Интимен живот след раждането: кога мога да започна? как да

Връщането в интимен живот след раждането става постепенно.

За много двойки полът няма да бъде същият като преди.

Това не е загуба на интерес към сексуалния партньор, а в по-зряла връзка помежду си.

Родителите са обединени от специално духовно родство.

Защо родителите издърпват с началото на интимен живот след раждането?

Честият проблем на младите родители е продължителната липса на интимност след завръщането на майката и бебето от родилната болница. Какво става? Старият плам е умрял и интимността вече не привлича съпрузи?

Никак не, и любовта все пак ще се отрази. Родителите се изписват с интимен афинитет по физиологични и психологически причини. Несъмнено основната физиология: женското тяло, което страдало от най-тежкия стрес, се нуждае от време да се възстанови.

Настъпва следното:

• след доставка в продължение на около два месеца матката се изчиства: изпускането (lochia) постепенно избледнява;

• перинеума след раждане е ранен, така че всяко проникване води до болка;

• Чрез разкъсванията, външните и вътрешните конци на матката, инфекцията може лесно да проникне.

Съпрузите трябва да чакат, докато женското тяло отново е готово за интимност и това е нормално. Но когато периодът на възстановяване е свършил и интимният живот не е започнал, това показва наличието на психологически дискомфорт. Някои съпрузи пропускат физиологичния период, когато е възможно да се започне интимен живот след раждането.

Младата майка не иска да възобнови сексуалната си дейност поради няколко причини:

• нейните приоритети са се променили. Сега основният човек в живота на млада майка е детето й, така че не мисли за удоволствието й или за удоволствието на съпруга си. Това е същият майчин инстинкт, който е включен след появата в живота на млада майка на новороденото;

• сложно за промененото тяло. Прекомерното тегло, корема, стрии, постоперативни конци сериозно засягат самочувствието. Избягвайки интимността, една жена просто се защитава, не искайки да се приеме като нова;

• Депресия след раждането. Една жена е трудно да признае, че животът се е променил неотменимо и никога няма да бъде прост и безгрижен. Тежестта на отговорност за детето е много висока;

• хронична умора, от която една жена буквално пада. Задълженията на майката сега трябва да бъдат съчетани с задълженията на домакинята, която никой не е отменил. Е, ако има някой, който да помогне. И ако не? Уморен е не само тялото: емоционалната сфера също е подложена на колосално натоварване.

Учените са установили, че по време на кърменето в тялото на жена се освобождават хормони, които причиняват усещания, подобни на оргазъм. Една жена може да откаже интимност със съпруга си, защото просто не се нуждае от нея.

Ами съпругът? Изглежда, че трябва да пламне с страст. Девет месеца на раждане на бебето плюс следродилния период: не е ли достатъчно време да се отегчите от любимия? И да, и не. За един човек също започна труден период. Дори не е, че той се чувства излишен и много ревнив. Любителният съпруг често се страхува да не нарани жена с неловко докосване, освен това може да се чувства виновна, че иска секс.

Във всеки случай една интимна пауза е напълно нормална. Съпрузите се нуждаят от време, за да свикнат с новата ситуация. Когато стресът падне, желанието за интимност ще се върне. Освен това е важно да се подготвите за интимен живот след раждането, за да започнете да правите секс.

Интимен живот след раждането: кога мога да започна?

Дори ако една жена е готова да се втурне в ръцете на любим човек веднага след като се е върнала от болницата, не бива да правите това. Не е случайно, че гинеколозите наричат ​​определен период, когато е възможно да се започне интимен живот след раждането. На четиридесетия ден след раждането лочията трябва да приключи. След като кървенето спре, можете да си спомните физическата страна на брака.

Тялото на жената е уникално, така че когато можете да възобновите полов акт, не можете да кажете предварително. Средно, за да се избегнат разкъсвания, кървене, възпаление и инфекция, човек може да се наслади на себе си след 6 или дори 8 седмици от момента на раждането. По това време кървенето трябва да спре. Ако след секс секс отново се появи, трябва да посетите гинеколог.

Важно, че става дума за безопасна доставка, когато матката и влагалището бързо се възстановиха и не страдат. Ако има пропуски, изчакайте, докато ставите бъдат напълно излекувани.

Особеността на този период е, че е възможна отрицателна реакция на една жена:

• сухота на вагиналните стени;

• силна болка;

• дискомфорт.

В първия случай това е неадекватно производство на естроген, който осигурява сексуална възбуда. Постепенно тялото ще се върне в обичайното си състояние, но засега си струва да се използват различни интимни средства. Гел-смазочни материали в следродилния период може да бъде отлично решение на проблема, да помогне на съпрузите да възстановят предишните си отношения.

По отношение на болката и дискомфорта, с оплаквания трябва да отидете при доктора. Може би, не трябва да се притеснявате: просто се нуждаете от малко повече време да почакате. Ако са изминали няколко месеца от раждането и интимността все още причинява болка, е необходима диагноза. Може би това е вагинит.

Кога мога да започна да правя секс след цезарово сечение?

Цезарово сечение операция е пълноправен хирургическа интервенция. Стомахът и матката са нарязани, но мускулите на влагалището остават недокоснати. Това обяснява разликите в чувствата от секса между жените, които раждат по естествен начин, и тези, чийто труд е бил оперативен.

Възстановяването може да отнеме повече време. Ако операцията беше извършена внимателно, козметичните шевове бяха приложени, тогава всичко е просто. Периодът на завръщане към интимен живот след раждането, когато отново можете да се насладите на близостта, е същият като при естествено раждане: 8-6 седмици.

Но това са много средни данни, тъй като реакцията на тялото към оперативната доставка е индивидуална. Някои жени лесно могат да се изправят на бебето на третия ден след освобождаване от интензивното отделение, а други - всяко движение все още дава болка 3-4 седмици след операцията.

Най-правилният подход е да се направи ултразвуков преглед на матката, за да се гарантира нормалното белези на конците и да се разбере дали е опасно да се върнем в интимен живот след раждането. Как да започнете да правите секс, може да кажете на лекаря. Понякога в пълноценен сексуален живот ще бъде възможно да се върнете само след шест месеца. Не забравяйте за възможните усложнения.

Как да започнете да правите секс след раждането?

Така че, съпрузите са готови да възобновят интимния живот след раждането. Как да започнете да правите секс? Ако това е въпрос на естествено раждане, придружен от разкъсвания или перинеални разрезки, усещанията за болка може да продължат да съществуват от известно време.

Дискомфортът може да бъде причинен от отслабване на мускулите на бедрата, вагината, корема. Следователно смели експерименти трябва да бъдат изоставени. Традиционните поза са изправени един срещу друг или позицията на мъжете отзад - това, от което се нуждаете, за да възобновите сексуалния живот. Важно е да изберете позиция, която не би причинила болка.

Странно е, че жените, които са преживели оперативно раждане, изпитват големи трудности. Да, вагината не е ранена и не се разтяга, но не отстранява проблема със сухотата на стените.

Нарязването на матката може да се почувства, ако позицията за секс е избрана неуспешно. Може да наруши и следоперативен шев, вътрешна замазка. Съпрузите трябва да бъдат много внимателни по време на интимност: да избягват натиска върху стомаха, да пречат на пресата. Ролята на човека трябва да бъде по-активна: той ще трябва да се грижи за партньора си. Дълбокото проникване е противопоказано.

Има още един деликатен момент, за който трябва да знаете, връщайки се към интимния живот след раждането. Как да започнете да правите любов е един въпрос. Друго - какво да направя, ако болката не се доближава до себе си, а в апогея си? Факт е, че след операция на матката, нейното свиване по време на оргазъм може да бъде много болезнено и дори да провокира кървене. Твърде бурен финал може да предизвика разминаване на шевовете.

Във всеки случай човек трябва да бъде много нежен и спокоен. В бъдеще можете да се върнете към нормалния стил на отношенията. Но през първите седмици това е неприемливо.

Интимният живот след раждането, когато отново можете да се насладите на сексуалната страна на брака, всяка двойка започва по свой собствен начин. Но ако съпрузите са привързани един към друг, изпитват любов и нежност, те непременно ще се справят с възможните трудности.

Share:
Comments