Отидете на диета? подгответе се за загуба на коса

Решихте да отслабнете и сте седнали на диета, без да знаете за последиците от нея, в крайна сметка сте получили дългоочаквани килограми, но в допълнение се появяват и по-малко приятни ефекти, като крехки нокти и косопад. Причината е доста незначителна, обикновено диетите не са предназначени да поддържат оптималния баланс на витамините в тялото, те са предназначени специално за отслабване, което означава, че витамините, микроелементите и всички полезни вещества излитат в килограми.

Причини за загуба на коса

На пръв поглед, отлагането не се забелязва, обикновено се случва няколко месеца след диетата. Особено трудно на косата израз на диета, в продължение на 10 дни, които обещават загуба до 10-20 паунда. Тялото спира да се снабдява в точното количество от правилните вещества и намалява приема им на косата, кожата и други "незначими" части на тялото. Така че растежът на косата спира и като развитие на важни и необходими вещества в организма за здравето на кожата и косата.

В крайна сметка се оказва, че ако диетата води до загуба от повече от 5 кг на месец, вероятността за голяма загуба на коса е гарантирана.

Какво да направя и как да отслабна, без да губя косата?

За да станете красиви, но да останете с косата, изберете диета, струва си да обърнете внимание на набор от продукти, които трябва да се консумират. Най-добре е да съставите своя собствена диета за отслабване, която задължително трябва да включва:

  • През деня е необходимо да се яде лъжица зеленчуци или зехтин (например, запълване на салати).
  • Също така трябва да ядете около 100 грама месо или черен дроб всеки ден.
  • Същото количество риба или водорасли.
  • Не забравяйте да ядете зеленчуци като броколи, карфиол или български пипер в количества до 200 грама.
  • Пресни плодове в размер на 100 грама (всяка) или 20 грама сушени плодове.
  • Половин чаша овесени люспи (нормализират работата на стомаха).
  • Половин чаша извара дневно.
  • Не се лишавайте от вкусни ядки: орехи, бадеми, лешници, дърво, достатъчно количество супена лъжица.

Изброените продукти са минимумът, който организмът се нуждае от нормално функциониране и доставка на всички органи с витамини и микроелементи.

Какво ще стане, ако тези храни не са?

Без да използвате ядки и морски дарове, косата ще се превърне в непокорен, ако не ядете месо, върховете ще се разкъсат и по цялата дължина ще се наблюдават чупливи коси. Ако изключите всички по-горе продукти, косата ще расте бавно, повече ще падне и ще загуби своя блясък и красота.

По време на диетата, купете специални витаминизирани шампоани, те предпазват косата отвън.

Ако се приближите правилно към диетата, свържете добър диетолог, вземете комплекс от витамини, след това намаляването на теглото няма да бъде бреме и вашата красота няма да изчезне.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments