Френски жени: тайните на домашната козметика

Каква е тайната на младостта на френските жени, която всяка жена може да завижда? Някой ще каже, че отговорът на тази мистерия се крие в специалната френска козметика: великолепни тонални кремове, руж, сенки и спирала, заради които френските жени никога не са засрамливи. Но това не е съвсем вярно. Пристрастяването на френските жени към декоративната козметика е много преувеличено, докато домашните козметични продукти, познати на жените във Франция, повечето от които са направени сами, остават напълно непознати.

Едно от предпочитаните средства за домашно приготвена френска козметика е подмладяваща маска за моркови. Такава маска е не само ефективна за изглаждане на малки мимически бръчки, тя крие малките несъвършенства на кожата на лицето и шията, а също така им придава тонизиран, топъл и равен цвят, подхранва и гарантира подмладяващ ефект върху кожата.

Важно предимство на подмладяващата маска за моркови е липсата на плодови киселини в нея, в резултат на което тя се счита за панацея за чувствителна кожа, предразположена към възпаление.

Рецепта и метод за нанасяне на маска против стареене

трябва:

• сочни моркови,

• кефир или биойогурт,

• Маргариста на химикала.

Първоначално, варена вода кипнал химикал маргаритка и настоява 15-20 минути. Междувременно морковите се търкат на ренде и се изцеждат през марля. В равни пропорции сокът от моркови и био-киселото мляко се смесват. Памучният тампон се навлажнява в лаймска инфузия, изгоря, след което с помощта му се нанася смес от моркови и кисело мляко върху лицето.

След като остави малко равномерно нанесения слой от сместа, ние нанасяме следващата, а след няколко минути - друга. Продължителността на сесията е 15 минути, след което маската се измива с тикста от лайка, а лицето се изплаква с хладка вода.

Препоръчва се маската да се нанася няколко пъти седмично. Буквално в рамките на един месец ще видите, че кожата ви е завита и матирана, показвайки не само очевидната грижа на собственика й, но и отличното здраве на кожата й.

Share:
Comments