Искате да отслабнете? ограничаване на консумацията на

Тези, които искат да отслабнат, трябва да обърнат сериозно внимание на количеството нездравословни храни, които консумират, но те могат да се отпуснат, когато става дума за по-здравословни храни - казва ново проучване, резултатите от което бяха публикувани в списанието Consumer Research.

"Въпреки факта, че самоконтролът обикновено се разглежда като борба между воля и желание, хората, които се ограничават до хранене, не могат да разчитат изцяло на воля. Те трябва да създадат ситуации, които да ги накарат да загубят интерес към храната. Един от начините е внимателно да се следи количеството нездравословна храна, която те ядат ", пишат авторите Джоузеф П. Редън (Университета в Минесота) и Кели Л. Хос (Тексаския университет по селско стопанство и машиностроене).

Някои хора показват голям самоконтрол, докато са на диета, докато милиони други не могат да спрат и да си позволят да излитат, опирайки се на нездравословна храна. Дали първите имат повече воля? Или просто се насищат по-бързо?

След серия от експерименти авторите откриха, че хората, които успеят да поддържат диета, консумират по-малко нездравословна храна, защото ядат по-бързо. Те също така установиха, че много слабоосновани успяха да се съберат заедно, когато бяха по-внимателни към това, което ядоха.

В едно интересно проучване група от доброволци бяха помолени да ядат здравословни или нездравословни храни. Някои от тях бяха помолени да пресметнат количеството храна. В резултат на това дори хора със слаба воля са изяли същото количество храна, както техните другари с високо ниво на самоконтрол.

"Хората, които са на диета, трябва да обърнат внимание на количеството нездравословна храна, но не и на здравословното. Контролът на здравословната храна всъщност може да доведе до обратния резултат. По този начин тайната на успеха се крие в способността да се контролира процесът на хранене ", обобщиха авторите.

Какво е нездравословна храна, читателите ще попитат? Всякакви неестествени храни като: колбаси, консерви, колбаси, бързо хранене, закупени сладки, сладки сода, бързо хранене, сушени супи и юфка, чипс и т.н.

Share:
Comments