Как да се грижи добре за сутиена

Бельото, както и всяко друго нещо, се нуждае от правилна и внимателна грижа. Това е особено вярно за сутиените. Модерните момичета не търсят да купуват модерно скъпо бельо. Тя помага да се чувствате по-уверени и когато дрехите са прозрачни, главата не боли за това как изглежда бельото. От чистотата на сутиен зависи не само външният му вид и жизнен цикъл, но и усещането за комфорт при носене.

Основните етапи в правилната грижа за сутиените са измиване и съхранение.

Съвети за измиване и сушене на сутиени

- Измиване на ръцете. Тази опция е за предпочитане, тъй като е най-пестелив. Това е особено важно за спално бельо, изработено от деликатни и сатенени тъкани, със здрави елементи в състава, както и с дантелени модели. Потопете сутиен в топла вода за 5-10 минути, като добавите малко течен препарат. След това изплакнете обилно. Натиснете чашите със специални грижи, за да не повредите костите им. Докато чашките са влажни, дайте им правилната форма. Изсушете препоръчителната подложка за сутиени на повърхността на сушилнята, за да увеличите правилната й форма.

- Машинно пране. Сега в магазините за бельо е възможно да се купят специални капсули и резервоари за долното измиване на сутиен в пералня. Това е отлична възможност за защита както за самата пералня, така и за самата пералня. Куките на сутиен трябва да бъдат закрепени. Не го зареждайте в машината заедно с перални, които могат да се отделят и да се обличат от груби материали, например джинси. Прочетете условията на измиване на етикета на артикула, спазвайте препоръчаните температурни условия. Задайте допълнителния режим на изплакване.

Сухият сутиени се препоръчва или окачен на специални закачалки, или се разстила на сушилнята. Целта е да се запази формата на чашите и качеството на това нещо. Не използвайте ютията за гладене на сутиена. Когато дрехите са добре изсъхнали, тя все пак ще запази формата си.

Колко правилно да съхранявате сутиени?

За съхранение на пране е най-добре да използвате отделна кутия или рафт в гардероба. Основната цел при съхраняването на сутиените е да запазят формата си. Не се опитвайте да сгънете сутиен, поставете чашата в чашата и още повече обърнете чашите навътре. Идеалният вариант е да се съхранява прането на закачалки. За удобство и бърза ориентация в гардероба отделете ежедневни бельо от бельо за специални поводи или под определени облекла. На рафта поставете подложките подред, докато закопчават куките, така че да не се прилепват и да не деформират близките сутиени.

Когато транспортирате сутиени в чантата за пътуване, следвайте същите правила. Не отвинтвайте или деформирайте чашите, положете прането върху други неща, нека чашите да се напълнят с други малки неща. Това ще запази формата и обема на сутиена.

Не забравяйте, че подходящата грижа за сутиен ще помогне да запази първоначалния си вид за дълго време, а също така ще удължи удобните усещания, когато го използвате.

Share:
Comments