Как да изберем торбичка? няколко съвета

Как да изберем торбичка? Няколко съветаОтношението към спортния костюм винаги е двусмислено, защото е толкова удобно, че често много хора се опитват да го направят навсякъде, а не непременно за обучение. Просто е чудесно да отидете на къмпинг, дача, да отидете във влака - където имате нужда от свобода на движение и лекота, ще направите спортен костюм.

Как да изберем торбичка, за да е удобна и многофункционална?

Изглежда, че трудно е да избереш добър спортен костюм? Въпреки това, цената на един спортен костюм е достатъчно голяма, за да го вземе, без да е мислила, че всичко е правилно.

Най-важното в спортното облекло е неговата функционалност. Ако костюмът е предназначен за фитнес залата, той трябва да бъде красив, естествен, затоплящ мускулите и плътно прилягащ на тялото, без да се намесва в движенията.

За пътуване до планините, разбира се, се нуждаете от костюм с напълно различно качество, предназначен да бъде при ниски температури и ви позволява да се запалите и да оставите тялото да диша едновременно.

Йога, аква аеробика и бягане на бягащата пътечка - всеки от видовете физическа активност има свои изисквания за спортен костюм и всички те трябва да бъдат взети под внимание.

Упражняването и практикуването на велоергометър е най-доброто за велосипеди и теми, за йога еластична трико и голф, а за аква аеробика или плуване се нуждаете от специално оборудване, което ви позволява да изгорите максималните калории във водата.

Какво трябва да бъде облекло за спорт?

Но въпреки това всеки спортен костюм има основните качества.

  1. Спортното облекло трябва да бъде много удобно, приятно за тялото,
  2. Тя трябва да бъде направена от специални материали или естествени тъкани, които позволяват на кожата да диша,
  3. Не трябва да се боядисва (тялото е навлажнено, а в костюмите с лошо качество често е боядисано в цвета на тъканта),
  4. Трябва да е безопасна (не трябва да има остри предмети, затегнати около врата на елементите, тесни колани, шевовете не трябва да предизвикват неприятни усещания при контакт с кожата).

Ако костюмът е предназначен за спортове на открито, тогава са необходими ретроотразителни вложки, които правят бягане или ходене по градската линия безопасно.

Фабрика: заслуги и недостатъци

За закрити класове хората се опитват да купят спортни екипи от естествен лен и памук, които са идеални дори за много чувствителна кожа. Основните недостатъци на такива тъкани обаче са бързото износване и фактът, че те незабавно губят форма.

Вълна, велосипед и вълна, в допълнение, също седна бързо.

Скъпите костюми, предназначени за професионални спортове, обикновено се шият от комбинирани тъкани, които съчетават свойствата на естествените и синтетичните материали: те не се смаляват, насърчават затоплянето на тъканите, кожата в тях диша, те са приятни на допир. Такива костюми струват много пари, така че е много по-лесно да изберете спортен костюм, изработен от съвременни синтетични материали като руно и полиестер, които, макар и не толкова екологични, изглеждат хубави и също седи перфектно на фигурата.

За спортове на открито евтините спортни костюми са направени предимно от найлон, микрофибър и акрил, тъй като тези напълно синтетични тъкани отлично отблъскват влагата, са практични и не губят зрението си дълго време. За зимни спортове тези тъкани са изолирани с модерни нагреватели, като например sintepon, goose down, hollofaber.

Как да изберем спортен костюм за дизайн?

Разбира се, когато избираме, придаваме голямо значение на появата на костюма, защото трябва да прекараме много време в него: съвременните висококачествени костюми нямат блестящ цвят, те обикновено имат два тона - един цвят е основният, а другият - за декорация.

Качулките в костюмите за зимни спортове трябва да бъдат отделени и подрязани с подвижна козина, върху якетата трябва да има удобни джобове (например за ски пропуски или документи).

И още нещо: можете да си купите добър спортен костюм не само в специализиран магазин или онлайн магазин, можете да получите късмет и в продажба в търговски център. Отивате в магазина е по-добре да знаете точно какво търсите и да не бъдете изкушени от това, което по-късно ще се окаже напълно ненужно!

Share:
Comments