Как правилно да направите антицелулитен масаж у дома -

Концепцията за "антицелулитен масаж" влезе в употреба сравнително наскоро - през 1973 г. Приблизително по това време, заедно с въвеждането на термина, започва активна борба с този козметичен дефект, специално място, в което се заема специална масажна техника.

Всеки ден антицелулитният масаж у дома придобива популярност поради световната тенденция - купувай-бум или красота.

Антицелулитен масаж у дома: направете или не

Антицелулитният масаж е цялостна процедура в козметичните салони, която е популярна сред всички възрастови групи на клиентите. Извършва се от професионалистите, които са преминали специални курсове за обучение и задължително имат медицинско образование.

Модерните козметични шкафове са оборудвани с различни хардуерни средства, които помагат на масажиста да извършва антицелулитни процедури по проблемите на кожата и да ги направи по-ефективни.

За съжаление, не всеки може да си позволи посещение на професионална масажист по няколко причини: за някои е твърде скъпо, а за останалите работният график не дава възможност да се отдели време.

Антицелулитният масаж е процедура, която дава видим ефект, дори когато го правите сами вкъщи. За да ви помогне да получите специални масажни антицелулитни масла, кремове, изтривалки или гелове, както и вакуумни кутии, четки, ръчни масажисти. Важно условие е да се поддържа курс от 6-12 процедури. За една година можете да провеждате няколко поддържащи курса.

Видове антицелулитен масаж

Както в салона, така и у дома, е възможно да се извършат две техники на антицелулитен масаж:

• хардуерен метод;

• ръчен метод.

Хардуерният метод за борба с козметичния дефицит е насочен към въздействието на специалните масажиращи устройства върху проблемните области на тялото. Помага да се направи кожата по-равномерна, намалява както външната, така и вътрешната проява на целулита. Принципът на действие на такива устройства е различен: някои устройства действат на механичен принцип, като осигуряват алтернативно усвояване на проблемни области на тялото с целулит. Други устройства могат механично да създават движението на кожната гънка, повтаряйки принципа на ръчния масаж. Третата група инструменти ви позволява да избирате интензитета на експозицията за всяка телесна зона поотделно, като използвате различна сила на засмукване и специални дюзи.

При ръчния масаж експертът не прави без допълнителни механични адаптации и козметични препарати, което спомага за засилване на антицелулитния ефект. Те включват масажни буркани, четки, масажни масла, изтривалки, маски и тайна. Всички от горните средства подобряват ефекта от ръчния масаж, задействат активни метаболитни процеси дълбоко в слоевете на кожата на клетъчното ниво.

Положителен ефект от антицелулитния масаж у дома

С редовното (систематично) провеждане на процедури за домашно масаж, насочени към борба с целулита, можете да постигнете следните резултати:

• подобряване на кръвообращението в капилярите;

• активиране и ускоряване на естествената клетъчна обмяна;

• активиране на процеса на екскреция на метаболитни продукти от клетки, които се образуват локално видими в очните целулитни места;

• ускоряване на лимфните токове;

• намалявайте подуването понякога поради отстраняването на натрупаната течност в тялото. Като следствие - намаляване на обема на тялото;

• повишава тонуса на мускулния скелет на тялото;

• повишаване на еластичността на кожата;

• Увеличете подаването на кислород към клетките, като отваряте порите на кожата. Това е кислород, който е активен горелка на мастни депозити;

• подобряване на кожата поради механични ефекти върху хормоналните и мастните жлези;

• Подобрява имунитета на организма, като ускорява циркулацията на лимфата.

Показания за антицелулитен масаж у дома

Масажът е показан в категориите лица със следните недостатъци:

- мастни депозити на бедрата;

- мастни натрупвания на хълбоците;

- мастни натрупвания в корема;

- изразен целулит ("оранжева кора");

- нарушен метаболизъм (забавен) на клетъчно ниво.

Известно е, че всяко заболяване и козметичен дефект винаги е по-лесно да се предотврати, отколкото да се отървем от него. Целулитът не е изключение. Важно средство за предотвратяването му е редовните курсове за масаж.

Противопоказания за антицелулитен масаж у дома

Ако включите поне един от изброените по-долу елементи, използването на масаж в борбата срещу целулита е строго забранено за Вас:

• повишена телесна температура (поради вирусни и други заболявания);

• наличие на настинки или вирусни заболявания;

• тумори, както доброкачествени, така и злокачествени, на всички органи и части от тялото;

• заболявания на сърдечно-съдовата система;

• ниска степен на коагулация;

• разширени вени;

• съдова мрежа върху кожата;

• хронични заболявания при тяхното обостряне;

• менструален цикъл;

• период на бременност или кърмене;

• кожни заболявания от всякакъв вид;

• всякакви психични разстройства (депресия, неврози и др.).

Преди да започнете да използвате масаж в борбата срещу "портокаловата кора", трябва да се консултирате с терапевт.

Как да направите антицелулитен масаж у дома - техника: подготовка

Масажът е интензивна процедура за излагане на тялото, затова изисква внимателно спазване на всички точки от подготвителната фаза.

1 • Преди масажа е необходимо напълно да се отпуснете физически и психологически. Тъй като антицелулитният масаж ще се извършва вкъщи, важно е да не се намесвате в концентрирано изпълнение на цялата последователност от действия.

2 • Преди да предприемете процедурата, вземете контрастен душ. Поток вода трябва да бъде насочен към проблемните области на тялото. Така ще се осъществи първичната подготовка и загряване на кожата за по-нататъшни действия.

3 • Ръчен масаж се извършва с помощта на антицелулитни масла, гелове и кремове. Те се прилагат върху кожата с чисти сухи ръце.

4 Важно е да запомните, че силен ефект, който боли кожата, е противопоказан. Всички движения трябва да бъдат гладки и предпазливи.

5. Всички действия се извършват в съответствие с принципа на увеличаване на темпото. В къщи антицелулитният масаж трябва да продължи най-малко 20 минути.

6. • Забранено е да масажирате областта на слабините и кожата под коленете. Коремът се масажира възможно най-добре, без да се прави усилие.

Как да направите антицелулитен масаж у дома - правилната техника: поредицата от действия

Антицелулитният масаж у дома изисква спазване на определени техники. Нека да разгледаме правилата за прилагане, основните методи на масаж, използвани от професионалистите, които можете лесно да се повторите.

1 Масажът винаги започва с краката, след това отива до бедрата, проблемите на задните части, после до стомаха и завършва с краката на ръцете.

2 • Продължителността на процедурата трябва да варира от 20 до 60 минути. Множество повторения - веднъж седмично.

3 • Преди да приложите масаж (гел, масло или крем) върху кожата, проверете за алергична реакция. За да направите това, приложете малко количество за огъване на лакътя. Ако няма зачервяване, изгаряне или изтръпване, то лекарството може безопасно да се използва за масаж.

4 За да увеличите ефекта от масаж с ръце, използвайте вакуумни кутии, валяци или четки. Изборът на лекарството зависи от вида на кожата и степента на изразяване на "портокалова кора".

Основните методи на антицелулитен масаж

Когато масажирате проблемни области на тялото у дома и за да постигнете видим ефект, са необходими следните техники.

1 Техника поглаживания. Тази техника започва масажа и го завършва. Състои се от леки движения с пръсти. Помага да активира и засили притока на кръв в проблемните области, да ги подготви за по-интензивни ефекти.

2 Техника растирания. Може да се използва следващият етап от самоантицелулитния масаж. За да направите това, трябва да разпространявате широко пръстите си, да ги прилагате възможно най-плътно към повърхността на проблемните области, като постепенно се премествате към долните части на тялото. Краката се масажират отдолу нагоре. Веднага щом достигнат бедрата, те правят кръгови движения. Това е техника на смилане помага да се намали дебелината на подкожна мазнина, която образува целулит, за укрепване на лимфната течност.

3 Техника похлопывания позволява да се постигне максимален антицелулитен ефект от масажа, използва се най-дълбоките слоеве на кожата, подобрява кръвния поток и кислородния достъп до мастни натрупвания. Упражнението се извършва с помощта на мускулите на юмрука.

4 Техника надавливания се счита за най-ефективен при масаж, се дава основното време на процедурата. Тя ви позволява да използвате лимфната система и кръвоносната система в процеса на изгаряне на мазнини. За да го направите, трябва да уловите колкото е възможно повече кожата. Особено техниката на натиск е ефективна за бедрата с най-ясно изразен ефект на "портокалова кора". Площта на тялото активно се омесва от движения, подобни на процеса на месене на стръмно тесто, което постепенно приближава ръцете ви.

Как да направите антицелулитен масаж у дома - правилната техника: професионален съвет

Помислете за тънкостите на извършването на самомасаж срещу целулита в различни части на тялото.

1•Задната част на корема, корема и бедрата - максималният ефект може да се постигне чрез упражняване със стиснат юмрук с ръката на кокалчетата на пръстите, като енергично се търка крака отдолу нагоре към бедрата и задните части. Извършете до зачервяване на кожата.

2•Зоната на бедрата, бедрата и коленете се масажира със сгънати пръсти, едната ръка се поставя на върха на другата чрез малко натискане с кръгово движение.

3•Хълбоци, вътрешната повърхност на ръцете, корема - вземете проблемната област на кожата с пръстите си и я завъртете в посока отдолу нагоре. Важно е да не позволявате болезнени усещания и синини.

Важно е да се разбере, че целулитът е резултат от много фактори: заседнал начин на живот, небалансирана диета, която е доминирана от мазни и сладки храни, генетично предразположение, състоянието на кожата, възраст, хормонални нива. Само един интегриран подход за премахване на проблема заедно с масаж у дома ще даде първите промени за кратко време. Антицелулитният масаж влиза в сила само след няколко сесии (минимум 5-6). Резултатът от приложението му ще бъде очевиден: кожата ще стане по-еластична и опъната, облеклото - равномерно и "портокаловата кора" - по-малко забележимо.

Share:
Comments