Необходимо ли е да се даде вода на новородено - как, кога,

Когато детето се появи в семейството, един от въпросите, които притесняват младите родители, е дали да даде вода на новородено - как, кога, какъв вид?

Мама незабавно започва да се притеснява дали наистина е необходимо да мляко бебето и какво е изпълнено с решение "за" или "против".

Като правило, мнението на бабите и педиатрите е диаметрално противоположно, затова при вземането на решение дали е необходима троха вода, ние ще започнем от вида хранене.

Министерството на здравеопазването предупреждава!

Недвусмислено отговаряйте на въпросите - как да дадете вода на новородено, кога да дадете вода на новородено, каква вода да дадете на новороденото е много трудно. Преди почти 30 години Световната здравна организация прие документ, описващ правилата за качествено кърмене. Едно от тези правила твърди, че на новородените не може да се предлага никакво друго майчино мляко само за храна. Отделен списък се състои от онези опции, които се определят от здравните показатели. Според правилата на СЗО бебе се счита за новородено за първите четири седмици от живота. Министерството на здравеопазването не препоръчва да напоявате бебето си с вода, преди да навърши шест месеца: докато започне да яде храната.

Важни аргументи

Разбира се, веднага родителите няма да разберат дали бебетата се нуждаят от вода или не. И за да разберем как да дадем вода на новородените, кога да дадем на новороденото вода, каква вода да дадем на новороденото, е необходимо да разберем какви ще бъдат последствията от доенето на бебето. Основният аргумент на СЗО е, че работата на организмите както на бебето, така и на майката може да бъде нарушена.

Може да се развие дисбактериоза. Първите шест месеца от живота на малко дете, червата му са стерилни. Той, използвайки майчиното мляко, се засява с полезна микрофлора. Това се дължи на млякото в храносмилателната система на бебето, че винаги ще има редовен баланс на бактериите. Ако троха със завидна консистенция dopaivat vodichkoy, успоредно с кърменето, той ще наруши равновесието на микрофлората и ще доведе до появата на дисбиоза. Проучвайки проучванията на СЗО, можете да разберете, че бебетата, които пият до максимум половин година изключително майчино мляко, са много по-малко склонни да развият смущения в стомашночревния тракт. Водата в ранна възраст е допълнителна тежест за бебетата, които се образуват след раждането на бебето - до три месеца. Ако това е dopaivat, че бъбреците ще бъдат твърде натоварени. Те ще получат допълнителен товар, защото тяхната основна задача е да премахнат излишните соли от тялото на бебето. Млякото в млякото на майката не е достатъчно, затова не е нужно да бъдат изваждани.

Бебето може да бъде недохранено. Така че природата е уредила, че вентрикула на новороденото дете може да обработва за едно ядене храна, равна на обема на шестата част от теглото на бебето. Бебето има определени черти на нервната система, така че водата, която идва, ще предизвика измамно усещане, че е пълна. Освен това, трохата ще изпусне майчиното мляко, което е жизненоважно за него да се развие напълно.

Постепенно намалява количеството произведено мляко. Известно е, че смученето на майчината гърда е отличен стимул, насърчаващ производството на мляко в него. И когато трохата се предлага вода, естествено, тя ще суче по-малко мляко. Не носете бебе вода през нощта. Естественото хранене през нощта ще увеличи количеството пролактин - хормон, който насърчава производството на мляко през деня. Оказва се, че когато малко дете се прикрепя към гърдата на майка си през нощта, той по този начин ще си осигури нужното количество мляко на следващия ден.

Дете може да се откаже от гърдата. Обикновено майките предпочитат да дадат на децата си вода от бутилка. Известно е, че течността от такъв контейнер идва много по-бързо и по-лесно от млякото от гърдата на майка ми. Хлапето трябва да опита да смуче гърдите на майка си, като извади от него вкусно и здраво мляко. Ако бебето е "мързеливо" или слабо, може да не иска да вземе гърдата изобщо, като избере бутилка.

Нужна ли вода новорождённому?

Тези, които се смятат за опоненти на СЗО, казват, че от самото начало на живота му се изисква вода за бебето. Вярно е, че доказателствата на тези, които са съгласни с това, издържат критичните забележки с голяма трудност.

Млякото е само храна. Жаждата може да бъде угасена с вода. Тук е необходимо да се помни, че според последователността и качествения състав на майчиното мляко е обичайно млякото да се разделя на мляко "отпред" и "отзад". "Фронт" просто може да даде възможност да се пие за бебето, защото се състои от вода до деветдесет процента.

Възможно е дехидратация. При възрастни водата се възстановява от вода, към която се добавят соли. Новороденото бебе не е изключение от общото правило. Майското мляко за него ще бъде отлична възможност за замяна на физиологичното решение: съдържа оптималния състав на солите и минералите за бебето.

Когато трохата е болна, водата може да премахне всички вируси от тялото, освен това е удобно да се разтваря лекарството в нея. Майското мляко също е чудесно за справяне с всички тези функции. Разтвореното в него лекарство ще бъде асимилирано от бебето много по-бързо и ще пие за тях с по-голяма нетърпение.

Водата е необходима, ако топлината или въздухът са сухи. Изглежда, наистина е така. В края на краищата сме свикнали с това, когато искате да пиете през горещите летни дни, пием вода. Но не! Оказва се, че майчиното мляко може да утоли напълно жаждата на бебето. Той вече съдържа необходимото количество течност, тъй като това мляко се състои от вода с 85-90%. Ако температурата на околната среда се увеличи, тя ще стане по-водна. Хърбът почти не усеща разликата, когато иска да яде или да пие, защото центровете, които са отговорни за такива усещания, се намират в центъра недалеч един от друг. Ако новороденото бебе може да се напие, просто го прикрепете към гърдите на майка ми.

Бутилка вода може да успокои бебето. В този случай, когато основният процес на засмукване става, има алтернатива - зърното, палеца на майката (естествено, чист).

Водата може да елиминира инфантилната жълтеница. Билирубинът, заради който започва жълтеницата, може да се разтваря в мазнини, а не във вода. От това можем да заключим, че с млякото на майката, съдържащо най-добрия състав на мазнините за бебето, ще бъде по-добре и по-лесно да се отстрани от тялото на детето.

Вода за бебешки трохи

Лекарите са сигурни, че когато бебето е на естествено хранене - майчиното мляко, то в началото на живота си не се нуждае от вода. И това е всичко за майчиното мляко. 9/10 е водата и всичко останало е витамини, мазнини, въглехидрати и протеини. Само факта, че в млякото има достатъчно количество вода и достатъчно за бебето да се напие.

Лекарите вярват, че водата е разрешена само в случаи, когато малко дете има треска или диария. Можете да влезете в храната на бебето вода с копър или копър (това е, когато той започва колики).

Родителите ще оценят дали имате нужда от здравословно новородено бебе, което на този етап от живота ви - маце. Желателно е в храната на бебето да се появява едновременно с примамката. И това се предвижда, че детето няма никакви проблеми с храносмилането. Някой от децата не взема вода от първия, но започва да пие само след месец или дори две.

Вода за едно малко дете и човек, който се храни смесено

Новородените, които, както се случва, са изкуствени, заедно с храната в организма получават значително количество протеин. Ето защо от самото начало се нуждаят от вода. Когато храната се изчислява за най-малката, общото количество храна за трохи вода не се взема предвид. Тези деца, които са на смесено хранене, и водата, няма да бъдат излишни.

Кога е допустимо да се предлага вода на новородени бебета?

Тези бебета, които са бебета, е по-добре да дават вода само след като са яли. Преди хранене не е необходимо да се пие: при новородените малкият обем на камерата е около 250 ml. Като пийне поне глътка вода, бебето не получава точно същото количество майчино мляко.

Разбира се, за да вземе окончателно решение дали да даде новородено вода, ако е дадено, тогава как, кога и кой, зависи от родителите. Ако започнем от норма, тогава на дете под шест месечна възраст трябва да се предлагат около 200 мл вода на ден. Ако бебето се разболее, по съвет на педиатър, количеството вода, което му се предлага, трябва да бъде 30 мл на килограм от теглото на детето. Той може да пие цялата вода и да не прави бебе.

Тези деца, които са на изкуствено хранене, могат да предлагат вода между двете хранения, ако можете да видите, че бебето започва да се тревожи.

Така че вече сме измислили, дават или не дават вода на децата. Ако родителите все пак решиха да го предложат на децата си, тогава трябва да помнят, че не е необходимо да се насилват бебетата да пият; вместо обикновена вода, която, обаче, трябва да бъдат с високо качество, за да се избегне алергични реакции, стомашно-чревни разстройства, недостиг на въздух, може да предложи стафиди vodichku, много полезно в случай на запек (1 чаена лъжичка от стафиди zaparivat в чаша вряща вода и се влива в продължение на пет или десет минути); по време на жега, вместо да даде на детето си да пие вода, тя е по-добре да се проветри помещението, избършете тялото на бебето с вода, овлажнява въздуха в помещението чрез пръскане; ако наистина давате на бебето да пие, е по-добре да го направите с лъжица или бутилка с дозатор.

Като цяло, е по-добре да напои малко дете, когато самият той е привлечен от водата, защото знае по-добре какво е необходимо, за да се почувства добре.

Share:
Comments