Крещи не може да се говори спокойно

Детето слага пръстите си в електрически контакт, се качва на стол, който скоро ще падне върху него, ще го вземе или ще измъкне нещо мръсно в устата му? И за цялото убеждение: "Хвърли, не докосвай, не се качвай" не реагира? В този случай Негово величество викът идва на помощ на родителя.

И така, просто говорейки със спокоен, мек глас, майка й се разпада на или очите й горят от гняв, тя не се контролира напълно. Детето се уплаши. Изплашена не само от факта, че майка ми крещи толкова много, но и от усещането, че след като му се повдигне глас, това означава, че е лош. И ако такова "разпадане" в майката не е необичайно, бебето може да получи психологическа травма, която ще влезе с него и в зряла възраст.

Какво трябва да направя? Как да се отбиете, за да викате към децата?

Първо трябва да разберете причините за крещенето.

  • "Той не ме чува, той не разбира" - майките обикновено се оправдават, често крещят на своя син или дъщеря. И, казват те, ще викам - и всичко веднага става ясно. Ясно е, че е ясно, но ... Но след сесия "криотерапия" едно дете вероятно ще върши забранени неща в тайна, ще стане потайно, недоверие. В някои случаи внезапните викове могат да причинят уринарна инконтиненция и заекване.

Решение: Премахнете всички неща, които според вас биха могли да му навредят от ръцете на непослушните деца. Ако те не следиха, детето преобърна нещо, счупи го, изля го - го почисти с него, без да обвинява детето за грешката. Дори можете да организирате игра "Кой ще почисти по-бързо".

  • Баналната майка е уморена. Да седнеш с трохи в указ за онези майки, които обичат активната дейност, не е лесна задача. И в края на краищата и редица вътрешни работи. Много жени натрупват раздразнение поради обикновения живот и факта, че "всичко е на нея". Тук в такива ситуации някакво неправилно действие на детето става "последната слама", а майка ми се разплаква. Най-често в тази ситуация детето просто не разбира причината за вика на майката и в душата само сънува как да се скрие, да се скрие от "звуковата вълна".

Решение: ако искате да викате, да взривят, само за известно време можете да напуснете стаята, да стоите до прозореца, да дишате дълбоко. Или отидете на душ, стойте под течаща вода, която перфектно измива цялата отрицателна. Ако все пак нервите минаха, а след това по-късно трябва спокойно да се доближим до детето и да му се извиним, че се провикна в вик, не можеше да се задържи. До домашното е желателно да включите роднини или приятели, които могат да ви помогнат. Това ще ви спести сила и нерви.

  • Покажете своята сила - затова родителите викат към децата си. С вик те демонстрират силата си, способността да "смаже" детето под него, да наложат собствените си стереотипи на поведение върху него.

Трябва да помним една проста истина: Викът само плаши и унижава достойнството на малкото дете. За да привлече вниманието му, е по-добре, напротив, да намали тона на гласа. Тогава той ще слуша и ще разбере какво иска от него. Да се ​​третира всяка "лоша" ситуация философски, с чувство за хумор. Това най-малкото ще комуникира с децата без истерика и писъци.

Коментари

Леся 05/05/2016 Поиска нов тест за игри. Отговорности: тестова игра с партньори за 3-4 часа на ден, откриване и записване на всички грешки и недостатъци. Плащане от 700 до 900 рубли на тестова сесия. Изисквания: постоянство и най-голяма грижа, работата не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Плащания веднъж седмично. Електронна поща: [email protected]
Share:
Comments