Ние боя косата в светъл цвят: как да не стане жълта

Популярността на руса цвят не избледнява с годините, тъй като много жени се втурват да олекотят косите си и да се превърнат в руса. Вярно е, че ако е позволено по-рано жълто сянка при осветяване, днес е необходим красив бял под, понякога е много трудно да се достигне до него.

Много често след боядисването, косата получава жълт оттенък, а не белият. Според специалисти, фризьори и стилисти, за да не получите грозна сянка, трябва да се подготвите предварително. За няколко месеца започнете да подсилвате маските, да се храните правилно и редовно да овлажнявате косата си, когато те са здрави по тях, боята пада равномерно и може да оцвети правилния цвят.

Също така, трябва да се придържате към прости правила, които значително намаляват възможността за жълт оттенък.

  • Използвайте за рисуване на студени блондинки, то може да бъде платинен тон, арктически, перла.
  • Ако решите да изберете топъл цвят, като пшеница или пясък, вземете под внимание всичко, което е посочено в инструкциите. Това ще сведе до минимум появата на грозна жълтеникавост.
  • Не купувайте евтини бои, за изясняване изберете добре известна марка.
  • Закупуване на специален козметичен магазин, отказване на купуване на боя на пазара, промени в температурата, прекомерна влажност или сух въздух могат лесно да развалят продукта и фалшификацията може лесно да бъде закупена.
  • По време на месечните стилисти по цял свят категорично не препоръчваме оцветяване - резултатите са просто непредсказуеми.

Отърви се от жълтата светлина

Ако след оцветяването се появи нежелан жълт нюанс, има няколко начина, които ще помогнат, ако не да се отървете от него, а след това значително да намалите жълтите.

Има две основни насоки за решаване на този проблем:

  • Можете да си купите лекарство, наречено "коригиращ балсам", което е предназначено да премахне нежелания сянка. Струва си да е, че този инструмент не е евтин и се освобождава само от известни марки. Между другото, ако картината се извършва в салона, господарят често го прилага след измиване на боята, за да фиксира резултата.
  • Можете да използвате оцветяващ тоник или шампоан, чийто тон е по-студен от тона на използваната боя.

Ако искате да "излезете" на русата може да бъде на няколко етапа, така че да е по-малко травмиращо за косата. Подобен метод също така позволява да се сведе до минимум появата на жълт цвят на косата.

Преди да станете блондинка, помислете за това, което не само ще трябва да промените грима, но и част от гардероба. Ако не сте сигурни, че цветът е подходящ, опитайте да опитате първо върху перуката с десния цвят, тя ще постави всички точки над "i".

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments