Кога започвам да мишваш зъбите? дали това е правилното

Повечето родители обръщат голямо внимание на здравето на своята чадушка, на личната си хигиена.

Специална ситуация се занимава със здравето на устната кухина като цяло и по-специално със зъбите.

Трябва ли да почиствам млечните зъби ежедневно?

Обикновено първите зъби се появяват при бебета, когато навършат 6-8 месеца. Както зъболекари, така и педиатри, дават на родителите същите полезни съвети: да се грижат за зъбите на детето - т.е. да ги почистват - е необходимо от момента на изригване. Тези родители, които са сигурни, че млечните зъби не трябва да се наблюдават изобщо, защото скоро ще паднат, напълно грешат. В края на краищата здравето на моларите на бебето директно зависи от състоянието, в което са били първите млечни зъби.

От самото начало трябва да се грижите за зъбите си. Първо - малко парче марля, навлажнена с варена вода.

Зъбните салфетки, изработени от нетъкан текстил и напоени с ксилитол с ароматизатори, са чудесни. Ксилитолът е полихидратен алкохол, който е абсолютно безопасен за бебето и има антисептични свойства. Тя може да се използва както на етап "направи си сам", така и по-късно, когато зъбите вече са се появили. Използването на такива салфетки не причинява никакви затруднения: върху показалеца на майката, поставен върху тази салфетка и два пъти през деня, трябва да обработите бузите и зъбите на бебето.

След това можете да използвате специални четки, които са поставени на мама или татко пръсти. И след това - можете да предложите на бебето истинска четка за зъби (като родителите му) с малка глава и мека коса. Едно малко пораснало бебе може да си чисти зъбите сам.

Кога започвам да мишваш зъбите? Как да ги почиствате правилно?

Има няколко прости правила, които водят до това, че родителите насърчават растежа на здрави зъби от бебето си.

Така че първата четка за зъби е парче марля, която трябва да се навлажни с топла преварена вода. Отначало се взема само вода и във времето можете да добавите малко сол, така че бактериите да не се размножават на повърхността на зъбите на детето.

След празника на първия рожден ден можете да закупите първата четка за зъби с гумени болтове.

Използването на четка с меки изкуствени влакна е допустимо, само когато детето е отглеждало повече от 12 млечни зъба.

Преди бебето да е навършило две години, то не е допустимо (!) Да използва всяка паста за зъби.

Кога започвам да мишваш зъбите? Изберете паста за зъби правилно и помагайте на бебета

Препоръчително е да почиствате зъбите на децата ежедневно сутрин и вечер. Точно като възрастни. Има само една разлика: трябва да използвате правилната паста за зъби. В зависимост от това колко млад е детето, е необходимо да изберете подходящ състав на паста колкото е възможно по-внимателно и внимателно.

Ако karapuziku още не са на три години, поставете паста, която не съдържа флуорид, защото децата обикновено го гълтат.

Тъй като са много малки, трохите - поради факта, че двигателните им умения все още не са се формирали - не могат да се самоизчистват зъбите си. Ето защо майките и татконите се насърчават да помогнат за почистването на зъбите на децата си. Това трябва да стане, докато бебето не се научи правилно и правилно да се грижи за зъбите, а родителите ще бъдат сигурни за здравето на детето си.

Важна точка (!): Трябва да учите детето си да изплаква устата си след всяко хранене. Има голяма стойност - и дали детето не е в състояние просто да се грижи за устната кухина и да го прави или прави правилно. Майки и татковци са задължени да се уверят, че ежедневното четкане на зъбите става навик за детето.

Започваме да почистваме зъбите пред детето. Как да се грижим правилно за зъбите на годината?

Бебетата в такава млада възраст се нуждаят от постоянна хигиена на устната кухина, независимо колко зъби вече са "proklnulos". Ако майката започне да се грижи за зъбите от момента, в който започна да изригва, след като стигне годината, ще свикне с факта, че устата му е постоянно чиста.

За една година детето вече може да си осигури собствена четка за зъби, която има гумени шипове.

Децата, които почистват зъбите, трябва да бъдат внимателно и внимателно подложени на кръгообразно и вълнообразно движение. Тези предпазни мерки са необходими, за да не се повреди емайла на зъбите на бебето, който все още е толкова нежен и да не причинява нараняване на венците. Ако трохата се съпротивлява и не позволява почистване на зъбите, ще бъде по-удобно да използвате четка за зъби, имаща еластична четина. Такава четка лесно се поставя на пръста на един от родителите. Друга възможност е да използвате най-често използваната марля, след като я навлажнете, преди да я приложите в саламура.

Кога започвам да мишваш зъбите? Методи за почистване на зъбите

Има много такива методи. Но ако бебето няма специфични заболявания на устната кухина или венците, можете да приложите най-често използвания метод. Първо почистете външната повърхност на зъбите на горната челюст, започнете с левия ръб. Четката ще бъде правилно разположена успоредно на пода и ще се премести като метла - кратки движения от венците надолу.

След това обръщайте внимание на дъвкателната повърхност. Правилно е да се приложи възвратно-постъпателно движение. И тогава - на палатинната част на зъбите. Не е необходимо внимателно да се изтърка четката от самите родители или да се накарат възрастните деца да направят точно същото. В края на краищата, да се повреди емайла, който е толкова тънък, много лесен. В допълнение, впечатленията на бебето след такава процедура няма да са много приятни.

Всяко неприятно усещане по време на почистване на зъбите може да доведе до това, че това събитие ще бъде само храна за самия него и родителите му.

Същото важи и за процедурата за почистване на повърхността на езика, тъй като много възрастни, които се опитват да направят това възможно най-внимателно и неволно предизвикват еметичен рефлекс в ония крака, впоследствие не искат да повтарят това преживяване. Но това е абсолютно напразно, защото тук има много микроорганизми.

Кога започвам да мишваш зъбите? Долната челюст. Изплакнете устата си

Долната челюст на детето трябва да бъде почистена по същия начин и в същия ред като горния. Когато целият процес стигне до логично заключение, трябва да поискате от детето да стисне зъбите (или да му помогне да го направи, ако все още е много малък). Ще бъде много полезно да масажирате зъбите заедно с венците от ляво на дясно в прости кръгови движения.

В края на краищата, трябва да изплакнете устата на бебето с топла преварена вода. Родителите са длъжни да гарантират, че техните chadushki със специално внимание към този последен етап, защото всяка паста за зъби, дори и за деца - плодовете на химическата технология. По-добре да не го оставяте в устата си дълго време.

Разбира се, също така е ясно, че всички изброени по-горе тънкости на такъв процес, които са важни за здравето на детето, като например измиване на зъбите, нямат никакъв смисъл да обясняват на бебето думите. Най-младите родители ще почистят зъбите си, а по-големите деца трябва да бъдат показвани на собствени примери многократно, докато не разберат реда на необходимите действия. В началото е по-трудно. Особено трудно е да научите бебето да не поглъща водата, след като изплакне устата си.

Във всяко семейство възрастните трябва да се опитат да намерят специален подход, който да послужи като мотивация за всекидневния ритуал на миене на зъби на детето. Можете да измислите различни истории и да композирате рими, съпровождащи ги с всяко движение на четка. Можете да си измиете зъбите с играчка, за предпочитане любимо бебе. Ако за детето тази процедура ще бъде очарователна, тогава той ще се радва да изчака следващия четка и да не усеща страха.

Редовната хигиена на устата на бебето ще бъде отлична гаранция за успех в превантивните мерки срещу кариес и различни усложнения. Но това е толкова важно за здравето на молерните и молните зъби на бебето.

Share:
Comments