Откъде такова поведение?

В един момент сте забелязали, че детето ви, което се връща от училище, се изразява в неправилни думи и се държи необичайно? Това може да се разбере: най-често това е признак на адаптиране към нов екип. В такава ситуация е необходимо да се помогне на детето да се научи да отличава доброто от лошото и правилно да се ориентира в средата на съучениците.

Децата, които не ходят на детска градина, е по-трудно да се присъединят към персонала, отколкото към тези, които го посещават. Такива деца не знаят как да се държат в голям екип и за да се приспособят по някакъв начин, започват да заемат поведението на някого.

От детската градина децата хващат пищи и дразнят, в училище най-новите и интересни за тях често се хвалят и обезумяват. Нека разгледаме тези интереси по-подробно.

похвали

Често детето може да се чуе, че папата - хладно бизнесмен, той ще даде на хладно мобилни, кола или дори една вила на острова. В класната стая това помага да се открояват от фона на другите. Дори ако детето няма стръмен телефон, за други трябва да го има. Ако татко прост работник, той не казва, и излезе с една история за един бизнесмен pape- или президент. Какво трябва да правят родителите в тази ситуация? Първо, не се засрамвай на детето. Поради възраст, той не може да се отличава по различен начин и следователно започва да измисля басни. Трябва да научите детето си да се прави правилно. Обсъдете с него това, което той знае как да прави гений: играе футбол, учи поезия, пее песни, рисува, танцува. Нека се научи да се хвали с истински неща.

Сквернословие

Често децата започват да се изразяват неприлично, като повтарят нещо като папагали. Но те просто не разбират, че не винаги е добре да се повтаря. Не е участието нецензурни лексика на цензура, те смело се използва лоши думи и изрази. Все пак, ако се каже "не" на детето и не дава обяснения защо той би направил сам. Ето защо, трябва да говорите с детето на сериозно и да обясни какво различно думи са добри от лошите. Още по-добре, ако не използвате сами себе си. В края на краищата родителите са най-важният пример за дете. И ако използвате ругатни, детето няма да приеме вашето обаждане и ще продължи да използва същите лоши думи.

Share:
Comments