Коса на лицето на жените. как да се отървем от косата на

Тя погледна към синята си черна коса, треперейки с ръка и усещайки коприната гъвкавост на буйния растеж. Сълзи се стичаха по бузите й, а гърдите й се издигаха от мълчаливата ридание. Днес тя отново ще трябва да им каже сбогом ... "Тук прочетете това и помислете защо това момиче прави това с природата, дадена му, наследственост красиви къдрици. Това е просто - жените трудно се радват на ярки, здрави коси, ако растат под носа си. Как да се отървеш от тях веднъж завинаги?

Защо жените имат коса за лице?

Обикновено появата на косата на лицето на жената - сигнал за хормонална недостатъчност. Растителността под носа се появява, когато в тялото жените започват да се произвеждат в прекомерни количества андрогени, което води до космат като мъж. Най-често се наблюдава хормонален дисбаланс при жени, които имат овариални заболявания. Косата на лицето също се появява при жени с тумор на надбъбречните жлези. Антените започват да пробиват в случаите, когато производството на женски хормони намалява поради началото на менопаузата. Независимо от факта, че андрогените се произвеждат в нормални граници, поради намаляването на производството на женски хормони, мъжките отново започват да преобладават.

Така, във всички споменати ситуации, косата на лицето се появява в резултат на излишък на женските полови хормони в тялото. Както разбираме, това излишък възниква от развитието на заболявания, които водят до нарушаване на хормоналния произход или по време на появата на менопаузата. Но има случаи, когато косата на лицето се появява при жени, които нямат заболявания на надбъбречните жлези, яйчниците. В допълнение, много от тях са момичета и те могат да видят появата на менопаузата, която само мечтае. Защо се появяват антените? Тук причината за появата на мустаци може да бъде наследственост. Това е особено вярно, когато има хора от тези националности в семейството, които имат косми по тялото на жените - нещо обичайно.

Как да спрем растежа на косата на лицето

Първото нещо, при което жена с коса трябва да отиде в болницата. Тя трябва да посети гинеколог, ендокринолог, да се подложи на пълен преглед. Може би пациентът също ще трябва да претърпи овариална терапия, да премахне кистите, които се появяват върху тях. В случаите, когато косата на лицето се появява поради хормонална недостатъчност, възникнала поради образуването на неоплазма в надбъбречната жлеза, лекарите ще трябва да отстранят тумора.

Ето защо, ако имате коса на лицето си, незабавно отидете в болницата. Благодарение на лекарите не само научавате за причината за мустаците, но и можете да възстановите здравето на жените, което може сериозно да подкопае неоткрити болести. В края на краищата, например, овариалните заболявания водят не само до появата на мустаци, но често причиняват аменорея или ранна менопауза, безплодие.

С излишък от мъжки полови хормони в организма жените ще предписват орални контрацептиви или специални антиандрогенни лекарства. Жените, които имат коса след менопаузата, са предписани заместителна терапия с женски хормони.

Без коригирането на хормоналния фон, премахването на косата по лицето е досадна задача по своята редовност. Независимо колко косми ще издържите, нови ще растат така или иначе. В допълнение, светлината пистолет често се заменя с твърди тръни. И ако по-рано близък човек може да види само малките ви мустаци, сега той ще има възможност да ги усети. Момичетата, които имат коса на лицето си не поради хормонален неуспех, а са наследствен подарък, остава само да премахне растителността. Но и те могат да го направят по-прогресивни методи, вместо пинсети.

Внимание: да наложи на лицето депилаторни кремове, без да провеждат теста, е забранено.

Премахване на космите в лицето в салона

Днес момичетата са свикнали да решават въпроси, свързани с външния вид в салоните за красота. Там можете да се отървете от отегчена коса на лицето си. Можете да опитате не много скъпи восъци за премахване на коса, захар, които са доста болезнени. Те също така не оказват трайно въздействие. Следователно, след няколко седмици отново ще трябва да дойдете за разтърсване или колаене. Освен това, преди да посетите господаря, жената ще трябва да се изкачва по улиците с нарастващ мустак, в края на краищата, за да издърпа косата с лепкава маса, е необходимо космите да са приемливи за тази дължина на процедурата (около 5 мм).

Така че, предимствата на захарта и восъчната епилация: процедурите не изискват големи разходи, можете да оставите салона с деликатна кожа на лицето, без да разваляте живота на косата.

Против: болезненост, необходимостта от редовни посещения в салона за красота, възможност за извършване на процедурата само след нарастването на мустаците.

Можете да опитате върху себе си по-модерни видове епилация: лазер, фото и епилация. Нека поговорим за тях по-подробно.

Лазерна епилация за премахване на космите

По време на лазерната епилация косменият фоликул се унищожава. Това се улеснява от лазерното лъчение, което действа върху пигмента на косата. Той поглъща енергията на светлината. Затоплянето на меланина води до унищожаване на кръвоносните съдове и космените фоликули, които подхранват фоликула. След няколко дни, поради смъртта на корена, косата пада.

Много момичета се оплакват, че след лазерно отстраняване на коса те започнаха да растат още повече коса, отколкото първоначално. Фактът, че лазерът може да събуди спалните фоликули до този момент. Ето защо, за да премахнете всяка коса, трябва да направите няколко сесии за отстраняване на косми на интервали от три до шест седмици.

Плюсове за лазерна епилация: персистиращ ефект и безболезненост; Процедурата може да се направи целогодишно, лазерът не нарушава целостта на кожата.

Минуси на премахване на космите по лицето на лазера: за процедурата има много противопоказания (студено, чувствителност към белези, алергии, бременност, онкология, кожни заболявания, диабет, зачервена кожа и т.н.); Лазерното премахване на космите няма да помогне на момичетата с твърде лека или сива коса; може да доведе до усложнения (обостряне на херпес, хиперпигментация, обрив); Този тип отстраняване на косми не дава незабавен видим ефект и е скъпо.

Фотоепилация за премахване на космите на лицето

Тази епилация се случва поради силно импулсирана светлина, вълните от които лишават космения фоликул от хранителни вещества, което води до смърт, което води до изпадане на косата. Експертите предоставят на клиентите по-лесно информация, като разказват, че когато тъканите се нагряват, косата се разпада. В много случаи фоликулът не е напълно унищожен - той е просто повреден и в крайна сметка атрофиран. А косата става лека и тънка поради това. След фотоепилация, те не растат много повече, отколкото след кола маска.

Почти всички предимства и недостатъци на фотоепилацията са подобни на тези, споменати в историята за премахването на косата на лицето чрез лазер. Това е само когато фотоепилация е повредена кожата. В някои случаи след процедурата се появяват сериозни изгаряния, белези, злокачествена дегенерация на кожата.

Електролиза за отстраняване на космите на лицето

Ако искате косата на лицето да не расте повече, тогава трябва да унищожите космите от електрически ток. По време на електроепилацията е възможно да угасне корена по този начин. Тази процедура често се използва за хирзутизъм. Недостатъкът на електролизата е болезненост.

Начало средства за премахване на косата на лицето

Ако има някакъв козметичен проблем, значи един милион начина да се справим с него. Косата на лицето се опитва да се чисти, озарява се с алкохоли, водороден прекис, калиев перманганат, коприва, мравка, мая, вар или мак, грозде и сода. Нека да разгледаме някои от най-популярните методи за премахване на космите на лицето.

Ще запазят ли ядките?

Съдейки по рецепти, които жените споделят, косата и орехите са несъвместими неща. От изгорелите черупки от ядки и вода (1: 1), пригответе мазмени маски за премахване на косата на женските лица. Също така, хирзутизъм се лекува с орехова инфузия. Пригответе го от 70-те процента алкохолни и орехови дялове. Но много момичета, които решиха да настояват няколко седмици за разделяне на 50 ядки в 125 мм алкохол за готвене чудо, само веднъж отново убедени, че лечението на хирзутизъм с народни средства е загуба на време. В края на краищата, не е отстранено ежедневното триене с копринени инфузионни коси от лицето. А някои отчаяни дами изтриват мустаците със сок от зелен гайка. По този начин, с изключение на това, че можете да направите тъмни косми на фона на кафява, сокова цветна кожа, по-малко забележима

Поможет куркума?

Косата на лицето често се опитва да премахне гъста суспензия от куркума и вода. Този инструмент вероятно работи на базата на предишния и е подходящ за маскиране на златни мустаци, защото куркумата също има оцветяващи свойства. Кой все още вярва, че този подправка ще премахне косата от лицето, може да се опита да се превърне в маска и след това да сподели впечатленията си. Те казват, че маската трябва да работи по-добре, мястото, където се прилага, трябва да бъде покрито с филм. Времето на стареене на домашното лекарство от куркума е 20 минути.

Share:
Comments