Ние използваме спиртни напитки с повишено внимание

Изтънчен чувствен аромат дава чар и чар на всяка жена. Хармонично съчетани според мястото и времето, духовете, поставени в умереност по точките на импулса, предизвикват само положителни емоции сред заобикалящата ги и най-ароматна красота. Но има ситуации, решението да се използва парфюм, в който трябва внимателно да се претеглят и обмислят.

Парфюм и болести

Първоначално само природни съставки са били използвани в производството на парфюми - масла, есенции, ароматични пасти и смоли. Но с течение на времето естествените компоненти бяха почти изцяло заменени от синтетични аналози, създадени от химици в лабораториите. Във връзка с това рискът от алергии се увеличава с употребата на парфюмни продукти. Тя може да се прояви под формата на уртикария в местата на контакт на капчици парфюм с кожата и симптоми като сълзотворни очи, студ и кихане. Ето защо, преди да направите покупка, е необходимо да се тества парфюмна или тоалетна вода не само за приятен аромат, но и за отсъствие на нежелани реакции на тялото.

Парфюм и Бременност

Промените, които се случват в тялото по време на бременността на бебето, оказват влияние върху предпочитанията за вкус на жената и нейната чувствителност към миризмата. Познат аромат може да се развие напълно в кожата на бременна жена. Поради различен хормонален фон, индивидуалните бележки могат да "звучат" по-силно от преди и целият букет от миризми ще се промени, без да се признае. Любимите духове през този период могат да причинят гадене, замайване и слабост дори и в най-незначителната концентрация. На първо място, това е характерно за жените, страдащи от токсикоза през първия триместър на бременността.

Духи и море

Без значение колко велико е изкушението да излъчвате аромати на цветя и плодове, разположени върху бял пясък на тропически плаж, но използването на парфюми по време на морския празник е силно обезкуражено. Фактът, че активното слънце може да предизвика алергична или токсична реакция към кожата на местата, където парфюмът е придобил, причинява зачервяване, сърбеж и лющене. За жени, които не могат да си представят себе си без аура на омайната аромати наоколо, но ценят здравето си, има начин - може да се прилага духове плажни гардероб елементи, като шалове, шапка или дори кърпа. Можете също леко да поръсите косата от бутилката, като се уверите, че капките не удрят тялото.

Текст: Валентина Шмидова

Share:
Comments