Любовният триъгълник на новото време: той, тя и компютърът

Това, което се случи, беше това, което най-малко очаквахте, и най-много се страхуваше, че в живота ти се е появил трети човек. И това не е млад атрактивен любовник. Това е просто компютър. Фразата "прав" не е случайно цитирана. И това също не е случайно, че един компютър се казва, че е за някой анимиран. Човек, който е станал фактически зависим, е свързан с тази техника - като местно живо същество.

Черните дни в живота на съвременните жени започнаха, когато бяха изобретени онлайн игри. В крайна сметка всяка игра може да мине през и онлайн - не. Тя може да се играе безкрайно. И разработчиците отделят много време и усилия, за да гарантират, че играчът дори няма идеята за "вратовръзка".

В самите игри няма абсолютно нищо за притеснение. Всъщност какво не е наред с факта, че вашият човек, който се прибира вкъщи след тежък работен ден, ще облекчи нервното напрежение, ще убие всякакви чудовища или ще се потопи в света на танковите битки? Напротив, дайте му възможност да играе без вашите мрачни коментари - всеки има право на хоби.

Но понякога нещата са много по-лоши. Играчът не излиза от виртуалния свят в продължение на часове, харчи реални пари, за да купи боядисани брони, престава да обръща внимание не само на вас, но и на общи вътрешни проблеми. Той не е спал, раздразнителен. Как да се върнете на любим човек към реалността?

На първо място, както в борбата срещу всяка друга зависимост, човек трябва да изключи натиск и агресия. Скандалите няма да помогнат тук. Поверителният диалог ще помогне. Обяснете на партньора как сте пропуснали вниманието му. Да, разбирате колко му харесва играта, но тя няма да ходи никъде, но можете да изсъхне без комуникация с любимия ви. Съгласете се за кратък срок - нека той да играе всяка вечер, но през уикендите той ще прекара известно време с вас. Докато подготвяте вечерята или ваната - това е време за игра, а след това - вече обичайно.

Ако обикновеният разговор не помогне, трябва да създадете ситуации, които отвличат вниманието от играта. Често кани гости, включително приятели на съпруга си. Направете екскурзия до морето или обиколка на забележителности. Нека той да получи ярки впечатления, които не са свързани с компютъра. Започнете ремонт. Човек ще трябва да ви помогне. В ситуация на зависимост е важно любимото "лекарство" да остане възможно най-малко. Мозъкът, искам да играя все по-малко.

Започнете да отделяте повече време на себе си. Регистрирайте се за танци, прекарвайте повече време с приятелите си, отидете на театър и изложби. Когато се уморява да яде сандвичи и слоят прах надхвърля критичните белези, можете да се върнете към диалога.

И накрая, един нестандартен метод. Започнете да играете сами, не непременно в същата игра като партньора. Като играч ще ви разбере. Но докато играете, той ще се отегчи. Нека бъде на ваше място. Има реална опасност да се включите и вие. Но тогава конфликтът ще бъде изчерпан. Две геймъри под един покрив винаги ще намерят какво да правят, ако само електричеството не е изключено.

Share:
Comments