Йога и зумба, или как да се интересуват децата във фитнес

Децата все още скачат на въже и играят топка, но днешните родители искат повече. Те организират спортни събития за своите деца, фитнес класове, ако само активните и здрави са децата им.

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията 2009-2010. почти 17% от американските деца и юноши са били със затлъстяване. Докато много възрастни, съзнателно и доброволно обречени на страдание, за да загубят малко наднормено тегло, най-важното нещо за децата е да се забавляват. Според експерти, отговорът е да направим фитнес интересен за тях.

Важен фактор е и възрастта, при която децата ще бъдат включени в интензивната моторна дейност.

Много изследователи смятат, че такова обучение трябва да започне в предучилищна възраст.

"Изучаването на език е по-лесно, ако започнете в ранна детска възраст, същото важи и за учебните движения", казва д-р Авери Фейенбаум, професор и изследовател в Ню Джърси Колидж.

Танци и бойни изкуства, по негово мнение, са идеални за малки деца, особено когато се провеждат под ръководството на инструктор.

Така че Джоди Б. Комертор, бивш учител по начално училище и основател на йога от следващо поколение, преподава йога за деца на възраст 18 месеца. "Децата научават движения, а йога е доктрина, изградена в движение", каза Комитор.

Алберто Перлман обича да повтори, че зомбаторникът, ръководството на детската фитнес програма за деца на възраст от 4 до 12 години, е вид "лекарство, скрито в бонбони".

Въпреки че децата не искат да следват майка си и баща си във фитнеса, експертите казват, че по-младото поколение все още се нуждае от поне 60 минути физическа активност всеки ден, от умерени до интензивни.

Share:
Comments