Лекарите призовават родителите да обличат бебешки зърната

Лондонските учени са разработили нови препоръки за родителите по отношение на грижите за децата. По-специално, те съветват да си облизват зърната, да започнат куче в къщата, да позволят на децата да ядат храна, която е паднала на пода. И всичко това за здравето на цялото семейство. Учените са убедени, че желанието на родителите за прекомерна чистота, а понякога и за стерилитет, е изключително опасно, защото в резултат на това умира голям брой полезни бактерии.

За да се увеличат бактериите, важни за човешкото тяло, лекарите препоръчват, че цялото семейство често излиза извън града и целува любимите си хора възможно най-често. Парадоксално, онези деца, чиито майки облизат нипелите, са с почти 1/3 по-малко вероятно да страдат от астма и екзема. Лизираните зърна на майката създават благоприятна среда за бактериите в устата и червата на бебето и това е пряко свързано със състоянието на имунитета.

Лекарите са убедени, че често предписването на антибиотици за деца, цезарово сечение, хранене с бутилка и монотонна диета могат да намалят броя на полезните бактерии, което води до 8% увеличение на броя на хората с алергии. Като правило хранителните алергени са мляко, яйца, фъстъци и отрова от различни насекоми.

Учените казват, че в човешкото тяло бактериите съставляват 90%. Те засягат огромен брой функции: храносмилане, развитие на мозъка, емоционално състояние. Увеличаването на алергиите в сравнение с минали времена свидетелства за обсебеното желание на хората за стерилитет. Лекарите са убедени, че контактът с бактериите е особено важен в детството, а бактериалното разнообразие играе ключова роля. Особено се уточнява, че желанието за стерилност и липсата на хигиена далеч не са идентични понятия.

Share:
Comments