Неравен брак. възможно ли е щастието?

В 21-ви век понятието "неравен брак" е остаряло. Много отношения са придобили парадоксална форма.

Преди това хората се обединили поради две основни причини: материална печалба (брак на удобство) или любов (взаимни чувства). Сега много се е променило и често можете да намерите "неравен брак", основан на различни причини.

Мъжете възраст често искат да получат млада булка по няколко причини.

 • Възстановете доверието си, Когато половото шофиране на човек постепенно избледнява, той започва да се паникьосва. Млада жена може да стане обект на обожание и да се върне в живота си на изгубен сексуален ритъм.
 • Романтика, С възрастта човек изпитва нужда от романтика, включително за повишаване на сексуалния интерес и привличане.
 • Взаимно уважение, Човек се уморява да прави сексуални опити и иска да види със себе си млада добра съпруга, която той ще обожава.

Жените над 40 години също често избират млади партньори. Те преследват собствените си интереси.

 • Секс, Една жена преминава през определен етап от живота и иска нови преживявания, включително сексуални.
 • Романтика. При един млад съпруг една жена намира реализацията на майчинските си чувства. Тя иска да се погрижи, да даде любов и нежност.
 • Разширяване на младежта. Една жена търси млад мъж, защото иска да удължи младостта си (външна и вътрешна).

Психолозите твърдят, че всеки от партньорите иска да се възползва от многогодишна връзка. И ако го намерят, тогава има така нареченият "неравен брак".

Мнозина твърдят, че "неравните бракове" винаги водят до колапс. Британски учени са доказали, че в "неравни съюзи" съпругът и съпругът изпитват по-стресови ситуации.

Бракът е дългосрочен, докато партньорите чувстват силата на сближаване и докато споделят нещо общо (интерес, хоби, любов, бизнес).

Съпругът е по-възрастен от жена си

Една жена, която избере мъж, който е много по-възрастен от съпруга си, често не претегля "плюсовете" и "минусите" на такъв брак до края. Когато преминава еуфорията, се оказва, че тя не е готова да приеме тези отношения. След сватбата се разкриват много неприятни мигове. Но това е още по-трудно за нея, когато съпругът й не иска да промени нищо по утвърдения начин на живот и не иска да се адаптира към младата си съпруга.

Подводните камъни в тези взаимоотношения са по-вероятни: присъствието на съпруга на деца от предишни бракове, различията в интересите и интимните проблеми. За да спаси такъв брак, съпругата често трябва да се адаптира към съпруга си: да се примирява с характера си, навиците си и да се опитва да съчетае своя идеал за жена.

Съпругата е по-стара от съпруга си

Когато една жена е по-стара от съпруга си, ревността и несигурността често са проблеми в отношенията. Човек е по-лесно да живее в условията на живот, в които се ожени за жена, по-голяма от него. Той разбира опита и зрелостта на жена си и го използва, за да организира по-удобен живот.

Като правило млад мъж не иска да прекара младостта си в тихо семейно гнездо. Неговата душа изисква забавление, комуникация и разнообразие. Често такъв съюз е нарушен, поради неспособността на младия съпруг да третира сериозно отношенията и семейството.

Следователно, преди да влезете в "неравностойни бракове", трябва да помислите внимателно за този важен акт, да подчертаете плюсовете и минусите на бъдещите отношения. Не е необходимо този брак в крайна сметка да се разпадне. Както показват статистическите данни, класическите разновидности на брачните съюзи се разпадат по-често, отколкото "неравни".

Примери за официални "неравностойни бракове":

 • Актрисата Деми Мур с младия си съпруг, актьор Аштън Кучър (възрастова разлика - 16 години).
 • Певицата и композитор Игор Николаев и певицата Джулия Проскурякова (22 години от разликата).
 • Сингър Прокор Шалапин и бизнесмена Лариса Копенкина (26 години разлика).
 • Сингър Алла Пугачева и хуморист Максим Галкин (27 години разлика).
 • Сингър Мадона и партньорът й Jesús Luz (28 години разлика).
 • Актьорът Олег Табаков и актрисата Марина Зудина (30 години мълния).
 • Музикант Рони Ууд и Екатерина Иванова (41 години от разликата).
Share:
Comments