Кога мога да помпам пресата след доставката? правила и

Всяка жена, уважаваща себе си, скоро след раждането започва да работи върху външния й вид.

Първо, какъв въпрос пита: кога мога да помпам пресата след доставката и има ли някакви специални правила за това?

Стомахът става най-проблематичната част от женското тяло след раждането.

Въпреки факта, че месец след раждането на бебето, тялото се самолекува почти до първоначалното си състояние.

Кога мога да започна да разтърсвам пресата?

Да се ​​каже точно кога е възможно да се изпомпва преса след доставка, е невъзможно. Лекарите не препоръчват това скоро след раждането на детето. За тези, които са родили естествено, трябва да отнеме поне няколко месеца. Същите жени, които раждат с цезарово сечение, могат да започнат да мислят за присъствието си в пресата не по-рано от 3 месеца по-късно. По-рано началото на класовете може да предизвика много усложнения. Не бързайте да заредите тялото си с физически упражнения. Първо, той трябва да почива от теста, който трябваше да мине през 9 месеца. Повярвайте ми, за женското тяло това е сериозна тежест.

В този период, който е забранен за упражнения, е по-добре да се грижи за вашата диета. Това е един от компонентите на най-ранните постижения на резултата от инфлацията на пресата. Ако коригирате диетата си, създайте плодородна земя за бъдещо физическо натоварване, осигурете на тялото си достатъчно витамини и минерали, нормализирайте метаболитните процеси на тялото. Преди да започнете упражненията, няма значение в залата, в която ще ги направите или вкъщи, непременно посетете наблюдаващия гинеколог. Той трябва да те прегледа, да се увери, че тялото е напълно и правилно възстановено след раждането. Само след това лекарят позволява да се упражнява.

Между другото, много млади майки се притесняват дали е възможно да се комбинира кърменето и упражненията. Налице е погрешно схващане, че спортът влияе отрицателно върху кърменето, като го свежда до минимум. Това не е нищо друго освен измислица. Напротив, колкото повече майката се занимава със спорт, толкова повече развива хормон за щастие, който се предава чрез мляко на детето. Така че, въпреки че минималната полза, но спортът носи и бебето.

Кога мога да помпам пресата след доставката и има ли някакви правила за работа върху мускулите?

По време на бременността женското тяло изпитва силна хормонална корекция. По време на този процес мастният слой се увеличава, особено в коремната област. Тя е тази, която е призвана да защитава детето от влиянието на външната среда. Мазнините в стомаха, заедно с разтегнатите мускули, не са най-приятната и радостна гледка след раждането на дете. Да се ​​отървем от такъв "подарък" е доста трудно. Въпреки това, в името на красотата жените са способни на много.

За да постигнете красив корем, трябва да знаете как да правите правилните упражнения. Винаги трябва да си спомняте едно нещо: след като лекарят ви е позволил да играете спорт, не започвайте веднага толкова трудно и преместете пресата цял ден. Първо, няма да даде никакви гаранции, че скоро мазнината ще изчезне, а кръста ще стане тънка. На второ място, това е обратното може да доведе до увеличаване на вече големи обеми. За да се предотврати това, упражненията трябва да се извършват правилно. Също така е важно винаги да си спомняте правилото: по-добре е да правите по-малко, но по-добре, повече, но без резултат.

Когато можете да разклатите пресата след доставката: някои полезни съвети

Преди да изпомпите мускулите, трябва да помните няколко препоръки, които всеки треньор във фитнес залата ще даде.

1. Преди да започнете тренировката на коремните мускули, е много важно да се затоплите. Идеалната опция ще бъде допълнение към загряващите кардио натоварвания. То може да бъде енергично танци, джогинг, скачане на въже или основни аеробни стъпки. Всичко това ще позволи да загрявате мускулите възможно най-много и да ги подготвите за основното натоварване.

2. Не включвайте тегло в упражненията си. Първо, след раждането това не се препоръчва изобщо, тъй като е изпълнено със сериозни усложнения, и второ, гравитацията допринася за образуването на обемни мускули, което със сигурност не е необходимо за корема.

3. Бъдете сигурни по време на упражненията, следете за коректността на дишането и след това дали правите упражненията правилно. Не извършвайте незабавно голям брой упражнения. Разликата в резултатите между 50 упражнения по някакъв начин и 20 правилни ще бъде значителна в полза на последното. Броят на подходите трябва да се увеличава постепенно. Ако смятате, че 20 пъти за вас вече е лесно, смело добавете още 10. Дишането е не по-малко важна част от упражненията. Запомнете: мускулите трябва да бъдат издишани. Също така, когато правите упражнения, опитайте се да изтеглите стомаха си колкото е възможно повече. Така че урокът ще бъде по-ефективен.

4. Редовността е важна за постигането на желания резултат. Ако нямате възможност да правите упражнения ежедневно, а след това ги давайте поне три пъти седмично.

5. Трябва да ядете един час преди класовете и 2 часа след това.

6. Когато приключите с упражненията, не забравяйте да се простирате.

Когато можете да преместите пресата след доставката. Ефективни упражнения

Има много упражнения за надуване на мускулите на корема. Но има някои от най-ефективните упражнения, които правят кръста тесен и укрепват коремните мускули.

Прави обрати

Стартова позиция: легнете на гърба, краката се огъват на коленете, поставете краката точно на пода, сложете ръцете си зад главата си.

Упражнение: бавно започнете да разкъсвате мазето от пода. След това също бавно се върнете, но не спускайте главата си на пода, тя трябва да остане на тежест.

Колко пъти да се повтаря: 3 пъти за 10 подхода. След известно време постепенно започва да се увеличават подходите.

Обратното усукване

Начално положение: легнете на пода, ръцете се простират по багажника.

Упражнение: повдигнете краката, така че да оформят правилен ъгъл с тялото, обърнете внимание, че огънатите колене трябва да са на пода под същия ъгъл. Започнете бавно, за да вдигнете таза, така че коленете да са в областта на гръдния кош. Уверете се, че ъгълът остава 90 градуса.

Колко пъти да се повтаря: 3 подходи 10 пъти.

Едновременно усукване

Начално положение: легнете на пода, сложете ръцете си зад главата си (не ги свързвайте), краката се разширяват.

Упражнение: Прекоси краката си, огънете коленете и ги занесете в гърдите си. Започнете едновременно да се отделите от пода на крака или крака и горната част на тялото. Не стигайте до гърдите си с брадичката си!

Колко пъти да се повтаря: 3 подходи 10 пъти.

Наклонени обрати

Начално положение: легнете на пода, ръцете на главата, краката се огъват на коленете.

Упражнение: трябва да поставите краката си от дясната страна и в това положение да повдигнете торса. След това се върнете към оригиналния и повторете същия с краката от лявата страна.

Колко пъти да се повтаря: за начало ще са достатъчни 20 повторения (10 за всяка страна). След това трябва да увеличите броя на повторенията до 60.

За да се постигне красив корем, не е необходимо да се използват нови ударни упражнения и уреди и да прекарват часове в свободното време със спорт. Възможно е коремът да е плосък дори при извършване на описаните по-горе упражнения. Но при условие, че класовете ще бъдат редовни и тяхното изпълнение ще бъде правилно.

В заключение бих искал да обобщим малко. Кога мога да помпам пресата след доставката? Всеки специалист ще каже, че не по-рано от месеца след раждането на детето. При условие, че раждането е естествено, а не по-рано от 2 месеца, ако е изкуствено. За да постигнете желания резултат, трябва да правите упражнения редовно и правилно, без да забравяте да наблюдавате дишането си. Също така е важно да помните за загряването преди и за разтягане след класовете. Храненето е друга важна част от пътя към успеха. Диетата трябва да бъде балансирана и редовна.

Повечето млади майки се чудят дали е възможно да се постигне желания резултат у дома, защото почти всички нямат възможност да отидат в салона. Отговорът е прост: да, можете. Точно как новите майки се грижат за красивото си тяло. Между другото, ако не искате просто да отстраните мазнините от корема, но и да направите мускулите малко забележими, можете да използвате претеглящ агент. И това е чудесна възможност да вземете детето в полза на себе си. Чувствайте се свободни да правите упражненията с него. Както показва практиката - майка ми е щастлива със себе си и детето е доволно от нови дейности.

Share:
Comments