Обемни прически за дълги и къси коси. как да направите

За специален повод и за всеки ден жените си придават буйни или обемни прически. Днес ние ще говорим за обем фризури и как да ги направим без помощ.

Обемни прически: характеристики и материали

Създаване на пищна прическа труден работа. Но ако всеки ден правите това за себе си, направете нещо ново няма да бъде трудно.

На брой и дебелина на косата зависи дали косата ще бъде направена бързо и без инструмент, или ако трябва да работите по създаването му. Ако косата е дебела и силна, тогава за работа е необходима само гребен и лак за коса, а ако напротив, може да са необходими различни адаптации, като напр.

Обемни прически за дълга коса

Три плитки

Тук пигтейлите играят ролята на джанта и еластичността на косата по едно и също време.

Стъпка 1

Изтъркайте косата си. Да ги правиш къдрава не е необходимо, но можеш, ако искаш. Разделете главата си в зони. Първата зона ще бъде горната част (цялата коса, разположена на разстояние 10 см от челото до короната). Втората зона ще бъде останалата коса (короната и задната част на главата).

Стъпка 2

Горната част на косата от храма или от средата на челото до другия храм се сплете в плитка. От единия край изберете три брави и започнете да завъртате, като добавите последната къдрене към средната и другата по същата техника. По време на процеса, вземете страничната коса, която още не е включена в тъкането.

Продължете да тъчете тази плитка в храма и още зад ухото, така че краят на плитката да се скрие под косата в основата на главата. Осигурете плитката с еластична лента.

Стъпка 3

В долната част на главата от дъното надолу вземете два дебели връзки за коса. Завийте всеки от тях в петел, завийте ги с еластични ленти и оставете да висят по шията.

Стъпка 4

На този етап косата, която не се занимава с тъкане на плитки, трябва да получи обем. За да направите това, ги гребете всички предварително и на слоеве, като се започне от дъното да се надраска корените. Всеки слой се поръсва с лак, изчакайте 2-5 минути, след това го освободете и преминете към следващия.

Направете това, докато стигнете до носа и оставащия най-горния слой. Не е нужно да го гребете. Косъмът в този слой трябва да остане гладък, без намеци за коса. Ако желаете, можете да изгладите изобилно корените на този слой с лак отвътре. Като държите косата в изправено положение, изчакайте лакътът да е напълно сух, това е ключът към успеха.

Стъпка 5

Леко свалете и регулирайте слоя по слой, а горната част покрива пенираната коса. Леко четкайте косата, изглаждате горната коса. Коригирайте всичко, поръсете лак отгоре. Вземете тънки платове отдолу нагоре и отзад. Заключете ги с невидими или стилето.

Ако не искате да го направите, защото съжалявате за косата си, но искате ли да направите такава подстригване? Използвайте това чудо, за да направите косата си прекрасна.

Тази извита пластмасова форма се поставя под горната нишка на мястото, където искате да създадете обем и се фиксира с лак, коса и невидимост.

Висок път

В тази прическа, обемът на косата се дава с помощта на подложки, лак за коса и невидим.

Стъпка 1

Грижете косата и направете руно от челото до задната част на главата със слоеве, както е описано в предишната прическа.

Стъпка 2

Разстилайте косата и издърпайте гребена над тях, за да разпръснете единични косми.

Стъпка 3

Изгладете косата отстрани на слепоочията си и закрепете силно невидими. Дръжте косата с едната ръка и насочете втората на разстояние 20-30 см от главата.

Обемни прически с натрупана коса нагоре

Космат на косата

Ако имате гъста и гъста коса, тогава няма да са необходими специални устройства за подаване на обем.

Стъпка 1

Гребнете косата си и леко ги надраскайте в корените отвътре, спрямо гърба на предния слой. Този слой преминава в кръг, т.е. косата на врата, в храстите, е необходимо челото и кръгът се оказва.

Стъпка 2

Съберете цялата коса в опашката по задната част на главата, докато не прекосирате, а просто разнесете косата на видимата предна страна.

Стъпка 3

Ако имате тясна коса, тогава можете да извиете плетене на една кука и това ще бъде достатъчно.

Ако косата е рядка, тогава можете да използвате специална гумена лента-ролка, давайки силата на звука.

Сложете ролката на опашката на косата. От опашката, вземете малка къдрячка, завъртете я в ръцете си в спирала и, като обиколите ролката, я пъхнете в дупката и върхът се изважда. Останалата част от върха също обвива ролката.

Първата линия и всички следващи трябва да получите великолепна, но не смачкана. Можете специално да надуете косата и леко да издърпате еластичната лента с ръцете си. На кръг на обемна ролка по същия начин разпределете всички къдрици от опашката.

Ако някои ключалки не се придържат и развалят общия външен вид, можете да ги оправите с шипове или невидими такива. Леко поръсете косата си с лак.

Моделирани топки

За тази прическа ще имате нужда от фиби, еластични, спрей за коса и бум за коса, за да придадете обем.

Стъпка 1

Разделете косата на секции. Първите две секции разделят главата на две страни (дясно и ляво) и преминават в областта от челото до короната и зад ушите. Върхът, тилът и долната част на главата ще бъдат третата зона.

Стъпка 2

Първо, гърба на косата е изработена. Поставете косата в горната част на звука. Повдигнете горните нишки и ги надраскайте в корените. Напръскайте спрей за коса върху тях и изчакайте да изсъхне напълно.

Освободете косата, за да падате свободно и изправете косата. Върхът трябва да бъде повдигнат и косата на горния слой трябва да лежи точно една до друга.

Ако не искате да направите прическа, можете да използвате специален конус, за да придадете обем на косата под формата на полукръгла капка.

Стъпка 3

Съберете тази коса в сноп зад главата. Завийте косата в еластичната лента. В крайна сметка не изваждайте краищата на опашката от еластичната лента, но само минавате през средата. Така че ще имате великолепна линия. Скрийте краищата под водоноса или вътре. Вентилайте го с вентилатор и прикрепете ръбовете с невидими или стилето.

Стъпка 4

Косата от страните на тънките нишки са поставени алтернативно върху основата на конуса от косата, затваряйки еластичната лента, върху която се държи върха. Поставете първо да започне по-ниски брави и постепенно да се придвижите до горните нишки. Обърнете ги на спирали, за да изглеждат като усукани нишки. Прикрепете къдрите в основата на върха и завъртете краищата им с клещи. Получените къдрици поставят върху тортата с чист модел и се поръсват изобилно с лак.

Обемни прически: съвет от професионалисти

• Внимателно работете с косата си, ако го правите. Честото използване на тази техника за придаване на обем на прическата води до унищожаване и разрушаване на косата. Ако вариантът с косата е по-близо до вас и по-удобен, помислете за специалната грижа за косата. Регенериращите масла, балсами за коса и медицински маски са толкова необходими за повредените ключалки.

• Не се колебайте да си направите триизмерна прическа за всеки ден или за пазаруване. - Никога не можеш да цъфтиш. Винаги трябва да сте във форма. Не можете да се показвате в лошо състояние. Особено роднини и приятели. Те са уплашени. А враговете, напротив, изпитват щастие. Затова, каквото и да се случи, е необходимо да помислите как изглеждате "(Коко Шанел).

Share:
Comments