Отрицателни аспекти на едновременния оргазъм

Много двойки считат едновременния оргазъм за най-висша проява на любов и нежност. Това е отчасти вярно. Върхът на удоволствието, постигнат от мъж и жена в същото време, много ги приближава емоционално, което е много полезно за укрепване на отношенията.

Обаче едновременният оргазъм има определени недостатъци. Факт е, че хората обичат не само емоционалното сближаване, но и за постигането на живи сексуални усещания. И с това, това явление не е всичко гладко. Разбира се, да се каже, че едновременният оргазъм трябва да се избягва, не е необходимо: все пак е доста приятно нещо. Но не е нужно да се стремите да постигате това явление всеки път. Да се ​​запознаем с някои недостатъци на едновременния оргазъм, за да получим най-пълната картина от него.

Основното нещо не е победа, а участие. Човек и жена трябва да могат да оценят не само оргазъм, но и самия процес на съживяване. Ако партньорите правят всичко възможно, за да достигнат върха на удоволствието по едно и също време, тогава самият пол изглежда е вторичен. Но в действителност по време на сексуален контакт можете да получите още по-вълнуващи емоции и живи усещания. Ето защо да се стремим към едновременно оргазъм не си струва: ако се случи, е страхотно, ако не се случи, тогава няма нищо лошо в това.

Ограничения за мъжете. Всеки самоуважаващ се човек прави всичко възможно, за да може партньорът му да достигне оргазъм. Въпреки това, след като целта за удовлетворяване на жената е постигната, повечето от по-силния пол започват да реализират желанията си. Например, някои предпочитат да спрат сексуалния контакт с фелацио. Други експериментират с различни поза. Все още други обожават дългосрочния секс, затова след оргазъм партньорите започват да действат бавно и с вкус. Ако човек си постави целта да завърши едновременно с жена си, тогава горните удоволствия стават невъзможни.

Разочарование. Както вече споменахме по-горе, едновременният оргазъм - това не е толкова често срещано събитие. Следователно, този резултат не се постига всеки път. В същото време, ако мъж и жена смятат едновременното постигане на върха на удоволствието като основна цел, провалът ще се възприема като пълно фиаско на нощта на любовта. Но какво може да има фиаско, ако хората могат да започнат сексуален контакт, са се освободили, макар и не по едно и също време? Тук е необходимо да се вземе предвид психологията на човека: ако желаната цел не бъде взета, тогава всички други постижения изглеждат малки и незначителни.

Share:
Comments