Любопитни факти за бременността

Бременността е чудесно време, което представя жени с много различни изненади. Така че, бременната жена има нови навици, миризмите са по-осезаеми, интуицията се влошава. Но това не се случва с всички. Има бъдещи майки, които с удивителна лекота си отиват по време на бременност и само през последните месеци се чувстват малко дискомфорт. Бъди така, девет месеца бременност е прекрасен период, който носи много незабравими емоции и чудеса.

Повишена капризност на бременни жени

Има много анекдоти и забавни истории за живота, свързани с странностите на бременните жени. И наистина, някои зависимости от бременните майки са невероятни. Например, може да има непреодолимо желание за хранене на тебешир, херинга със сладолед, сапун или дори глина. Интересни неща се случват със смисъл на мирис, когато някои миризми започват да се харесат, а други - много досадни.

Тези явления могат лесно да се обяснят с повишеното производство на прогестерон - женски хормон. Той засяга вкусовите и обонятелните рецептори на бременни жени. Този хормон помага на бременната жена с избор на най-полезната храна. Тялото изглежда предполага, че той се нуждае най-много. В този случай, не трябва да се отдадете на вашите собствени капризи - по-добре е да посетите лекар, който предписва витаминозен комплекс или препоръчва да се правят промени в диетата.

Неочаквано раждане

При бременните жени има много интересни истории, включително и в медицинската практика. Има жени, които научават за тяхната бременност малко преди раждането. Имаше интересен случай, когато една американка в Минесота започна да ражда веднага след тренировка. Оказва се, че тя дори не знаеше за бременността й и тя взе всички негативни прояви като проблеми с гърба си. И има много такива случаи.

Оздравяване на интуицията

Не е тайна, че бъдещите майки имат значително по-голяма интуиция, има така нареченото шесто чувство. Такъв подарък често спестява майките и бебетата от различни проблеми. Веднъж имаше интересен случай. Младата жена започна да кърви тежко, което лекарите трудно можеха да спрат. Други тестове показаха, че бебето в утробата е мъртва. Лекарите предписват специални медикаменти за аборт, но Мама ги отхвърляше категорично - тя имаше специална вяра в себе си и в бебето си. Следният ултразвук показа, че бебето е жива и след това малко дете се ражда пълноправено, като само малки отклонения в здравето.

Бременността може да се лекува

В историята има случаи, когато детето спаси майка си от нелечими болести. При една бременна жена лекарите откриха сериозен рак на матката. Първоначално това обучение е доста голямо, затова лекарите настояват за спешна операция. За да помогне, дойдоха женските хормони, които са активно разпределени по време на бременност. Именно те причиниха смъртоносната болест да се оттегли. След няколко седмици биопсията потвърди, че ракът е на ранен етап и няма заплаха за живота. След това детето се е родило абсолютно здраво, без никакви усложнения. Доказано е, че бременността има положителен ефект върху здравето на жените. Това е отлична превенция на рака на гърдата и редица други опасни заболявания.

Share:
Comments