Колко правилно е да се върти новороденото и дали е

Когато бебето се роди, всяка майка веднага има щастлив брой тревоги. Първият въпрос, който интересува родителите, е как правилно да се прави новородено бебе.

За да се разбере дали е необходимо да се направи това, е необходимо да се разбере какво детето чувства след раждането.

Необходимо ли е новороденото да се върти?

В самото начало на бременността бебето плува в амниотичната течност. С течение на времето тя заема цялата матка, което причинява затруднено движение. Такова състояние за детето е много удобно и познато. След раждането бебето е много трудно да свикне с промяната на ситуацията. Той иска да влезе в предишното състояние на комфорт.

Въз основа на казаното можем да заключим това бебето трябва да бъде запушено, Потапянето връща детето в състояние на комфорт. Такива действия помагат възможно най-скоро детето да се адаптира в нови условия за живот.

Периодът на адаптиране обикновено отнема 2-3 седмици. До първия месец от живота, ако бебето се чувства добре, можете да се откажете от такива действия. Ако трохата е трудно да се събуди с изпънати ръце, трябва да я върнете за нощта. Необходимо е да следите детето си, тъй като може да се хареса и децата да се успокоят, а други да са капризни. Остава само да се научим как правилно да размахваме новородено.

Видове и техники за подвижване

Много родители искат да заплюват бебетата си, но се страхуват да го направят. Практиката ще направи така. Има няколко техники за размазване. Можете да видите в картинките как да се върнете на новородено бебе.

1 Потапяне с дръжки, След като извършите всички хигиенни процедури, можете да започнете да въртите бебето. За да направите това, разпространете пелената върху шаблона. Над него в центъра поставя бебето. Горният ръб трябва да се намира на нивото на шията. Поставете ръката на бебето по протежение на багажника и обратно навийте рамото на пелената под гърба на бебето. При втория ръб трябва да направите точно същото. При извършване на манипулации трябва да се внимава да не се появяват гънки. Долният край на тъканта се разпростира във формата на риба. Те трябва да покрият троха под шията или над лактите. Използвайте краищата на пелена за обвиване на бебето от двете страни. Свободният ръб трябва да се фиксира върху корема, като се завърти. В края на всички манипулации трябва да сте сигурни, че краката са свободни, а дръжките са плътно прилепнали към тялото. За по-точното представяне на начина, по който трябва правилно да се обръща новородено, трябва да прегледа видеоклипа.

2Свободен метод. Този вид закачане позволява на детето да се движи малко. Същността на този метод е, че детето е обвито в тъкан, но не е изцедено. Поради това бебето има възможност да се движи на краката и дръжките. В същото време интраутеринният ефект продължава да продължава, но бебето не се изцежда в менгемета. Допустимо е, че с този метод на навиване бебето има свободна дръжка. За правилното извършване на всички манипулации е необходимо:

• разнесете кърпата с правоъгълник върху шампоана;

• Поставете трохичката по такъв начин, че горната страна да е на нивото на врата или горните крайници;

• горната дясна страна трябва да бъде издърпана и обвита така, че да лежи наклонена (не стягайте тъканта твърде плътно);

• с горния ляв ъгъл трябва да направите същото, само ще бъде под гърба вдясно;

• долната част на тъканта е изравнена и по този начин е издърпана;

• Получените ръбове повдигат и обвиват трохата, а краищата се стичат отдолу назад и запълват гънките.

3Широко закръглено. Този вид се използва за медицински цели. Тази форма трябва да се използва при патологии на опорно-двигателния апарат при кърмачета. Само долните крайници трябва да бъдат променени. За да се направят всички манипулации е необходимо чрез специализиран метод долните крайници да останат разредени. Такова фиксиране на крайниците ще доведе до това бебето да се свикне да поддържа краката правилно. Колко правилно да се забърква новороденото по този начин? Така че:

• използвайте три памучни пелени;

• сгънете първия слой под формата на кърпа;

• Второто парче плат трябва да се навие на няколко слоя, за да се образува правоъгълник;

• Поставете трохи на правоъгълна пелена, така че горната страна да е на талията;

• самият правоъгълник е опънат между краката, за да направи пелена;

• детето е обвито в правоъгълник, затягайки долната част между краката на бебето и страната около корема (краката трябва да са под прав ъгъл);

• С помощта на третото парче тъкан, краката на детето трябва да бъдат закрепени в затегнато положение, така че новороденото да не може да свали краката си.

4Пеленание в одеяло. Той не изглежда като независим вид. Този начин на промяна е само допълнение към всички по-горе опции. За да се затопли бебето в одеяло е възможно. Много често децата на възраст под три месеца се извеждат на улицата по този начин. Има няколко метода за закачане на бебета в одеяло. По-долу е най-практичното указание за правилното завъртане на новородено.

• върху магьосника разгънете одеялото, разгънете го под формата на диамант;

• поставете бебето по такъв начин, че долният ръб да е малко по-дълъг от горния;

• ако трохите не са фиксирани в основната пелена, те трябва да се поставят по багажника;

• издърпайте левия ъгъл на одеялото, обвийте лявата ръка и го обвийте зад бебето;

• издърпайте долния ръб нагоре и го скрийте в образувания завой;

• издърпайте десния ъгъл в обратната посока и го занесете зад гърба;

• горният ъгъл става така наречената защита;

• Закрепете плика с лента.

Това са най-често срещаните начини за затваряне.

Рисковете се променят

Най-опасното е стягането. Такова фиксиране може да предизвика здравословни проблеми в трохи. Особена опасност възниква, ако родителите често използват този метод. Най-неприятните последици са:

1•По-бавно развитие на детето. Бебето, което е силно запленено и което е особено привързано към движенията, получава много по-късно двигателни умения. Поради липсата на тактилни контакти, процесът на изучаване на себе си се забавя.

2 Има проблеми със сърцето и дишането. Силното запушване има ефект върху белите дробове. По тази причина процесът на кръвообращението се нарушава. Значително забави метаболизма и развитието на органите.

3 Изменение характера, Ограничаването на свободата на бебето води до промени в психиката.

Това не са всички проблеми, които могат да възникнат.

Правила за здравословно затлъстяване

За да се предпазите от възможни опасности за всеки родител, трябва да спазвате определени правила. Те включват:

1•Подобрать нужную поверхность. Проводить манипуляции необходимо на специальном столе либо аналогичной твердой поверхности.

2Предоставить защиту. Перед процедурой поверхность застелить клеенкой и поверх постелить теплую ткань.

3Приготовить все вещи. Когда ребенок уже находится на пеленальном столике все вещи должны быть под рукой родителя.

4Уклониться от всех отвлекающих факторов. Крошка слишком подвижен, поэтому запросто может упасть с пеленального столика. Чтобы этого не произошло необходимо убрать все отвлекающие маму факторы.

5. • Баня. Преди манипулирането на бебето трябва да бъдат изкупени.

6. • Проверете бебето. Преди да върнете детето, трябва внимателно да изследвате тялото и гениталиите му. В случай на обрив е необходимо да се консултирате с специалист.

7. • Използвайте хигиенни продукти. Нанесете специален крем под пелена върху чиста дерма на бебето. Поставете нова пелена.

8. • Носете приготвени чисти дрехи. Платът трябва да е само естествен.

9. • Не затягайте тъканта, тъй като това може да причини бебета болка и дискомфорт.

10. • Променете местоположението. Ако бебето заспи в пакет, позицията му трябва да се променя периодично.

Ако спазвате всички правила, никой родител няма да навреди на детето ви.

Share:
Comments