Как да се отървете от корема след раждането? полезни съвети

Този проблем е от интерес за абсолютно всички жени, които наскоро станаха майки, защото едва наскоро, само преди 9 месеца, те бяха тънки или "малко по-големи", а сега им пуйка не е толкова плоска, колкото биха искали.

Няма нищо невъзможно при решаването на сложни проблеми, най-важното е да се въоръжите с търпение и усърдие. Ще се опитаме да разберем какво трябва да се направи, за да се върнем към обичайната форма и да не гледаме на себе си, сякаш сте непознат с познато лице.

Как да се отървете от корема след раждането? Всички видове, какво, защо и защо ...

Не е тайна, че отличителната черта на всички жени е да харесват колкото се може повече хора (и това не е задължително просто мъже). Толкова е приятно да осъзнаваш, че талията е по-тънка, краката са по-дълги, а косата е по-дебела от тази на приятелката.

Красотата е основното оръжие на справедливия секс. Но едновременно с желанието да се направи впечатление във всяка жена, инстинктът на майчинството гори. Всеки иска да се реализира в живота, като дава живот на детето си. И тук има сблъсък на интереси, в крайна сметка благодарение на бременността фигурата идва в "неликвидно" състояние.

Леки момичешки форми се губят, както и чувствени криви и гладки линии. И от това не могат да избягат: да продължат живота на своите предци, дават живот на своите потомци.

Но след раждането на един млад човек, един от основните проблеми в този период при всички жени на половинката е решението на проблема как да се отървем от корема след раждането? Стомахът, който е много по-голям от останалата част от тялото, чувства всички възможни последици от раждането на бебето.

За да не загубим сърце, трябва незабавно да си осигурим инсталация, че всичко ще се окаже, всичко на рамото. Положителното отношение в този период е много важно за младата майка.

Как да се отървете от корема след раждането: допълнителни килограми, за да помогнете на бебето

Почти всички млади майки (не според данните от паспортите) са склонни да стават веднага след като са свикнали да се виждат винаги. Всъщност те са притеснени от излишните килограми, които са получили, носейки бебето си. По време на бременността матката се увеличава, както и обемът на корема. След раждането на бебето корема намалява постепенно и не всички от тях ще бъдат същите като преди: в тази област на женското тяло кожата сега е удебелена от мастни слоеве. Всичко това е съвсем нормално, защото природата е осигурила защита на детето. Ето защо не се безпокойте, ако в края на бременността бъдещата майка не се впише в вратите: бебето не заплашва нищо, дори не чувства това натискане.

Някои особено енергични дами са сигурни, че корема ще "изчезне" само след появата на бебето. Но това не е така. От една страна, матката, като правило, се свива постепенно, около четиридесет дни. Следователно корема (поне през този период) ще бъде видим за всички. От друга страна, същата мазнина, която беше посочена по-горе. Дебел слой, който е на коремната стена на матката за двойка с амниотичен пикочен мехур, защитава трохата от удари.

Как да се отървем от корема след раждането: започваме да се бием в дома на майчинството

Така че мама реши да влезе във форма. За да възстанови формата си, ще е необходимо да се положат максимални усилия. Този процес няма да продължи толкова бързо, колкото бихме искали. Но най-важното е резултатът. Важно е майка ви да не е нервна и да е положила положителен резултат.

Отхвърлете бременността след раждането, ако няма сериозни признаци за него (пропуск на органи и т.н.). Опитайте се да направите своя собствена корема, да контролирате този процес, да не "разцъфвате", да се изправяте раменете си, да се движите грациозно, оставяйки зад гърба на "патица" на последните месеци.

Най-вероятно не е нужно да прибягвате до лекарства. Матката ще се свие. Ще бъде по-трудно да се отстранят мастните депозити. Скоростта на завръщането на собствената хармония ще зависи от това колко килограма са били наети в 9 магически месеца. Така че, за да направи майка възможно най-скоро, както и преди, тя трябва:

- Не преяждайте, спазвайте режима на правилното хранене;

- повече да ходят на чист въздух, да извършват прости физически упражнения;

- Трябва да имате собствена мотивация.

Така че, диетата. Напоследък раждали жени - тези, които са кърмени майки и не кърмят - не се препоръчва диета. Тялото им е претърпяло значителен стрес, все още е слаб. Отнема време, за да го възстанови. Ако съдържанието на калории в диетата е намалено, то незабавно ще повлияе на настроението, физическата сила и външния вид. И младата майка е всичко за това, както е необходимо.

Има определени правила, които трябва да бъдат спазени. Първо, това ще бъде достатъчно.

1. Използвайте брашното в най-малките количества. Това важи за хляб, пайове, чийзкейк, бисквити, торти.

2. Не използвайте майонеза. Салатите са по-добре да се пълнят с растително масло, но само малко, защото има и високо съдържание на калории. Най-добрата заквасена сметана, в която половината калории.

3. Изключете от диетата или използвайте само понякога пушено месо, пържени храни. В този период ястията, приготвени за варени, задушени или варени храни, ще бъдат полезни.

4. В картофено пюре и каша добавете мляко вместо масло.

5. Най-добре е да се откажете от семена, които насърчават пълнотата и водят до апендицит.

6. Отхвърлете сладко, не добавяйте захар към чай или кафе.

7. Опитайте се да се откажете от сладолед (в крайния случай, яж само половината от порцията).

Съветите са прости, но стрелката на везните ще покаже добър резултат.

Друг важен момент, което не влияе пряко върху храненето на майката, но също така дава възможност да се изгубят ненужните килограми. Научно е доказано, че кърменето на бебе - както млекопроизводството, така и самото хранене - изгаря калории забележително. Средният брой на калории на ден губи чрез кърменето - 500. Това прави възможно да отслабнете в същото време за подхранване на майките и техните бебета. Благодарение на кърменето, хормонът окситоцин се освобождава, което дава възможност на матката да свие много силно. Поради тези намаления размерът на матката намалява. Тя, както и стомаха като цяло, постепенно се връщат в първоначалното си състояние.

Ние се отърваваме от корема след раждането: физическото възпитание ще ни помогне!

Друг голям помощник в решаването на този проблем са специални упражнения за пресата. Просто трябва да знаете, че можете да започнете да изучавате само един и половина до два месеца след раждането. Особено предпазливи трябва да бъдат жените, които раждат чрез цезарово сечение. Да се ​​запознаем с най-ефективните упражнения.

1. Жената лежи на гърба си, ръцете й са хвърлени над главата й, а краката й са наведени на колене. Трябва да разтегнете лактите последователно на противоположното коляно. Раменете трябва да се отделят от пода, но гърбът трябва да остане неподвижен.

2. Лежайки по същия начин, както при първото упражнение. Поставете краката под един малък стол или помолете съпруга си да ги задържи. Вдигнете торса. По този начин пресата е превъзбудена.

3. Тазобедрените асансьори ще бъдат полезни. Трябва да лежиш на гърба си и да огъваш коленете си. Натискайки гръб на пода, опъвайте коремните мускули и постепенно повдигнете таза. Да умре в тази позиция за 10 секунди. Препоръчително е да изпълните поне 10 пъти. Но не трябва да прекалявате.

4. Полезно е да завъртите обръч или масаж на хълбока. Ако тази млада майка не харесва, можете да направите завъртане на пода - криза. Жената трябва да лежи на гърба й, да сгъва коленете си в скута си и да прегърне ръцете си на гърдите си. Раменете водят до коленете, като използват само коремните мускули при издишване. След това се върнете в началната позиция. В един урок можете да повторите два пъти за 20 повторения. Основното нещо: не се отказвайте от пода.

Такива упражнения трябва да се извършват внимателно и постепенно, като се избягва умората и прекаленото изливане.

Как да се отървете от корема след раждането: популярни процедури

Има няколко процедури, които ще бъдат безценни в битката с добре маркирана корема. Най-популярни са следните:

- Лимфен дренажен масаж - този вид масаж е разрешен дори и в периода, когато една жена кърми;

- масажен антицелулит - този масаж се извършва със специална крем;

- Всички видове опаковки, използващи морска вода или различни кал - това помага на кожата да стане гъвкава, освен това, допълнителните сантиметри изчезват.

След раждането всяка жена (дори тази, която е приятелка на спорта) мускулите се отслабва. За да се опитаме да ги донесем в тонове, беше измислена специална група. Това е като по-висок етап след брадата на баба с дебели кърпи и разфасовки от тъкани. Производителите съветват при избора на бинтове-ленти, за да закупят своя размер, но при избора на бинтове-бикини, е по-добре да ги купуват с един размер по-голям. Благодарение на тези придобивания и постоянната им употреба стрии ще "напуснат" от корема.

Новородените жени ще се възползват в голяма степен от дифрагматичното дишане, т.е. дишането със стомаха. Тя е в състояние да премахне мразените мазнини гънки на корема. Огромният "плюс" на тази лесна процедура е, че може да се използва (и е необходимо!) По всяко време удобно за майка.

Друг съвет от експертите: винаги трябва да ходите, да дърпате стомаха си. Първите часове и дни изглеждат почти невъзможни, но една седмица по-късно изглежда, че винаги е било така. Мускулите ще бъдат тонизирани сега. Би било добре "за компанията" да обърне внимание на позата си.

Има случаи, когато битки с корема след раждането не дават специален резултат. След това можете да помислите за хирургическа интервенция, но това е крайна мярка. Един пластичен хирург ще ви помогне да получите стегнат корем, който няма да има плачеща кожа. Но ако една жена мисли отново за бременност ...

Ако следвате всички съвети на специалистите, след няколко месеца резултатът ще бъде очевиден. Основното нещо е да направите всичко в комплекс и да не се навредите. Преди да започнете каквото и да е упражнение, най-добре е да се консултирате с лекар, защото има моменти, когато товарът променя количеството мляко надолу.

Share:
Comments