На пота на свирката?

Един необичаен метод на гърненце обучение описва meddaily.ru, позовавайки се на сайта на вестника "Индийски експрес". Шведски изследователи са изучавали виетнамски семейства, където има традиция, че виетнамците са горди да свикнат децата към пота от раждането. До девет месеца, пелените вече не са необходими за децата си.

Същността на метода е следната: веднага щом майката забеляза, че детето трябва да отиде до тоалетната, тя започва да свирка. Процесът на обучение започва почти от първите дни на появата на бебето.

Постепенно мозъкът на бебето започва да свързва свирката с уриниране. На деветте месеца детето вече може да ограничи уринирането. Разбира се, ако напомни навреме, че е време да използва пота.

На Запад родителите обикновено започват да учат децата на пота не по-рано от една година. Сега някои педиатри дори съветват майките да започнат такова обучение не по-рано, отколкото бебето ще бъде на две години, а дори и много по-късно. Обаче ползата от ранното въвеждане на детето в гърнето е не само спестяването на пелени и времето, което се изразходва за замяната им. Според шведските учени ранната способност да държите пикочния мехур под контрол много добре влияе върху състоянието на цялата пикочна система.

Така че сега учените съветват родителите да свирят дете по-често.

Share:
Comments