Изящен лавандула маникюр - повече от 50 идеи

Деликатните и свежи нюанси са толкова уместни, колкото винаги, през пролетта и лятото, а изкуството за нокти наистина завладява розовите и лилави нюанси. Една от тях - лавандула, потъпква модните жени по целия свят в страстното настроение на Прованс. Южната част на Франция отдавна е обичана от туристи от цял ​​свят, но особено от романтични хора. Общата идея за това място не се заблуждава: малко селски начин на живот на Прованс още повече подчертава очарованието на местни залези, сладкиши от аромати на местни цветя. Разбира се, основната атракция и отличителната черта на района остават - лавандула.

Добрият тон в дизайна остава комбинация от пастелни нюанси и лавандула - този метод ви позволява да запълнете деня с романтиката на френския хайдей. Освен това такова изкуство за нокти се вписва перфектно в ежедневието и гардероба. В допълнение към ограничен и монохромен маникюр лавандула цвят е идеално допълнени и ярки цветове, така че изображението може да се получи многостранно.

Най-често такъв цвят се предпочита от момичетата, които се характеризират с романтична и позитивна характерна черта, както и с изразена творчество и въображение. В този случай допълнителните декорации могат да бъдат или да не бъдат напълно. Самата лавандула сянка е самодостатъчна и завършеният маникюр изглежда много оригинален. Идеалното допълнение към този цвят е обикновеният акрилен прах или декоративен пясък, които са чудесни за създаване на триизмерен дизайн на ноктите.

Класика за всички времена

Лавандула е идеално подходящ за създаване на класически и модерен маникюр, защото този сянка символизира благородството, аристокрацията, изтънчеността. Не е изненадващо, че в комбинация с френския маникюр, той придобива специален "старт" и стил. През деня трябва да предпочитате светли и размазани тонове, а за парти или почивка можете да вземете по-тъмен и по-наситен.

Има няколко интересни и модерни четения на френския лавандуларски маникюр:

  • основната плоча на нокътя е покрита с нежна лавандула сянка, а върхът на ноктите се отличава със златен или сребрист лак;
  • на анонимния пръст можете да направите акцент, като го нарисувате с няколко нюанса на лилаво и виолетово;
  • Нокътната плоча е разделена на 2 части и покрита с два различни лакове - едната половина е боядисана с лавандулов цвят, а втората - естествена, с границата между тях трябва да бъде равна - този метод се нарича прав саке; Интересно е, че самата граница може да бъде допълнително подчертана с декор - лъскава лента, шаблон, фолио и др.
  • лунна версия - нокътната плоча е покрита с основен лавандулов цвят, а самата дупка е покрита от всяка друга.

Перлите в дизайна

Неизменната любов към по-слабия пол е не само всичко, което е нежно и романтично, а всичко е светло и блестящо. Скъпоценните камъни в продължение на няколко хилядолетия вълнуват умовете на жените, но те не са достъпни за всички, така че качествена алтернатива са кристалите. Първоначално те са създадени, за да образуват бижута, а след това започнали да украсяват дрехите си и преди няколко години успяха да ги прехвърлят на ноктите си. Сега почти не маникюр може да направи без декор под формата на кристали или камъни.

Маникюрът с пенлив дизайн изглежда много елегантен и луксозен. В зависимост от избрания размер камъчетата могат да направят изображението по-изтънчено или, обратно, светло и освободено. Често, когато използвате кристали, няма нужда от забележими принадлежности, например е желателно да се изхвърлят пръстени и големи гривни.

В същото време формата и дължината на нокътната плоча са абсолютно незначителни - отличен резултат ще бъде постигнат дори при къси нокти. Свръхмодерен ефект се осигурява при комбинация от прозрачни кристали и лавандула.

Цветен маникюр

През пролетта и лятото понякога желанието на жените да се обграждат с цветя расте - това вдига настроението на всички около вас. Това е доста лесно, ако украсите ноктите си под формата на цветно оформление. В допълнение, цветен печат е много гъвкава възможност за маникюр, особено ако нищо друго не идва на ум.

В случай на лавандула цвят, най-важното е да се намери правилната комбинация от нюанси. Идеален за: бял, ярък жълт, синкав и син. Дизайнът с използването им ще бъде много романтичен и женствен. Особено, ако един малък букет или цвете да се поставя само като акцент върху един пръст. Мистерии и елегантност ще дадат образа на следните отпечатъци: малка клонка от лавандула, оригинален цветен букет, направен в сини нюанси, жълто цвете на тънка стъбло.

Матова опция

Матовите повърхности са известни от доста време, но все пак моля, любителите на оригиналния и стилен маникюр. Когато решите да направите ноктите си точно така, си струва да се има предвид, че предварителното третиране на нокътната плоча трябва да се извърши много внимателно, тъй като матовата повърхност показва всички недостатъци.

От отпечатъци върху матово покритие от лавандула, всички видове пеперуди изглеждат перфектни. Ако основната тема на маникюра е самата лавандула, тогава идеалният фон за него е бял. Като акцент един от пръстите е направен от лавандула и мат и е украсен с прозрачни камъни. Също така на къси нокти, комбинацията от розово, синьо и лавандула изглежда страхотно.

Видове лавандула дизайн

Ако изберете лавандула като основна сянка в маникюра, тогава можете да експериментирате почти безкрайно и да търсите нови дизайнерски опции. Сред най-известните и често срещани са:

  1. Шарки. Те могат да бъдат почти всичко, но най-често изборът попада върху романтични рисунки - грах, сърца, цветя или цветни орнаменти, ивици. Най-често допълнителните нюанси съответстват на темите - розово и бяло.
  2. Дантели - най-подходящи за романтичен дизайн на лавандула. Най-често шарката на дантела съвпада перфектно с белите и черни цветове.
  3. Sequins и кристали ще помогнат за създаването на празнично настроение на лилавите нокти и ще направят маникюра по-забележим.
  4. Хармонията на нюансите на лилавия и виолетовия слой позволява създаването на стилен маникюр. Често, за неговото внедряване, техниката ombre се избира с плавен преход от по-тъмно към светло, или обратно. Освен това преходът може да се извърши както в рамките на един нокът, така и в една и съща ръка - с всеки пръст, боядисан с различни нюанси. Друг начин за комбиниране на няколко цвята в един дизайн е да се използват геометрични композиции и абстракции с ясни граници.
  5. Комбинацията от лавандула и черно - изглежда много оригинална и органична, въпреки яркостта си. Най-лесният начин да ги комбинирате е да използвате различни текстури, например върху лъскава люляк база, можете да поставите матов черен шаблон с пайети или кристали. Това могат да бъдат или мотиви на растения или дантели, както и графични, строги линии.

Специален фактор в популярността на лавандула маникюр е неговата гъвкавост, тъй като е напълно подходящ за всекидневния живот. Добавяне на някои блясък или други декоративни орнаменти за дизайн, можете лесно да получите празнична версия на невен.

Share:
Comments