Колко да разтърсиш пресата? колко време отнема да натиснете

Красива преса, в стила на шест кубчета - абсолютен стандарт на красиво тяло. Каквото и да каже някой, но всеки мечтае за това, мъже и момичета.

Честито притежатели на това преса неизменно стават център на вниманието на плажа. Повечето хора ги гледат със завист и дори с негодувание.

Но никой от тях дори не предполага, че хората трябва да преминат, за да получат такава фигура.

В тази статия ще говорим само за това, което трябва да минете, ако искате да видите желаните кубчета на корема.

Какво трябва да направите, за да имате преса

Тук трябва незабавно да кажем, че няма таен метод по този въпрос и не може да бъде. За да получите нещо, трябва да опитате усилено - тук всичко е същото, като единствената разлика е, че за пресата ще трябва да опитате още по-усилено.

Ключът към успеха е да се спазват няколко основни правила. Мисля, че повечето от вас вече разбират какви правила ще бъдат обсъждани, но си струва да се подчертае основната теза на тази статия:

1 Правилната диета - без значение колко силна е вашата преса, ако се крие под непроницаемите слоеве мазнини, естетическа стойност тя не носи абсолютно нищо. Ето защо първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че пресата на външния й вид е била видима. Правилно съставена диета е абсолютно необходима, ако искате да се отървете от излишната мазнина.

2 Аеробно упражнение - това правило може да бъде корелирано с първото. Трябва да промените не само диетата, но и начина си на живот. Като правило мазнините хора са хора, които са мързеливи, предпочитайки заседнал начин на живот и минимална активност. За най-добро изгаряне на мазнини, трябва да следвате подходяща диета, заедно с редовната физическа активност. В този случай можете да се отървете от излишната мазнина два пъти по-бързо.

3 Директни тренировки - Разбира се, точно така, че пресата няма да се появи. Подобно на всеки друг мускул, трябва да работите упорито върху него. Но нека ви кажем тайна, свалянето на пресата е един от най-напрегнатите класове. Ако по-голямата част от хората с времето започнат да обичат тежките тренировки с желязо, а след това феновете на разклащане на пресата няма да намерите някога. И така, ние избираме четвъртото правило.

4 Мотивация - колкото и глупаво да звучи, трябва да бъдете мотивирани да се променяте. Не се запитайте веднага колко много да разтърсите пресата - в края на краищата веднага започвате да мислите за получаването на крайния резултат, който в много случаи води до хвърляне на обучение. Трябва да се влюбите в процеса, без да мислите за това, което ще дойде от него.

Колко да разтърсиш пресата?

Няма конкретна цифра за това, колко можете да помпате пресата. Всичко тук зависи от физиологията на човека, от първоначалното му състояние, както и от спазването на предписаните правила. За начало, докато не бъдете абсолютно доволни от тялото си, трябва редовно да изпомпвате пресата. Друго нещо е, че може да бъде и е необходимо да се изпомпва през целия живот, така че мускулите да са постоянно тонизирани. Но сега е специално за получаване на резултата, така че няма да рисуваме тази тема.

Приблизителното време, за да се гарантира, че не особено пълно лице е в състояние да помпа на пресата е около 3-4 месеца. Не вземаме под внимание различни допълнителни техники, като масаж, използването на специални добавки или други процедури. Само храна, кардио и тренировки. През това време е доста лесно да изпомпате красива преса или да приведете формата на тялото си на приемливо ниво. Ще бъде малко по-трудно за пълните хора да се справят с това, но те също ще имат по-голяма мотивация. Нищо не може да даде повече удоволствие, отколкото да види как усърдието носи плод. В допълнение, колкото по-голям е процентът на телесните мазнини в началото, толкова по-бързо ще стигне след началото на тренировката и правилното хранене. Така че не се отчайвайте, ако трябва да прекарате още един или два месеца. Основното нещо е резултатът.

Колко пъти на седмица да разтърсиш пресата

По този въпрос треньорите нямат недвусмислен отговор. От една страна, пресата е същата като мускулите на бицепса или трицепса. Разликата е само в обеми. Ето защо, ако някои са склонни към факта, че пресата трябва да се тренира по същия начин, както малките мускулни групи - т.е. 2-3 пъти на ден, други казват, че е по-добре да се тренира всеки ден.

Нашият опит показва, че не е нужно повече от 3 пъти, за да се разтърси пресата седмично. Защо? Както бе споменато по-рано, на мускулите на пресата трябва да се даде почивка, в противен случай не само ще видите напредък, но обратното, влошаване на ситуацията. В допълнение, това се дължи и на още един фактор. Както правило номер 4 казва - трябва да бъдете мотивирани. Ето защо е необходимо поне от време на време да се откъснете от класовете, за да се отпуснете не само мускулите, но и нервната система.

Ако се интересувате от това колко пъти на ден трябва да помпате преса, тогава има един недвусмислен отговор - не трябва да го правите повече от 2 пъти на ден. Някои професионални спортисти изпълняват упражнения в пресата два пъти на ден. Как изглежда - едно твърдо тренировка се счупи в две по-леки. По този начин общото представяне остава на едно и също ниво, но давайки такава отдушност на вашата преса, можете да сте сигурни, че ще изпълнявате програмата си по-качествено. Разбира се, начинаещите не трябва да се занимават с този метод. Напомняме ви, този подход е просто прищявка на някои спортисти, но не и желязна догма. Този метод се прави от тези, които се чувстват добре в тялото си и знаят какво точно и точно как да го направят. За тези, които не разбират напълно това, е по-добре да започнете с първия вариант - веднъж на ден.

Характеристики на обучението по пресата

Дори и в такъв случай като изпомпване на пресата, има тънкости. Въпросът тук е, че пресата е различна - момичетата основно искат да получат само тънка талия, с едва забележими кубчета. Момчетата, напротив, най-често работят точно върху големи кубчета, чийто релеф ще бъде проследен дори чрез дрехи. Съответно обучението за тези две цели ще бъде различно.

Ако целта ви е обемна преса, трябва да се предприемат няколко подхода. Препоръчително е да се прилага допълнително натоварване, както и да се правят повторения бавно, редовно и под контрол. Тук, точно както в културизма, така че мускулите растат, те трябва да бъдат претеглени с допълнителни тежести, като се извършват повторения бавно.

Работата по тънка талия включва голям брой подходи, около 6-7. По време на изпълнението им, трябва да се опитате да работите върху износване, във всеки подход, изпълняващ максималния брой повторения. Скоростта също трябва да бъде висока - до такава степен, че да покаже характерно усещане за парене в коремната област.

Обучението за пресата трябва да включва различни по принцип упражнения. Това означава, че пресата условно се разделя на три части: горна, средна и по-ниска. Различни упражнения по различни начини засягат тези области и като правите няколко упражнения на "топ" преса, може да не работите на други сайтове изобщо. В крайна сметка ще забележите, че някои части от пресата ще станат по-подробни, други няма да бъдат видими изобщо.

Колко време трябва да премине обучението

По този въпрос също можете да намерите огромен брой различни мнения. Някои казват, че трябва да се изпомпват поне за половин час, други предполагат, че правят пет минути на ден. Оптимално се ангажирайте с пресата около 15 минути на тренировка. Спомнете си - пресата е малък мускул и не е необходимо да се претоварва. Петнадесетте минути в интензивен режим могат да имат много по-голям ефект, отколкото ако се опитвате да правите упражнения в продължение на тридесет минути, докато наблюдавате техниката през време на умора.

Пресата има една неприятна особеност - тя се адаптира много бързо към товара. Ето защо трябва да се наблегне не толкова върху увеличаването на броя на повторенията, колкото и върху качеството на повторенията. Опитайте се да извършвате стриктно спазване на техниката. Не забравяйте - болката в пресата по време на изпълнение е безспорен знак, че пресата получава добър товар, което ще послужи като забележителен стимул за растеж.

В заключение, искам да кажа, че въпреки пълната тежест от процеса на изпомпване, резултатът си заслужава свещта. Като собственик на прекрасна преса, вие винаги ще привличате интересуващото ви внимание от противоположния пол към себе си или завистливите погледи на "братски войници".

Share:
Comments