Как да избера най-подходящите или слънчеви очила за кръгло

Днес очилата се носят не само за корекция на зрението и защита от изгарящото слънце, но и като важен аксесоар, който е неразделна част от индивидуалния имидж и стил на човека. И няма значение какви очила купувате: слънцезащитни продукти или очила, най-важното е, че те идеално съвпадат точно с вида и образа ви - под формата на човек, изображение и цвят.

В крайна сметка ще се съгласите, че рамковият модел може радикално да промени лицето и изражението и следователно първото впечатление, след като се срещне с вас. Често един неправилен аксесоар "хвърля" в продължение на няколко години, а вместо ласкаво "момиче!", Минувачите започват да ни казват "жена!". Разбира се, всички сме жени, но е много по-приятно да чуем първия вариант, нали?

Така че, първото нещо, което трябва да определите правилно вашата форма на лицето.

Решен? Ако сте щастлив собственик на кръглото лице, тогава имате късмет, защото тогава можете да научите всички подробности как да изберете правилните очила за кръгло лице.

Как да изберем очила: правила за всеки

1. Не купувайте рамка, подобна на вашата форма на лицето. Това означава, че изборът на очила за кръгло лице, никога не спира на модели с кръгла форма.

2. За предпочитане е да изберете стъкла, в които долната част на джантата би била подобна на долния контур на очните гнезда. Това създава ефект на целостта.

3. Очилата, седнали високо на носа на носа, визуално удължават носа, а онези, които седят в средата - скъсяват.

4. Не забравяйте, че очилата трябва хармонично да изглеждат с вас и вашия стил: с тонуса на кожата, цвета на косата и очите и стилът на облеклото.

Какви са те, идеални очила за кръгло лице?

Момичетата с форма на кръгла форма обикновено се отличават с наличието на тънки бузи - ябълки и закръглена брадичка без ясно изразени линии в областта на скулите, дължината и широчината на лицето са почти еднакви. Такива лица изглеждат малко детински, привличайки тяхната лекота и наивност.

Въпреки това, не всички момичета искат постоянно да изглеждат "сладки" и нямат нищо против да добавят повече женственост и темперамент към своя имидж. Този ефект е лесен за постигане - достатъчно е да се изпълнят две точки: да се купят правилните очила за кръгло лице и да се приложи подходящ грим.

Така че, за да добавите малко повече женственост към образа си, което го прави по-перфектен, трябва визуално да стесните лицето ви визуално "разтягайки" широките средни и долни части на лицето.

Правилни очила за кръгло лице

Точките за кръгло лице, разбира се, трябва да са широки и леко изпъкнали извън контурите на лицето. Този метод визуално разтяга овалното лице, което го прави по-очарователен. Една от най-успешните форми е "окото на котката", защото тези очила гледат към храмовете, като разширяват лицето си.

Също така ще бъде интересно да погледнете очила правоъгълни и квадратни със заоблени ъгли.

Докато квадратните ъглови стъкла за кръглата страна ще изглеждат твърде остри.

Ако има желание, тогава по всякакъв начин се опитайте на няколко модела очила с асиметрични форми, когато горната част е непропорционална на долната. Друг непобедим вариант, може би за вас, ще бъде точките "пеперуда". Тази ретро рамка ще добави към образа на женствеността, визуално разтягане на формата на лицето. А очилата с акцент върху горната линия на рамката, трапецовидните очила ще изглеждат добре.

Неподходящи очила за кръгло лице

• Всеки модел кръгли очила, включително "капки" стъкла. Те подчертават пълнотата на лицето.

• Очила с много тесни джанти.

• Масивните, прекалено тъмни или ярки стъкла ще добавят към лицето на гравитацията, трябва да се откажете от прекомерния контраст.

• Очила, покриващи част от скулите.

Изберете очила за цветен лицев цвят

Изберете рамка с доста спокойни, не-киселинни нюанси. Например, кафявото и всичките му нюанси са идеални за блондинки и кафяви жени. Също така една win-win опция ще бъде сребърна метална рамка. Но не забравяйте, че очилата за кръглото лице не трябва да съдържат ярък и блестящ декор.

А колкото за цвета на лещите - не трябва да избирате твърде тъмно, но с цвят можете безопасно да провеждате експерименти. Добър вариант - не прекалено тъмни стъкла в пластмасова рамка.

Препоръки при закупуване на слънчеви очила

1. Ако искате да дадете на лицето по-изтънчен външен вид, тогава изберете такива очила за кръглата страна, при които широчината на джантата е равна на или малко по-широка от най-широката част на лицето.

2. На дамите с пълни устни изглеждат много добри очила с големи рамки. Ако характеристиките са малки, тогава трябва да купите малки очила.

3. Тънките джанти са подходящи само за елегантни лица, а пълните лица се увеличават още повече.

4. За да изглежда лицето много по-ефективно, модерните широки стъкла не трябва да крият напълно веждите. Идеален, когато линията на веждите е обградена от горния ръб.

5. Очилата трябва да ви прилягат по размер. Преди да ги закупите, ги обличайте и ги изпробвате в рамките на 1-2 минути: те не трябва да се движат до върха на носа, нито да натискат зад ушите.

6. Голям нос визуално намалява очилата с нисък скок, а ако искате да увеличите малък канал, очила с висок скок - Вашият избор.

7. Добрите точки не могат да бъдат евтини. За да се предпазите от фалшифициране, е по-добре да пазарувате в маркови магазини. На тези стъкла производителят трябва да посочи колко процента от стъклата са защитени от лъчи от тип А и В (UVA и UVB, последният - много по-опасен). Ако видите иконата "CE", знайте, че този модел отговаря на европейските стандарти за качество. Трябва да се прилагат твърди точки: калъф и салфетка. При поискване трябва да представите сертификат.

Как да се грижим добре за очилата?

Не всеки знае, че мръсните и прашни чаши причиняват претоварване на очите, зачервяване и дори влошаване на зрението. Освен това намаляват видимостта с 30%! Ето защо е толкова важно да държите чашите си чисти.

1. Използвайте специални течности и спрейове за почистване на очилата. Те са качествени, но много внимателно почистват повърхността без надраскване.

2. Закупете кърпа от микрофибър. Тя се справя добре с прах, пръстови отпечатъци и петна, без да оставя следа. Той обаче трябва редовно да се измива или да се сменя с нов.

Важно: Не почиствайте лещите с импровизирани средства: носна кърпичка, ръкав и др. Те оставят микро-драскотини върху очилата, а за лещи с покритие подобно почистване е просто неприемливо!

3. Почистващи кърпи за еднократна употреба за оптика. Те се импрегнират с алкохолен разтвор и веднага почистват повърхността, като не оставят никакви ивици. Освен това те имат антибактериално действие.

4. Сапунена вода. Топла вода с добавяне на слаб препарат (шампоан, гел), както и справяне със замърсяването. Измийте внимателно с нежни движения с много мека кърпа.

Добрите слънчеви очила са не само модерни, но и полезни, защото защитават не само нашето зрение, но и кожата от образуването на нежелани бръчки. Използвайте съвети, доверете се на мода, но не забравяйте, че основното нещо е да не обикаляте глупости и продавачи, а да се доверите на вкуса си.

Share:
Comments