Майките, които пият алкохол, наклоняват децата си на

Нерационалното използване на алкохолни напитки от страна на жените значително увеличава риска от същия лош навик в техните деца, се казва в новото проучване на британски учени. Юноши, чиито майки злоупотребяват с алкохол, са два пъти по-склонни да се справят с проблемите, свързани с алкохола, в зряла възраст, казват експерти.

В подкрепа на тези заключения те цитират резултатите от работата си, по време на които бяха разгледани 17 000 души на възраст около 30 години. Експертите ги питат колко често пият майките си, когато са били тийнейджъри. Участниците в изследването бяха помолени да отговорят на поставения въпрос, като избират една от следните опции: "винаги", "често", "понякога" или "никога".

Освен това, експертите попитаха хората какви чувства най-точно характеризират методите на образование, прилагани от майката (любов, разбиране, скованост или безразличие), и дали самите те имат проблеми с алкохола.

Окончателният анализ на отговорите показа, че тези участници, които отговарят на първия въпрос, като избират категориите "винаги" или "често", склонността към алкохолизъм е средно 1,7 пъти повече от групата, използваща категориите "никога" или " понякога. " Освен това учените откриват връзка между употребата на алкохол и жестоките мерки за възпитание.

Водещият автор Джонатан Berdvell, обсъждане на резултатите, заяви: "Много хора смятат, че пиенето няма да се отрази на семейството си и смятат, че ако децата ходят на училище, да се хранят добре, да се джобни пари и да носи чисти дрехи, най-важното родителските им задължения са изпълнени, обаче, както показва изследванията, това мнение е погрешно. Пиенето на алкохол, родителите се намали доверието към себе си в очите на едно дете, което потенциално да стане по-малко ефективни ученици, поради което детето в и извън техния контрол. "

Share:
Comments