Как да защитите децата на почивка

Лятото е приятно време както за деца, така и за възрастни. Въпреки това, голяма почивка може да бъде не само щастието на децата, но и времето на наранявания и болести. През лятото децата получават свобода, родителите им позволяват да се разхождат без надзор до тъмнина, в моретата и в горските походи възрастните все повече мислят за себе си ... Излишните грижи, самолечението и всички видове народни средства за наранявания могат също да навредят на детето. Какво съветват лекарите?

Какви са нашите деца болни през лятото?

Всяка година топъл сезон носи нещастие на много семейства от големите градове. Детските болници се лекуват с домашни, пътни, изгарящи наранявания, отравяния. Бебетата от селата са отровени от нитрати, съдържащи се във вода от кладенец. Поради това е по-добре да се подготвят хранителни смески за деца върху специално пречистена вода.

Децата, които вече знаят как да ходят, любопитството ви кара да гледате през прозореца. Ако майката не спре навреме, детето пада от прозореца и получава усложнена политрамус, което може да доведе до тъжни изходи.

Очаквайте нови и малко известни места - село на баба си, чужди градове, туристически центрове и санаториуми - деца таралежи школа, разбира се, започват да се изследват. Изследването може и колоездене на оживен път да отида, и на строителната площадка през тавана да падне, и да яде някои "лоши" плодове ... Това не се случва, защото за нула възрастни - няма да бъде същият през цялото време по петите да отида за един тийнейджър, - а защото самите деца не разбират, че има места, които са опасни за разходки. Задачата на родителите - да го обясня с тях, за да ви кажа къде да отидете, и къде по-добре не.

Как да се държим в морето?

Морският санаториум може не само да подобри здравето, но и да го влоши значително. Ако стаята има климатик, опитайте се да запазите въздуха в стаята, не е много по-студено, отколкото на улицата. Нормалната разлика е 4-5 градуса. Рязкото падане на температурата води до студ.

Ако детето се е прегрявало на слънце, усетете топлинен удар, незабавно потърсете помощ от лекар. Докато помощта не е дошла, поставете прегрятата в сянка, направете студен компрес. За да не се случи стачка, оборудвайте детето с панама и не седнете с него на плажа от 10 до 16 часа, в периода на най-голямата активност на слънцето.

Това, което наричаме "изгорено", всъщност е изгаряне от първа степен, сериозна кожна травма. Дълго слънчеви бани на плажа - не за малки деца. Ако излезете от морето в помещението за дълго време, не забравяйте да вземете душ след къпане в солена вода, защото кожата под влиянието на соли става по-уязвима. На плажа не се плашете от чадъри, тенти и панами - здравето на вашето дете е във вашите ръце.

Как да се държим в гората?

Най-опасната опасност от горските походи обикновено се счита за кърлежи. Ако трябва да се установим под дъбовете, ние паника, непрекъснато изучаваме раменете си и по всякакъв начин разваляме останалото за себе си и за другите. В действителност, с ухапване на кърлежи на лекарите се лекуват доста рядко. Отравяне с гъби е много по-опасно.

В селското стопанство, за борба с вредителите използват токсични вещества - exfoliants. Те падат в земята и водата, през подземните потоци стигат до горите. Гъбата - като гъба, тя поглъща всичко, което идва при него във водата. По този начин дори доста годни за консумация гъби, отглеждани в близката селска област, са опасни за здравето. Отблъскващите отравяния се характеризират с конвулсивно мускулно напрежение.

Ако вие или вашето дете все още сте ухапани от насекомо, потърсете помощ от лекарите. Обърнете внимание дали има ухапване на мястото на подуване, което е знак, че ухапването наистина може да бъде опасно.

Share:
Comments