Научете се да изсушите косата си правилно

Всяко момиче би искало да има силна и блестяща коса без разделени краища. За да направите това, обърнете специално внимание не само на измиване на главата, но и на последващо изсушаване на косата.

Косата се суши по два основни начина: естествена и със сешоар. Всеки от тези методи има предимства и недостатъци, така че не може да се каже, че някой от тях е правилен.

Сушене на косата със сешоар

Не сушете суровата коса, първо ги потупвайте с кърпа.

Леко гребете косата с гребен, а не с гребен, така че да не избухват и да не се нараняват.

След това внимателно разделете косата на нишки и изсушете. Изсушете ги със сешоар от корени до върхове, повдигане. За да направите това, вземете един кръг гребен, който също дава забележим блясък на косата. Много сешоари имат различни дюзи, така че изберете този, който се вписва в тази процедура.

Повечето сешоари са оборудвани с функция както на горещ въздух, така и на студ. Можете да ги използвате.

Не изсушавайте косата си, докато не изсъхне напълно, оставете я малко влажна.

Дръжте сешоара на разстояние от 8 см от главата, по-добре е дори да наклоните главата си настрани или надолу, така че горещият въздух по-малко да повлияе на скалпа.

За суха, цветна и фина коса е по-добре да използвате сешоар с ниска температура.

Сушене на косата без сешоар

Косата без допълнителни инструменти може да се изсуши по няколко начина: кърпа, пръсти и на открито. Не може да се каже, че този метод е най-добрият, тъй като не се препоръчва да оставяте мокра коса във вятъра или под горещото слънце.

Ако изсушите косата си с кърпа, първо трябва да ги намокрите, но не ги завъртете, за да избегнете тяхната крехкост, и след това да ги увиете здраво. Използвайте кърпа, предварително нагрята с желязо или батерия, и я сменете, когато се намокри. Ако не можете да изсушите косата докрай с кърпа, можете да използвате сешоар.

Изсушете добре косата си с пръсти. Предварително ги изсушете малко с кърпа, а след това с бързо темпо минават през пръстите. Този метод ще помогне за бързо изсушаване на косата и да им се даде обем. Смята се, че е проста, удобна и важна, безопасна.

Не изсушавайте косата под слънцето, тя ще ги направи крехки и разцепени. Също така избягвайте да изсушавате косата си, като я намотавате на къдрици, преди да си легнете. Мътната коса не се препоръчва за пениране, изчакайте да изсъхне.

Всяка жена предпочита начина й на изсушаване на косата. Ако трябва да измиете косата си, преди да излезете, можете да използвате сешоар, за да ги опаковате бързо. В друг случай, за предпочитане е сушенето на коса по естествен начин, тъй като няма да нарани косата и скалпа.

Share:
Comments