Къдрава коса: основни принципи на грижата

Красивата къдрава коса е въпрос на гордост, те добавят чар и жар на притежателя си. Но за да направите косата ви блестяща с красота и здраве, трябва да се грижите за нея правилно.

Къдравата коса се наследи. Те имат свои собствени черти в структурата: ако погледнете къдрава коса в секция, можете да видите един овал. Правият косъм има формата на кръг. На колко далеч се простира овалът в структурата на косата, вида на къдриците зависи, в резултат на това може да са малки къдрици или много къдрави ключалки.

Къдрава коса, като правило, крехък, палав и упорит. Причината е, че къдравата коса е пореста и завоите в структурата й пречат на циркулацията на кислород в багажника на косата, така че нишките изглеждат изпъкнали или, напротив, мазнини. Такава коса е склонна към счупване, така че трябва да бъдете особено внимателни при избора на сешоар, кърпи за рязане и косачка.

Как да се измие къдрава коса?

За такива коси, шампоани и други продукти за грижа трябва да бъдат внимателно подбрани. Собствениците на суха коса се препоръчват да дават предимство на шампоани, съдържащи омекотяващи и овлажняващи съставки.

Ако косата започне да се счупи, трябва да използвате шампоани за укрепване. В състава им трябва да присъстват кератин, градински чай, екстракт от коприва. Собствениците на вълнообразни пръстени не е необходимо да ги измиват с шампоани, за да добавят обем, тъй като оказват негативно влияние върху такива косми.

След измиване е най-добре да изсушавате косата не с горещ въздух от сешоар, но с нормална кърпа, потапяйки ги по цялата дължина и опитвайки се да придадете на нишките формата на спирала.

Можете да използвате специални спрейове, което много улеснява пенирането. Косата е по-добре да се почиства на всеки няколко месеца. Подобрява циркулацията на скалпа и подобрява здравето на косата на скалпа няколко пъти месечно.

Маски за допълнителна грижа

1. Маслената маска е подходяща за твърде сухи къдрици. Смес от масло от морски зърнастец и всяко друго масло се приготвя, всичко това се втрива в скалпа. След един час маската се измива и шампоани. Можете да кандидатствате няколко пъти седмично.

2. За косата sekushchihsya маска от зеле. В корените и по цялата им дължина трябва да разтривате сока от зеле, след това да покриете с полиетилен. След 30 минути изплакнете косата внимателно.

3. Подхранваща маска. Смесете три лъжици масло, за предпочитане маслини, и малко мед. Нанесете маската, след това обвийте косата и я оставете за 45 минути. След това измийте просто с вода, без да използвате шампоан.

Няколко общоприети правила в грижата за къдрава коса:

- Комфортно избрана прическа. Ако режете косата си с стълба до раменете, ще бъде по-лесно да ги положите;

- Използвайте естествени боядисани бои за боядисване, за да не изсушавате или повреждате косата;

- Измийте косата често с климатик;

- Правилно яде, заради това, което ядем, зависи от здравето на всички системи от органи, включително косата.

За собствениците на вълнообразна коса може да се гордее с тях, трябва да изберете компетентна професионална грижа, специална линия на полагащите грижи, а също така се препоръчва да се обърне внимание на доказани национални рецепти.

Share:
Comments