Най-накрая! създадени дрехи, които могат да се борят с

След пет години творчески изследвания, бразилският дизайнер Александър Херцович създаде първите в света дънки, които не само могат да украсят женската фигура, но и да й помогнат в превенцията и контрола на целулита. Дизайнерът ги нарича красота-деним. Това са начини да се използва топлината на човешкото тяло, за да се преработи в инфрачервени лъчи, стимулиращи участъците от кожата на краката, най-склонни да образуват "портокалова кора".

Според създателя на чудеса дънки, те увеличават кръвообращението и обмяната на веществата в клетките, което не позволява развитието на целулита.

Лекарите обаче са скептични относно работата на дизайнера. Те вярват, че Херцович дава на жените фалшива надежда, защото чудесата не могат да предотвратят появата на целулит, обикновено в резултат на неправилна диета и бавен метаболизъм в клетките на тялото.

Според докладите почти 90% от жените над 30 години са засегнати в различна степен от целулита, което стимулира фармацевтичния пазар да хвърля десетки кремове и лосиони на рафтовете на магазини и аптеки, за да се бори с този неприятен феномен и някои клиники предоставят хирургически решения на този въпрос.
Share:
Comments