от яйцата през целия седем години", каза д-р Гупта. - "Най-често толерантността се формира върху продукти като яйца и мляко. И само няколко деца израстват от алергии към черупчести и ядки.

Ако в миналото яйцата причиниха на детето силни прояви на алергия, те имат по-малък шанс да израснат от това болезнено състояние. Тежките симптоми включват оток на кожата и меките тъкани, недостиг на въздух и животозастрашаваща анафилактична реакция.

Въпреки че резултатите от тези изследвания са окуражаващи, родителите трябва да бъдат изключително предпазливи, като въвеждат алергени в диетата на бебето. За да се избегнат сериозни последици, това трябва да се направи под наблюдението на алерголог.

Share:
Comments