Любими герои на съвременните деца

Не толкова отдавна стана ясно, че красотата на Барби е извършила много нещастия. Момичетата, преди няколко десетилетия получиха добре дошли simpotyazhku роза, най-безопасно забравили за тънки крака тънка кукла. Но някои не само го помнеха завинаги, но и въплътиха наивните детски делови мечти - да се превърне в истинска руса принцеса, красива Барби. Само тук прекрасните трансформации на момичетата не се дължат изобщо на магическата пръчка, а на скалпела на пластичния хирург и на най-тежките диети. Невъзможно е да се постигнат размерите и характеристиките на пластмасовата кукла с помощта на една природа. Децата ни са заобиколени от нови герои. Всичко ли е толкова невинно и безобидно в детските карикатури?

Сега и преди

Потокът от най-различни карикатури и сериали засегна Русия в самото начало на 90-те години. Светли знаци, вълнуващи и най-важното, непознати субекти, които се интересуват не само от най-малките зрители, но и от тийнейджъри. Анимацията е влязла в съвременния живот, в нейните герои се вярва, техният нереален живот продължава да живее, след като син екран е изключен. Имало ли е нещо подобно във времето на Съюза?

Любими герои от нашето детство

От една страна имаше не по-малко любими герои - независимият Фьодор от Простоквашино, миролюбивия Леополд и тромавите мишки, хулиганният вълк и най-правият заек. От друга страна, тяхното участие в живота ни не беше толкова натрапчиво. Времето, прекарано в телевизията, строго ограничено от родителите и училищния режим. Да, и самият източник на радост за децата, по правило е един за цялото семейство, така че ефирът да бъде стриктно и справедливо разпределен между всичките му членове. Получете свръхдоза анимация, като започнете да замествате живота на героите като истинска и интересна действителност с училищни и дворцови другари, добре, не работи. Фондът на героите бързо се оттегли в уютно детство, заменен от герои от книги и младежки филми.

Но какво ще кажете сега?

Днес времето, запазено за карикатури, се е променило. И това се изразява не само в непредпазливостта на родителите, което позволява да прекарвате повече минути пред екрана. Модерността е направила това забавление достъпно - вземаме притурки с карикатури на пътя, показваме ги на деца в скучни опашки, наричаме любимите ни герои да ни помагат, когато отиваме с детето на приятел, говорим по възрастни теми или когато нашите приятели идват при нас.

Любими герои на наши дни

Променени и самите символи. Цензурата съвсем скоро се сбъдна, а дори и днес не е лесно да се забрани нещо. Фактът, че контролът над това, което те казват, мислят и правят измислени герои, все още е необходимо, отдавна забравен.

Winx, костенурки нинджа, Spider Man, колички - опасни ли са или са безобидни? Разбира се, не е необходимо да анатематизирате всички анимационни герои на нашето време. Но преди да въведете бебето на новите герои, е добра идея да прекарате малко време, докато изучавате богатия им вътрешен свят. В противен случай съществува риск от слушане от детето, което изобщо не го научихме.

Удар от търговци

Някои родители действат категорично, налагайки вето върху гледането на всякакви съвременни карикатури, оставяйки само добри любовници от своето детство. Но не всичко е толкова просто. Вземете и изключете цялата индустрия, е малко вероятно да работи. Картунските герои излизат извън екрана, качват се на рафтове в детски играчки, декорират се кориците на очарователни детски списания, мигрират към училищни тетрадки и химикалки. В допълнение, забраненият плод е много по-сладък от наличния.

Скрита опасност

След като се научиха да следват характера и характера на героите, премахвайки злите, жестоките или глупави герои, родителите са озадачени защо детето се променя, става раздразнително и нервно. Но това не е само характерът на актьорите - самият принцип на изграждане на историческата линия е много важен, което е фундаментално различно от съветските карикатури. Сериозен проблем на съвременната анимация е, че тя не губи детството, без да прави отстъпка от възрастта. Парцелът на модерните карикатури държи малкия зрител в напрежение, принуждавайки го да остане дълго преди екрана и дори скандала с родителите си - в края на краищата, майка ми и се стреми да прекъсне действието на най-интересното място. Ето защо е необходимо да наблюдавате времето, без да забравяте да предложите на детето повече вълнуващи дейности.

Да се ​​забрани или разреши?

Не забравяйте, че можете само да премахнете луди чудовища за момента. Много по-ефективно е да се развие естетическият вкус на собственото си дете, което му помага да избере най-близките герои. За да направите това, не можете просто да поставите бебето пред монитора - първите изгледи трябва непременно да са съвместни, с бурни дискусии и обмен на мнения - за сюжета, характера и действията на героите. Съществуват обаче и "герои", които наистина не се нуждаят от запознаване с детето. Умението на майката е малко вероятно да заблуди, да се намръщи от шумни стрелци, експлозии и да се отвърне от страшни скелети и чудовища.

Текст: Вера Гюлер

Share:
Comments